Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kupujeme e65

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#861 Příspěvek od JaraX »

turbo, čerpadlo(nebo víc), vstřiky, řemenice na klice, žhaviče, klapky v sani, pokud neuletí, nesežere je to a nebudeš dělat celej motor. a asi se ucpe DPF :D
kurevtor

#862 Příspěvek od kurevtor »

:) nóó ale tak snad ne všechno v jeden moment, když nekoupim úplnou mr***, ne?

v ČR už ani nehledám, teoreticky, když koupim něco takhle starýho v DE/NL a bude to mít servisní historii a skutečných čtvrt mega najeto (ne českých "poctivých" čtvrt mega) tak by to s tim úvodnim servisem nemuselo být tak drastický ne? Navíc např. ty vstřiky odhalí diagnostika, ne? :-)

asi jsem se zeptal špatně, moje otázka spíš byla:

- pokud se někdo stará o E65 "tak jak má" tzn. v autorizovanym servise (nebavíme se o ČR) prostě jede podle servisního plánu a auto má najeto těch 250+- -> co by podle servisního plánu mělo být hotové a co se mění třeba ve 300tisících? Např. ty vstřiky, neříká servisní plán v kolika km to měnit? To samé ta řemenice případně čerpadlo...

jde mi o to, co v servisní knize pohlídat, že bylo vyměněno.. co např. převodovka? V kolika km se mění olej?

PS: kdyby se toereticky vysypalo všechno popsané (což mi ale zní, že by došlo k dost špatný koupi naslepo) - za kolik v tom tak budu? Za kilo řekněme? :-)
Sweden

#863 Příspěvek od Sweden »

Jardu v tomhle pripade neber moc vazne,on totiz ropaky primo "miluje" a takhle reaguje vzdy kdyz na konci oznaceni motorizace vidi pismeno "d" :D
Co se tvyho dotazu tyce tak je to celkem individualni,v tech km co pises uz muzou byt nektere veci co jsi psal vymeneny ale taky nemusi,ale zase turbo se necha skontrolovat na vulich,pripadna repase v budoucnosti kolem 10tis.kc,vstriky se nechaji kontrolovat pres diag.,sice to neni na 100%ale lepsi nez nic,zhavice popr.jednotka zhaveni te/nebo by te nemela financne polozit,na to jsou u e65 jina kurvitka :D Klapky ze sani vyhazet ihned,pokud tam jeste jsou a za par stovek koupit zaslepky,remenici bych asi udelal preventivne a vyvaroval bych se toho ze me to nekde necha,cena za znackovou kolem 9tis.Dpf vycistis nebo jako spravnej cechacek odstranis :twisted: V kazdym pripade bych si nechal bokem tak pro zacatek 50tis aby jsi mohl zustat v kazdym pripade provozu schopny,e65 ale,neni jenom o motoru,pokud to mas trochu ve vybave tak je tam dalsi spousta veci co se muze vykurvit a ktere nejsou zrovna levne,viz.podvozek,odpruzeni apod.Ostatne ut to nejsou davno novy auta a s tim se taky musi pocitat.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
kurevtor

#864 Příspěvek od kurevtor »

:D jóó všiml jsem si, řekl bych, lehké zaujatosti :-)

doufam, že je to jak píšeš.. počítám s tím, že budu muset mít rezervu 50-100 na servis, dvacku vezme pojistka na rok atd., s tím počítám :-)

prošel jsem si fórum a pochopil, že 7er bez EDC je asi blbost což? Co myslíte? Je to velký rozdíl bez? Na druhou stranu, co od EDC čekat u tak starýho ojetýho auta? Předpokládám, že tahle věc se nerepasuje, ale vyměňuje, kolik stojí výměna? :-)

jinak jsem docela už zoufalej, už je to víc než čtvrt roku a nemůžu nic najít nebo mi lidi neodpovídaj na dotaz :-/ a to slídim po různých NL, DE, CZ webech doslova každej den :-( vždycky je ve výbavě nějaký ALE... nejvíc mě vytáčí, když najdu co chci, ale interiér je šedivej... to je jediná barva co nechci...
Don

#865 Příspěvek od Don »

EDC s DD... a funguje to vyborne. Rozdil poznas v prvni dire nebo zatacce. Mimo jine ty tlumice vydrzi o dost vic nez klasicke. Cena jestli se dobre pamatuji je nejakych 18k.
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#866 Příspěvek od JaraX »

