Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 - jak zazimovat ?
Ahoj kluci, zima je pomalu tady a budu na zimu sedmu (750i 2006) odstavovat v garáži do jara. Co je všechno třeba udělat, aby bylo auto OK?
Myslim tim třeba jednou za měsíc dojít - nastartovat a nechat nějakou dobu běžet, jak je to s baterkou a jak se o ní dobře postarat a tak.
Počítám že auto bude stát tak 3 až 4 měsíce.
Díky za rady.
Myslim tim třeba jednou za měsíc dojít - nastartovat a nechat nějakou dobu běžet, jak je to s baterkou a jak se o ní dobře postarat a tak.
Počítám že auto bude stát tak 3 až 4 měsíce.
Díky za rady.
Já teď se 745tkou moc nejezdím, tak jednou týdně. Když je možnost, tak to půjčím bratrovi, ať mně to provětrá, aspoň 60 km v kuse týdně. Jsem pořád v práci. Dneska jsem konečně po týdnu měl tu možnost se jet projet a bylo znát, že při startování to bylo unavenější, ale naskočilo to v poho. Prostě zvuk startéru nebyl stejný jako když se startuje druhý den. 745tku zazimovávat si myslím není šťastné řešení, není to M3jka. Samotného by mě zajímalo, jak je to s odstaveným motore. Jestli trpí po nastartování po dlouhodobějším odstavení.
Já teď se 745tkou moc nejezdím, tak jednou týdně. Když je možnost, tak to půjčím bratrovi, ať mně to provětrá, aspoň 60 km v kuse týdně. Jsem pořád v práci. Dneska jsem konečně po týdnu měl tu možnost se jet projet a bylo znát, že při startování to bylo unavenější, ale naskočilo to v poho. Prostě zvuk startéru nebyl stejný jako když se startuje druhý den. 745tku zazimovávat si myslím není šťastné řešení, není to M3jka. Samotného by mě zajímalo, jak je to s odstaveným motore. Jestli trpí po nastartování po dlouhodobějším odstavení.
když auto stojí víc jak 3 týdny, v kufru se musí přepnout přepínač baterie na panelu s pojistkama,
motoru je to jedno, ten pul roku ani nepozna, ale prostě na autě se spousta věcí maže, točí, no a stání vadí všemu, gumy dostávaj plošky, ložiška jsou na suchu, baterka se nedobíjí.
pokud sedmu nechat na letnákách, tak ok, jednou za měsíc když bude sucho a vyleze sluníčko tak vyrazit na výlet a pak zase zaparkovat.
motoru je to jedno, ten pul roku ani nepozna, ale prostě na autě se spousta věcí maže, točí, no a stání vadí všemu, gumy dostávaj plošky, ložiška jsou na suchu, baterka se nedobíjí.
pokud sedmu nechat na letnákách, tak ok, jednou za měsíc když bude sucho a vyleze sluníčko tak vyrazit na výlet a pak zase zaparkovat.
OK v pohodě. Ještě se zeptám v tom kufru, pokud přepnu to tlačítko na baterce, jak je to se zamykáním? Musim zamknout ručně přes klíč a nebo cenrál bude fungovat dál?
A ještě jedna otázka: pokud bych měl baterku vyplou přes tlačítko v kufru - vydrží to ty 3 až 4 měsíce? Ptám se jen tak pro zajímavost.
Spíše budu asi teda praktikovat 1x do měsíce ten výlet na oživení.
A ještě jedna otázka: pokud bych měl baterku vyplou přes tlačítko v kufru - vydrží to ty 3 až 4 měsíce? Ptám se jen tak pro zajímavost.
Spíše budu asi teda praktikovat 1x do měsíce ten výlet na oživení.
Ja mam 745 odstavenou jako zalozni auto uz 3 roky (nic jii neni, a poustet ji do sveta za par korun mi prislo lito). Beru si ji na tyden jezdeni obvykle tak jednou za 3-4 mesice. Stoji venku pod plachtou a trvale napojena na udrzovaci nabijecku. Nepozoruju zadne zasadni stradani. Pred odstavenim vzdy dotankuji do plna, umyju, navoskuju, prykryju plachtou.
zazimování aut jsem tak nějak nikdy nepochopil... Podle mne tomu stání v garáži uškodí více, než kdyby se nechalo ošetřit nějakým kvalitním voskem a normálně se používalo
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
podle mě ano. Je to prostě jen auto. Tedy pokud nemyslíš otevřený kabrio...
MOD fishmaker : necituj přímo předchozí příspěvek ;)
MOD fishmaker : necituj přímo předchozí příspěvek ;)
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Jedná se mi zatim o tuhle zimu.Jestli budu jezdit další nebo bude zase v garáži to nevim.Přes zimu bych právě chtěl auto trochu poštelovat a poupravit k obrazu svýmu, abych pak na jaře mohl vyject.Další důvod je ten že kola byly v hroznym stavu takže teď se opravujou, dál pak novej lak a hotový to bude někdy kolem ledna a to už se mi zimáky kupovat nechce. Pak se uvidí, jestli si kola nechám na zimu a nebo pudou do světa.
však v pohodě. Znám pár lidí, kteří mají na zimu starou rezavou plečku a druhé auto nechávají v zimě v garáži a myslí si, že to případný kupec ocení... Jakože nejezdilo v zimě... :-D

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex