- to že je E60 jendo z nejošizenějších BMW víme všichni, mě fascinuje že to je víc ošizený než E90
- E65 mi naopak proti Ečkům přijde kvaltinější, Ečka maj kolikrat už kde co ošoupany, upadávaj tlačítka apod, u E65 jediny co se časem rozbije je ovládání lednice, jinak nic. ale uvidíš sám až zkusíš, vždycky tu mám aspon 5 ks, které si sice nemužeš projet ale můžeš se do nich mrknout a porovnat stav a km, na tom autě totiž km vůbec nejdou vidět.
- ad Rklasse,
tatík chce vyšší auto z prémiové třidy (tzn BMW nebo Mercedes) u BMW připadá v uvahu GT5, bohužel pro něj při nájezdu cca 5000km ročně naprosto zbytečně drahé auto, druhá možnost Rklasse. Cpu ho do E65, zaprvé za 250-300k má E65 vybavenou jak prase a za druhé je trochu blbost kupovat MB když mám BMW servis a zrovna na E65 mu vše spravím zadarmo. ale prostě řeší ten vyšší posez protože celej život jezdil v dodávce.
tak jsem jel za kamarádem co má Rklasse 2006, 320cdi s airmaticem a hromadou dalších blbostí.
- Rko je proti sedmě výrazně tvrdí a výrazně hůř tlumí nerovnosti, je malinko měkčí než E60 na seriovém podvozku ale furt strašně tvrdé, při sportu je to hooodně moc tvrdé, i tvrdší než E65 na sport
- vyšší posez v Rku je fajn, je z toho dobře vidět ven
- Rko v kombinaci s 320cdi vůbec nejede, po plným je to sice použitelný ale pokud jede člověk slušně tak to působí dojmem hrozně slabyho auta, 320d E90 je proti tomu raketa

, hlavně je to takovy tupy prostě
- sedačky to má poměrně tuhy a nepohodlny
- vzadu je strašně málo místa, až extrémně málo, ve předu seděl tatík 195cm a já za ním a měl jsem zadní sedačku uplně vzadu a prostě jsem neměl místo, v krátké sedmě je místa mnohem víc, todle je něco mezi E90 a E60
- v Rku je strašnej hluk, kterej začně cca při 100kmh a pokračuje dál, hluk ve 100kmh odpovídá cca hluku při 170ti v E65
- naopak co maj v Rku vyřešeny je panorama, ani ve 130ti vůbec nešla slyšet, u BMW panorama už od 70ti hučí jako kráva.
- Rko je asi 10x poruchovější než E65, když jsem viděl těch závad co ty auta maj třeba za prvních 100tkm tak je to mazec, ten kamarád to kupoval zaroven se mnou v unoru, já mam najeto 30k a on 25k a už měl asi 7 závad, já u E65 vůbec nic

ale kamarád s E61 co kupoval v lednu taky už měl taky spoustu závad a to má auto o 5 let novější než já
celkově to Rko není špatný, když do toho člověk sedne z tatíkovýho Vita tak je to i pohodlný auto, ale nesmí se to srovnávat se sedmou, ale pokud se mi hodně rozroste rodina tak asi i nějaky pořidim, každopadně srovnávat 745Li a 320cdi je asi blbost, 730d je taky strašnej shit, takže po svezení v R500 budu informovat víc