EDC se normalně repasuje, kupovat bez EDC je blbost, stejně jako koupit to s motorem kterej misto aby za to auto tahal a hnal ho kupředu tak s tím autem třepe
jarda

#867 Příspěvek od jarda »

Normálně repasuje? Asi před měsícem jsem zaregistroval, že někdo konečně našel jednu polskou firmu, která tvrdí, že to umí repasovat... od té doby se něco změnilo?
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#868 Příspěvek od JaraX »

ta polska firma v gdansku už to děla pěkně dlouho,
dokonce ma pobočku i v praze
tady mate i nějaky pěkny videjko

https://www.youtube.com/watch?v=SvVmOsSKqOU
jarda

#869 Příspěvek od jarda »

ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
vlastnemec

#870 Příspěvek od vlastnemec »

No vypadá pěkně to video, ceny na vzduch jsem se díval a jsou stejné jak v autohausu což po známostech seženeš mnohem levnějš. Jinak ten tlumič s EDC pro e65/66 ale není ve spojení s DD, nebo se snad mílím. Teď jedem známej dělal repas předních měchů na ML cena méně jak poloviční oproti autohausu, bmw taky umí, když tak dám kontakt.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#871 Příspěvek od JaraX »

tlumič pro DD je sice jinej, ale repasovat určitě pujde stejně jako tlumič pro non DD auto
kurevtor

#872 Příspěvek od kurevtor »

JaraX píše:EDC se normalně repasuje, kupovat bez EDC je blbost, stejně jako koupit to s motorem kterej misto aby za to auto tahal a hnal ho kupředu tak s tím autem třepe

vážně je to s těmi vibracemi u 730d tak strašný? Jsem zvyklý na diesel, nemam s tím tolik problém... Spíš mě překvapuje jak jsou řidiči benzíňáci na tohle vysazení :-)
kurevtor

#873 Příspěvek od kurevtor »

hej páni, prosím vás, co říkáte na tuhle výbavu? Rozhodl jsem se, že větrání sedaček oželim, jinak budu hledat auto tisíc let...

Co říkáte na tohle? Chybí něco zásadního?
S čím mám největší problím je HiFi speaker system, to je ta nejhorší verze hudby, že? Nevíte prosím kolik to má repráků s jakým výkonem? Díky moc

Code Serienausstattung Standard Equipment
S202A
Steptronic Steptronic
S216A
Servolenkung-Servotronic HYDRO STEERING-SERVOTRONIC
S245A
Lenksäulenverstellung elektrisch Steering wheel column adjustment,electr.
S261A
Seitenairbag für Fondpassagiere Side airbags for rear passengers
S548A
Kilometertacho Kilometer-calibrated speedometer
S851A
Sprachversion deutsch Language version German

Code Sonderausstattung Optional Equipment
S223A
Elektronische Dämpfer Control (EDC) Electronic Damper Control (EDC)
S229A
Dynamic Drive Dynamic Drive
S239A
BMW LM Rad Vielspeiche 94 BMW LA wheel Styling 94
S248A
Lenkradheizung Steering wheel heater
S320A
Entfall Modellschriftzug Deleted, model lettering
S403A
Glasdach elektrisch Glass roof, electrical
S415A
Sonnenschutzrollo hinten Sun-blind, rear
S416A
Sonnenschutzrollo hinten/seitlich Roller sun vizor, rear lateral
S423A
Fussmatten Velours Floor mats, velours
S428A
Warndreieck und Verbandstasche Warning triangle and first aid kit
S430A
Innen-/Aussensp. mit Abblendautomatik Interior/outside mirror with auto dip
S431A
Innenspiegel automatisch abblendend Interior mirror with automatic-dip
S438A
Edelholzausführung Fine wood trim
S442A
Getränkehalter Cup holder
S456A
Komfortsitz mit Memory Comfort seat with memory
S464A
Skisack Ski bag
S470A
Isofix-System Isofix-System
S488A
Lordosenstütze Fahrer u. Beifahrer Lumbar support, driver and passenger
S494A
Sitzheizung Fahrer/Beifahrer Seat heating driver/passenger
S496A
Sitzheizung hinten Seat heating, rear
S502A
Scheinwerferreinigungsanlage Headlight cleaning system
S508A
Park Distance Control (PDC) Park Distance Control (PDC)
S522A
Xenon-Licht Xenon Light
S534A
Klimaautomatik Automatic air conditioning
S609A
Navigationssystem Professional Navigation system Professional
S612A
BMW Assist BMW Assist
S620A
Spracheingabe Voice control
S630A
Autotelefon mit schnurlosem Hörer Car phone with cordless receiver
S670A
Radio BMW Professional RDS Radio BMW Professional RDS
S672A
CD-Wechsler 6-fach CD changer for 6 CDs
S676A
HiFi Lautsprechersystem HiFi speaker system
S690A
Cassettenhalterung Cassette holder
S785A
Blinkleuchten weiss White direction indicator lights
L801A
Länderausführung Deutschland National Version Germany
S863A
Händlerverzeichnis Europa Retailer Directory Europe
S879A
Bordliteratur deutsch On-board vehicle literature German
S915A
Entfall Aussenhautkonservierung Delete clear coat
Don

