Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zacelovaci sada misto rezervni pneu

vše o E81/E82, E87/E88, F20/F21/F22/F23, F40
Odpovědět
Zpráva
Autor
krabicka3

#1 Příspěvek od krabicka3 »

Lidi, co pouzivate jako zacelovaci sadu pneu? Ja mel Continental pumpicku do zdirky na 12V. Nenafouklo to dostatecne, a po vypnuti a vytazeni ze zdirky to asi zustalo natlakovane, a po vytazeni hadicky z ventilu, to z hadicky jeste zacalo dost silne cakat. Proslo to skrz kolo do podbehu, a o ten se to odrazilo a celyho me to ocaklo. Vypadal jsem jak postrikanej od mrdky. :evil: Z oblecni uz ty fleky nejdou dostat. Takze hledam jine reseni. Runflaty mam na zimu, a je to strasne tvrdy, do toho uz se mi nechce. Diky
JayFader

#2 Příspěvek od JayFader »

Zdar, řeším to samé. Chci se RFT zbavit. Přemýšlel jsem o dojezdovém kole a heveru do kufru, pokud pojedu někam dál. Jinak jsem zjistil, že mám v rámci havarijka asistenční služby a je tam i defekt. Nevím teda jak rychle to funguje.
Misa Moderátor
Moderátor

#3 Příspěvek od Misa Moderátor »

já vozím takový ten sprej, značku nevím, nějaký noname ... jednou už jsem ho použila, aplikace bez problémů i v sukni a lodičkách :D
E87 120dA & E36 325iC & G07 xDrive40d
ex E36 316iCompact
xhans

#4 Příspěvek od xhans »

Ja vozím hever, kompresor + http://www.ddpneu.cz/pneuservisni-mater ... -seal-kit¨
easy peasy
JayFader

#5 Příspěvek od JayFader »

xhans: To vypadá dobře! Už jsi to použil v praxi? Jak hledáš díru? :D

Zdá se mi to lepší způsob, než zasvinit celé kolo tim lepidlem ve spreji.

A jakej kompresor? Něco takového? http://www.pneu-stop.cz/prislusenstvi-c ... comfortkit
pavproch

#6 Příspěvek od pavproch »

mám zcela čerstvou (dobrou) osobní zkušenost se Slimákem

(konec první strany a dále)
xhans

#7 Příspěvek od xhans »

jayfader
dira se nekdy hledá blbe. Když zustane cizi předmět v behounu (u mě za karieru 4 defekty a 3 x nejaky sroubecek, hrebicek) tak to jde parádne. bez sundavani kola. Je to otazka několika minut a clovek ma téměř plnohodnotnou pneumatiku. Když cizí těleso není, musí se nejlepe kolo sundat, poslouchat a hledat - ale to jsem nikdy nemusel ;)

pavproch
a jak rychle a jak daleko jsi se Slimem pak jel?
pavproch

#8 Příspěvek od pavproch »

cca 800 km a až 180 na dálnici - enemže zřejmě díky té rychlosti ten šroubek či co to bylo vyletěl a pak už to slimák neudržel
FreeMaroStyle

#9 Příspěvek od FreeMaroStyle »

Taky jezdím asi 5let na nonRFT, v kufru jsem asi 3roky vozil jen Slime, bez kompresoru :D takže k ničemu ale naštěstí jsem ho nikdy nepotřeboval, pak jsem sehnal origo BMW kompressor, kde byla i taková nádržka, nedošlo mi, že v tom je lepící sajrajt :D jak jsem kompresor zkoušel jestli funguje, tak jsem to zapojil, fungoval (do nádobky se natlačil tlak) pak jsem měl měkčí pneu, tak jsem kompresor vytáhl, zapojil do zapalovače, ještě nasměrovaný směrem do auta a kompresor pustil :D no tu lepící sračku jsem měl všude na dveřich, sedačce :D atd... debil prostě. tak jsem hned zjistil na co tam je ta nádobka :D ...
Jinak ten Slime (myslím normání tekutina cca 350ml) je asi nejlepší, to se v autě neztratí. + kompresor. Ale pak je hnus to čistit z pneumatiky. záleží na defektu no.
Odpovědět