Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e65 735i 2002 - na co si dávat pozor

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
kabyr01

#21 Příspěvek od kabyr01 »

Pokud bych ti mohl něco poradit, zkus mrknout na tohle :

http://auto.bazos.cz/inzerat/31412094/P ... y-stav.php

Za tu cenu by to mohl být dobrý kauf. Je tam psanej i nějakej servis - chce to samozřejmě prověřit, jelikož do inzerátu může napsat cokoliv :D

Má komfortky, výhřev a odvětrávání, dvouzónovou klimu, s trochou štěstí by tam mohl být Logic7 a soft close a pokud bude ve stavu, v jakem je popsanej tak by to mohl být kauf roku - poměr cena/výkon 8)
hurvajs77

#22 Příspěvek od hurvajs77 »

Filozof píše:přesně tak píše se to tady stále dokola snad 10x do roka ... znovu a znovu vše tady ...
protože je jednodušší udělat nový thread, než hledat. Na druhou stranu se nedivím, někdy se to tu pořádně zahnojí. Osobně bych navrhoval do nového portálu udělat nějaké "průvodce" s nákupem ať už u 7er, ale i 5er atd... Máme tu obecně plno témat, která se opakují
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Don

#23 Příspěvek od Don »

kabyr01 píše:Pokud bych ti mohl něco poradit, zkus mrknout na tohle :

http://auto.bazos.cz/inzerat/31412094/P ... y-stav.php

Za tu cenu by to mohl být dobrý kauf. Je tam psanej i nějakej servis - chce to samozřejmě prověřit, jelikož do inzerátu může napsat cokoliv :D

Má komfortky, výhřev a odvětrávání, dvouzónovou klimu, s trochou štěstí by tam mohl být Logic7 a soft close a pokud bude ve stavu, v jakem je popsanej tak by to mohl být kauf roku - poměr cena/výkon 8)

Nema DD ani EDC
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
kabyr01

#24 Příspěvek od kabyr01 »

No v tom případě je to škoda....Na druhou stranu za tu cenu nemůže čekat Individual :D

A jestli se jeste nevezl v aute s DD+EDC tak by ho to tolik mrzet nemuselo - mluvím z vlastní zkušenosti. Sedma pro mě byla komfortní i bez toho, ale když jsem to zkusil, to už pak prostě nemůžeš nic jiného 8)
Filozof

#25 Příspěvek od Filozof »

HURVAJS: Stačilo by mít prostě rádce jak koupit 7er a rozdělení na e38 / e65 a F01 atd.

Hned nahoře a člověk by věděl co čekat od jaké 7my a na jaké motory a výbavu koukat a odkaz na kluky co dělají servis je tady aspon deset lidí po čr co servisují BMW a pomohou s diagnostikou....

Ty dva mistry na 7er nemůžeme vytěžovat furt pak nemají na nikoho čas .. :D

Mě to ubíjí témata stále dokola a pak člověk něco hledá a je toho tady milion a stále stejné písničky furt a furt ... a když chci něco dohledat tak to tady není.

Má bejt pak i tread o opravách na E38 a e65 co tam nejvíce odchází a hned jak se to řeší pro lidi co si umí poradit sami. Jiné kluby to mají a lidi si tak navzájem hodně pomáhají. :)

SANTO: Přijde mi to jako blbej vtip mít 150tis v kapse a třepat se na 7er e65 a čekat že se nic neposere ....pak budeš servisovat 7er a děti umřou hlady nebudou mít co jíst... :lol:
7mu si kupují lidi co mají i prachy bokem na servis a u e65 to nebude pár stovek jako u fabie - tam můžeš počítat i pár desítek tisíc když se něco vysere drahého...
Pak dopadneš jako jeden maník co si koupil krásnou servisovanou 7er a za rok prodával protože prostě neměl na servis ... byl zvyklej na škodovku kde vše stojí pakatel oproti 7er a takto ještě splácel opravy a dost ho to finančně zdecimovalo ... Tak bacha at nejsi další na řadě.

Chce to promyslet finančně. Já mít 150k nejdu do e65.

PS: kolik měsíčně můžeš dát na auto pro představu ?
Santa003

#26 Příspěvek od Santa003 »

popravdě řečeno ani nevím co EDC a DD je.... :oops:

nemám jen 150,- to je jen to co jsem teď ochoten dát za auto.
nechci úplně se finančně vyždímat. Platil jsem hodně za barák. Nespěchám na to auto, do prázdni můžu přišetřit na 200,-.
Asi na mě přišla dřív krize "středního věku", po BMW toužím už dlouho,ale před tím jsem chtěl víc barák, ten už je. Tak je řada na autě. Navíc opravu do 50 - 100 utopím na CENZURA :-D.

Nebo po jakém voze by jste se podívali vy?
Filozof

#27 Příspěvek od Filozof »

pěkné jsou 7er e38 mám sám jednu a vem to tak že za 100-120k koupíš krásnej kousek a budeš servisovat mnohem levněji pokud bude v parádním a udržovaném stavu. E65 už jsem se shodl s hodně lidmi je prostě už skok sice výbava super a je novější ale díly jsou o to více dražší.

Na e38 se dá plno dílů sehnat fakt levně asi jako na 5er e39.

