Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e38 740i - trasenie motora na volnobehu
Nazdar chlapi. Mam problem s motorom M60 740i,cele auto sa trasie....sem tam citim ubytok vykonu pri plnom plyne ... Vstreky boli na diagnostike-OK, membrana sania-OK, palivove cerpadlo-OK, sviecky vymenene, cievky-OK... valce pri volnobehu random vynechavaju a nikto nevie co s tym :/...potrebuem pls nejaky tip, trik co tam moze byt zle... vopred dakujem 

-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, Vahu vzduchu jsem resil ted. Taky mi to delalo problemy, houpave otacky, jeden valec vypadl apod ..
Co jsem nastudoval a vycetl, tak Starline rozhodne nebrat, akorat si zadelas na dalsi problemy a muze zlobit hned jako nova, takze budes laborovat co mas dal delat apod.
Ja jsem vzal VDO od Siemensu za 9200 a zatim vse maka, tak uvidime.
Jinak si myslim, ze vahu by ti diagnostika mela ukazat, ze je spatna a ze nevazi. Aspon u me to tak bylo.
Mozna bych jeste zkusil ji vycistit, jsou na to specialni spreje a hodne lidem to pomohlo, tak to zkus. A zkontroluj jestli ta vaha ma obe vlakna, jestli nejake neni prerusene.
Co jsem nastudoval a vycetl, tak Starline rozhodne nebrat, akorat si zadelas na dalsi problemy a muze zlobit hned jako nova, takze budes laborovat co mas dal delat apod.
Ja jsem vzal VDO od Siemensu za 9200 a zatim vse maka, tak uvidime.
Jinak si myslim, ze vahu by ti diagnostika mela ukazat, ze je spatna a ze nevazi. Aspon u me to tak bylo.
Mozna bych jeste zkusil ji vycistit, jsou na to specialni spreje a hodne lidem to pomohlo, tak to zkus. A zkontroluj jestli ta vaha ma obe vlakna, jestli nejake neni prerusene.
díky,dokonce prý to muže mít na svědomí také teplotní čidlo vstřikování,ale jsou tam dvě modré a černé tak nevím které a kde se nachází. Za studena to totiž jede normálně na všech osm po zahřátí to vynechává a když stojím chvilku na křižovatce a rozjedu se tak se ozve klepání z motoru a za mnou se objeví kula bílého dýmu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám podobný problém. Motor na volnoběh krásně drží otáčky ale semtam na okamžik jakoby zakopne. V tahu začne občas vynechávat některý z válců a pomuže až vypnutí zapalování a znovu nastartovat. Diagnostika hlásí Missfire u různých válců nahodile. Pročetl jsem docela hodně diskuzí ohledně tohohle problému a obědnal jsem snímač vačky,má dojít příští týden tak uvidíme.