#874 Příspěvek od Don »

Bez ventilace bych do toho nesel. V lete je klima a ventilsedacky zarukou sucheho obleceni, vcetne vence zadelniho. Totez L7 - je to opravdu pak radost cestovat. EDC, DD, L7, Komforty s vyhrevem/ventilaci, dvojita skla, rolety, webasto (jestli stojis v zime venku). Hledaji se opravdu spatne.
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#875 Příspěvek od JaraX »

kurevtor píše:
JaraX píše:EDC se normalně repasuje, kupovat bez EDC je blbost, stejně jako koupit to s motorem kterej misto aby za to auto tahal a hnal ho kupředu tak s tím autem třepe

vážně je to s těmi vibracemi u 730d tak strašný? Jsem zvyklý na diesel, nemam s tím tolik problém... Spíš mě překvapuje jak jsou řidiči benzíňáci na tohle vysazení :-)

žadný luxusní auto nikdy není na naftu, ani Bentley ani RR, zaprvé jednoturbová nafta má turbodíru, neplynulej zátah toho motoru ubírá autu značně na komfortu, stejně jako třepání při volnoběhu,
svez se obouma, 745i i 730D, ono to jako jede obojí nějak, ale prostě když jedeš 730D tak máš pocit že ten motor do nečeho nutíš, ono to prostě má hrubej projev při přidání plynu, 745i krásně plynule zrychluje a když budeš hodnej a dáš ji kickdown tak tě ještě odmění nádhernym zvukem V8

Hifi system je střední audio, ale s logicem to srovnat nejde, já mohl mít nadhernyho 745i longa, ma DD, EDC, ventilovany sedačky, masáže, zadní idrive, tisic kravin, ale nemá logica a kvuli tomu ho nechcu
janosik

#876 Příspěvek od janosik »

Abych se zastal dieslu. 3,0D je jeden z nejlepších diesel motorů vůbec.
Měl jsem jich 5- 160, 145, 173, 200kw ted mám 170 v 5er xd, a jeden se mi navic válí na zahradě a opravdu super. Opravy proti audi poloviční, v jednoduchosti je síla. Navíc mám e65 v benzinu a abych pravdu řekl tak na 7er je lepší benzín. Tichší a kultivovanější projev, jizdní vlastnosti atd. navíc jsem zarytý dieselman, tak do 7er doporučuji benzín.
chip

#877 Příspěvek od chip »

Když už je teda řeč ohledně dieslů, tak velké mínus e65 je to, že nenabízí 35d.
vlastnemec

#878 Příspěvek od vlastnemec »

Taky jsem pro benzín, mám doma ještě e53 3.0d a nijak mě finančně nesežrala, ten motor není špatný opak je pravdou, ale V8 benzín je něco neskutečného. Jinak Logic je super, ale daleko víc mě nadchlo DD s EDC a ventilované sedačky - bez nich bych sedmu nechtěl.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#879 Příspěvek od JaraX »

chip píše:Když už je teda řeč ohledně dieslů, tak velké mínus e65 je to, že nenabízí 35d.

35d pořád není lepší jak 745i nebo 750i, ale určitě by to byla mnohem lepší volba jak 730d nebo 740d
chip

#880 Příspěvek od chip »

Ale to já netvrdil přece, nebo snad jo :wink: ? Prostě e65 vošidili o jeden z nejlepších dieslů, ne-li o nejlepší diesel od BMW.
Odpovědět