Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Automatická převodovka
Převodovka není v nouzáku, řadí perfektně, pouze zbytečně drží nižší kvalt. A samozřejmě, že její teplota závisí na teplotě chlad. média. Ten "výměníček" přenese třeba 10kW. Viděl jsi výměník 50kW? 30x20 cm. Takže teplota vody se v podstatě rovná teplotě oleje v převodovce. Navíc minulá převodovka, v podstatně horších tepelných podmínkách řadila OK (dokud neklekla po zabíračce v Alpách).
-
- Kontaktovat uživatele:
E91 320D 120kw najeto 220000km. V chladných dnech při zařazení R se motor začne dusit . Stačí zařadit znovu a již bez problému. Teď zkusím parkovat obráceně, jestli se to projeví i při prvním zařazení D. Jinak řadí bez chyby v kopci auto drží. Olej s vanou měněn ve 200000km, myslím že to dělalo i před tím.
Kluci mám dotaz - e61 530xd automat - řadí dobře, lehke zhoupnuti občas při přeřazení, ale nic dramatického. Akorát po delší jízdě, třeba 100km dálnice normálním tempem, potom začne blbnout - začne řadit ve znatelně vyšších otáčkách, většinou s cuknutím. Po vychladnutí - třeba přes noc - opět OK. Občas tohle udělá náhodně, zdá se mi, že nejčastěji po jízdě do kopce.
Díky za rady od zkušených...
Díky za rady od zkušených...
Chjo, je tady asi dvacetkrát, že automat při přehřívání dělá koniny. To je takový problém začít řešit závadu od těch nejjednodušších věcí?
Vyčisti chlazení, zkontroluj stav oleje, pokud to přetrvává, diagnostika, nejlépe za provozu... Generálku převodovky bych nechal až nakonec...
Vyčisti chlazení, zkontroluj stav oleje, pokud to přetrvává, diagnostika, nejlépe za provozu... Generálku převodovky bych nechal až nakonec...

.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Re: Automatická převodovka
ano s faceliftem, ale stejně je nejlepší to ověřit podle vinu.
Dotaz, jak zjistim teplotu oleje prevodovky? Najdu to ve skrytem menu nebo jen pres diagnostiku?
přes diag nebo IR teploměrem.
Už tady někdo řešil prokluz nektereho z převodových stupňů? Při přeřazeni z 6. na 5.rychlost, nejčastěji při předjíždění mě to začne škubat. Zařadím za 4, rozjedu se, pak ubírám plyn, dám za 5 a zase 6. Vím, že servis něco stojí ale dát za repas převodovky přes 70 tis.se mi zdá moc ( celá sada lamel, měnič, olej ). Nedají se třeba vyměnit jen ty lamely na 5.stupni?
E61, 530xd, 2007, 195 tis.km
E61, 530xd, 2007, 195 tis.km
A nedela ti to VTG?
Ne ne, chyba na diagnostice ukazal chybu na patem prev.stupni, dela to jen 5.rychlost pri plne akceleraci.
Zajima me jestli se musi menit hned vse nebo jen ten jeden prev.stupen ( vim, ze se objednava hned cela sada lamel).
Nechci delat hned repas cele prevodovky...
Zajima me jestli se musi menit hned vse nebo jen ten jeden prev.stupen ( vim, ze se objednava hned cela sada lamel).
Nechci delat hned repas cele prevodovky...
E39 5HP24
Před třemi lety namontována, najeto asi 25kkm. Jezdilo to naprosto v pohodě, řazení neznatelné. Minulý týden maličko kopla. Usoudil jsem, že je málo oleje, trošku kapal u O kroužku hadice k výměníku. Kapalo to asi trochu víc, protože jsem dolil 1 litr a ještě to chce, neměl jsem. Dnes kopnutí a hláška převodovky. Tentokrát jede na zpátečku a dojel jsem na pětku (před třemi roky jsem dojel na čtyřku a necouvalo to). Pokud na to nešlápnu, je to OK. Vyčtené chyby: 53 a 49. Gear 3 inccoret ratio, 49 teď nenajdu, nějaké otáčky.
Jo, a protože jsme zapomněli kde se plní, hledal jsem to a brácha mezitím povolil šestihranný šroub vlevo vpředu, asi uprostřed výšky. Začala na něj téct kapalina a vytlačovala to nějaká pružina, stačil to utáhnout zpět. Nějaký regulátor tlaku? Doufám, že se něco nezkurvilo.
Jinak by mělo stačit dolít ještě olej??
Ale proč ta chyba až po tom plnění.........dík
Před třemi lety namontována, najeto asi 25kkm. Jezdilo to naprosto v pohodě, řazení neznatelné. Minulý týden maličko kopla. Usoudil jsem, že je málo oleje, trošku kapal u O kroužku hadice k výměníku. Kapalo to asi trochu víc, protože jsem dolil 1 litr a ještě to chce, neměl jsem. Dnes kopnutí a hláška převodovky. Tentokrát jede na zpátečku a dojel jsem na pětku (před třemi roky jsem dojel na čtyřku a necouvalo to). Pokud na to nešlápnu, je to OK. Vyčtené chyby: 53 a 49. Gear 3 inccoret ratio, 49 teď nenajdu, nějaké otáčky.
Jo, a protože jsme zapomněli kde se plní, hledal jsem to a brácha mezitím povolil šestihranný šroub vlevo vpředu, asi uprostřed výšky. Začala na něj téct kapalina a vytlačovala to nějaká pružina, stačil to utáhnout zpět. Nějaký regulátor tlaku? Doufám, že se něco nezkurvilo.
Jinak by mělo stačit dolít ještě olej??
Ale proč ta chyba až po tom plnění.........dík
Jiná převodovka a měnič, OK.
Naposledy upravil(a) ACDC dne pon 09.03.2020 00:01, celkem upraveno 2 x.
Zdravim.
Poradte mi prosim, koukam po jednom aute f30 320d 2012 s najezdem 220km kde je vse ok, jen diagnostika ukazala zvysenou hodnotu v prevodovce na (nevim presny nazev) nejake naplneni neceho asi
Ale je tam B a cislo 39.0ms a pry ma byt max 30.0ms
Je to velky problem?
Poradte mi prosim, koukam po jednom aute f30 320d 2012 s najezdem 220km kde je vse ok, jen diagnostika ukazala zvysenou hodnotu v prevodovce na (nevim presny nazev) nejake naplneni neceho asi
Ale je tam B a cislo 39.0ms a pry ma byt max 30.0ms
Je to velky problem?
Automatická převodovka 6HP26
Ahoj, take se zeptam. Diagnostika hlasi " 4F86 Übersetzungsueberwachung Symptom Schaltungsueberwachung "
Co to znamena...?..Asi na to nebude jednoznacna odpoved,ze?
Nebo je to jasny hydromenic.
Převodovka radi dobre.....jen tedy v rezimu D houpou otacky....asi tak do 2000ot pak uz ne.
Dekuji!
Co to znamena...?..Asi na to nebude jednoznacna odpoved,ze?

Nebo je to jasny hydromenic.
Převodovka radi dobre.....jen tedy v rezimu D houpou otacky....asi tak do 2000ot pak uz ne.
Dekuji!
Zabývám se opravami automatických převodovek řadu let a základ je měnit olej.