Pokud chceš něco pro radost tak 740i plus LPG co tady mají borci a jsou spokojení.
Budou tady někteří co budou oponovat třeba výbavou a novější e65 ale servis je zase uplně jinde.
E38 je ještě stará škola kde na kvalitu materiálů si dávali záležet.... a pokud je vybavená a servisovaná od fandy tak je to podle mě lepší kup jak 735i e65 a taky vypadá líp.

:-)
Já si taky zjištoval ceny atd a rozmýšlel se ale pro mě byla volba e38 protože to auto mi přijde jako jedno z nej co BMW dělalo od roku 94-2001. Mám tedy model 728i takže servis je velice rozumnej za kvalitu co dostanu si myslím ideální poměr ikdyž 740i bude ještě lepší zážitek.

740i bude mnohem lepší na silnici ale spotřeba bude zase o 2,5l vyšší a servis malinko dražší protože je to V8.
728i mám 9,7L dlouhodobej průměr a 740i je cca 12-13l pokud jezdíš rozumně. S LPG to řešit nebudeš takže pak bude spotřeba vyšší ... :-)

Je to na tvém zvážení kolik chceš do auta cpát a co si můžeš dovolit.
Já bych měsíčně víc jak 7tis nedal to je takovej maximální limit co jsem jako fanda BMW ochoten dát. u E65 to bude jiná cifra pokud to bude denní auto.
Vlastním ted 7let 525i e34 a pokud přesedneš sám z fabie do 740i tak budeš koukat hodně dlouho jak je to super auto...a připadat si jak v jiném světě.

:)
zzeli

#28 Příspěvek od zzeli »

DD pise ze tam je.
Santa003

#29 Příspěvek od Santa003 »

Abych nakonec pro jistotu nezaparkoval v e46 :-(
vím že to sem nepatří,ale jaký máte názor na e60
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od JaraX »

vlastnemec

#31 Příspěvek od vlastnemec »

Santa003 píše:vím že to sem nepatří,ale jaký máte názor na e60

Tak teď jsi tomu dal bude zase peklo. :D
Santa003

#32 Příspěvek od Santa003 »

JaraX píše:http://www.bmwklub.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=106909

děkuji
wojtech

#33 Příspěvek od wojtech »

hurvajs77 píše:Jestli Ti mohu ze své zkušenosti doporučit, tak neuvažuj o autě bez:
- EDC a DD,
- komfortních sedáků (rozdíl je opravdu velký)
- ideálně s Logic7

podle fotek je tahle docela OK (co se týče výbavy) - http://www.tipcars.com/bmw-rada_7/745i- ... 00321.html. Samozřejmě nevím co tam je za audio, jestli má DVD, TV atd.

Doporučení je u 7er opravdu vybrat dobře. Podle mne se snažit o max. výbavu. 7er je hlavně o výbavě, luxus a komfort je tu samozřejmostí. A opravdu by jsi k tomu měl mít někoho jako je třeba Snejk, prostě nekoho, kdo se na to podívá a podle vzhledu a sluchu je schopen poznat dost věcí, pak se přopojí na auto a řekne Ti jestli to má význam nebo ne. E65 je fakt prošpikovaná řídícíma jednotkama a elektronikou.

Na tohle jsem se byl osobne podivat a moc nedoporucuju - vybava sice pekna, ale sviti zavada na airbagu (bourany to udajne nebylo), sviti zavada na rizeni a DD (malo kapaliny - ze by netesnost?), taky je tam malo chladici kapaliny (tipl bych to na nacaty krouzek vodni trubky), dvere u spolujezdce neodemykaji/nezamykaji, u ridice ja zase na tapecu videt, ze se v nich nekdo vrtal, kapota ma ulomenou packu na odjisteni, takze docela zabava to otevirat, nedrzi vzpery a co me jeste napada, ze neco bouchalo na predni naprave. A kdyz se lepe podivas na nektery fotky, tak jsou videt na strese doliky po kroupach. Celkove je videt, ze to auto nemelo moc pece, takze bych si to hodne rozmyslel...
Filozof

#34 Příspěvek od Filozof »

už se to řešit nemusí do e65 stejně nepůjde ... :lol:

Navíc stejně z 90procent všechny 7er e65 do 2kil budou mít nějakej problém a některé hromady ...auta bez udržby ...lidi co je udržovali tak je levno neprodají.
A ty vylítané potvory co v nich někdo jezdil aby machroval a pak neměl na údržbu těch jsou plné bazary ...prostě auta co čekají ne hodně velkej servis.

Sem tam se objeví vlaštovka ale to jen u lidi co je tlačí peníze....
jaroslav

#35 Příspěvek od jaroslav »

Minule tu bol typek co hladal aku E65 kupit, ukazal sa len raz ale ludia mu tu este asi 2 dni radili :lol:

Podla mna niektore tie superlacne stoja za to aby ich niekto opravil, ako napr. jedna pekna 760i individual velmi podobna snejkovej akurat nebol to long a nemala vzadu chladnicku. Za par mesiacov sa predavala znovu a zlava cca 100tis. Tie obycajne by mali sluzit na suciastky pre individualy
:D
Filozof

#36 Příspěvek od Filozof »

no hlavně ty vraky by se měli prodávat za kilo max aby to někdo vůbec koupil a dal za další kilo dokupy... :)
Santa003

#37 Příspěvek od Santa003 »

chtěl bych Vám všem poděkovat.
bylo to pro mě užitečné.
Odpovědět