Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e38 740i - trasenie motora na volnobehu

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
bloodyfox

#1 Příspěvek od bloodyfox »

Nazdar chlapi. Mam problem s motorom M60 740i,cele auto sa trasie....sem tam citim ubytok vykonu pri plnom plyne ... Vstreky boli na diagnostike-OK, membrana sania-OK, palivove cerpadlo-OK, sviecky vymenene, cievky-OK... valce pri volnobehu random vynechavaju a nikto nevie co s tym :/...potrebuem pls nejaky tip, trik co tam moze byt zle... vopred dakujem :)
Fipo

#2 Příspěvek od Fipo »

váha vzduchu
bloodyfox

#3 Příspěvek od bloodyfox »

na diagnostike sme ohladom vahy nezistili nic chybne...mam ju skusit odpojit a povozit sa bez nej?
Fipo

#4 Příspěvek od Fipo »

zkus to, mělo by to jít alespoň trochu poznat, ale doporučuji objednat druhou třeba v autokelly a zkusit je kus za kus, pokud to nepomůže můžeš ji v kelly zase vrátit....ale jestli jsi váhu ještě neměnil tak by to mělo být ono...
bloodyfox

#5 Příspěvek od bloodyfox »

Bosch alebo Starline? asi najskor Bosch ze? aj ked Starline stoji fakt par korun :/...
WITT
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od WITT »

Ahoj, Vahu vzduchu jsem resil ted. Taky mi to delalo problemy, houpave otacky, jeden valec vypadl apod ..
Co jsem nastudoval a vycetl, tak Starline rozhodne nebrat, akorat si zadelas na dalsi problemy a muze zlobit hned jako nova, takze budes laborovat co mas dal delat apod.
Ja jsem vzal VDO od Siemensu za 9200 a zatim vse maka, tak uvidime.

Jinak si myslim, ze vahu by ti diagnostika mela ukazat, ze je spatna a ze nevazi. Aspon u me to tak bylo.
Mozna bych jeste zkusil ji vycistit, jsou na to specialni spreje a hodne lidem to pomohlo, tak to zkus. A zkontroluj jestli ta vaha ma obe vlakna, jestli nejake neni prerusene.
Fipo

#7 Příspěvek od Fipo »

z vlastní zkušenosti můžu říct, že vyčištění je jen dočasné řešení....koupil bych Bosch a uvidíš, vrátit ji můžeš do 14-ti dnů
zedikes

#8 Příspěvek od zedikes »

jak jsem to hodil na zásuvku tak mi to napsalo,že mám problém se vstřikovanim z ničeho nic se mi kouří z výfuku a jede na 4 až 5 válcu poradite mi kde je palivový filtr všichni mi řekli že jsem natankoval špatný benzín. :?:
kralik

#9 Příspěvek od kralik »

Palivac je dole pod autem na urovni ridicovy sedacky pod plastem kryjici spodek auta. Aspon na 740i
zedikes

#10 Příspěvek od zedikes »

díky,dokonce prý to muže mít na svědomí také teplotní čidlo vstřikování,ale jsou tam dvě modré a černé tak nevím které a kde se nachází. Za studena to totiž jede normálně na všech osm po zahřátí to vynechává a když stojím chvilku na křižovatce a rozjedu se tak se ozve klepání z motoru a za mnou se objeví kula bílého dýmu.
mika_hakkinen
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od mika_hakkinen »

Co snimac polohy vacky? Klidne by to mohl byt i on. Kdyz je spatny snimac tak motor nevi kde se nachazi a proto vynechava.
Strosek

#12 Příspěvek od Strosek »

a nemáš okolo svíček olej ?
mkride

#13 Příspěvek od mkride »

mam tento isty problem a olej okolo sviecok bol, co to znamena
Birkoff

#14 Příspěvek od Birkoff »

Přetěsnit ventilová víka. Olej prolíná zespoda skrz těsnění a stéká ke svíčkám.
mkride

#15 Příspěvek od mkride »

ano vsimol som si ze okolo srobov nad svieckami okolo gumeneho tesnenia slzi olej, tym asi trasenie ale neodstranim, ak mam vadnu vahu vzduchua odpojim ju co by to malo robit? mam tam aj lpg a to vraj nici ventili co urobit este pred rozobratim hlav najlepsie dik
Soptiiik

#16 Příspěvek od Soptiiik »

Mám podobný problém. Motor na volnoběh krásně drží otáčky ale semtam na okamžik jakoby zakopne. V tahu začne občas vynechávat některý z válců a pomuže až vypnutí zapalování a znovu nastartovat. Diagnostika hlásí Missfire u různých válců nahodile. Pročetl jsem docela hodně diskuzí ohledně tohohle problému a obědnal jsem snímač vačky,má dojít příští týden tak uvidíme.
Odpovědět