co to je životnost rozvodu?
to auto nemá špatné rozvody, (to by nejelo vůbec) píšete nesmysly ani si nemyslím že by měla E38 lepší motory, zrovna třeba M62TU moc nevydrží (minulej týden mi umřela na rozvodech tak vím o čem mluvím), jeslti byl nesmrtelný motor tak to byl M60, už první M62 mají single řetez atd, a stejně se najdou M60 kde se utrhl řetěz a vždycky to byl 3 litr co sem se setkal.
no a ta E65 normalně jede, stejně jako ty vaše E38, akorat že vaše auto není schopn vyhodnotit že je řetez už vytahanej víc než zvladne jednotka zkorigovat a tak už to tak jednotka nedoladí do sametového běhu, ale běžný člověk toto nikdo nepozná, prostě kdyby E38 měli tak pokročilou diagnostiku a motor management, tak prostě už všechny stojí s chybou na motoru, jenže E38 si není schopna přijít skoro na nic, naopak E65 si přijde na všecko, tam ten válec špatně pálí, tam ten radši vypnem, Pepo, ty rozvody máš špatně nastaveny, posun o zub zpět, dokonce třeba umí na diag napsat že jsi prohodil konektory od vanosu a at to zapojíš správně. Dokonce je schopna měřit jak dobře kterej válec páli, kdo uhádne jak to měří má u mě panáka (Snejk není ve hře

. no a ty řetezy se prostě časem vytahaj, každej řetěz se vytahá, ale když je vytahanej o pár mm, tak prostě stačí správně nastavit rozvody a je to OK. ted nedávno jsem dělal motoru na E38 728i a stálo to 70k,když to chceš udělat pořádně tak to prostě něco stojí, tzn motor ven, komplet rozebrat, nový rozvody, hlavu udělat, všecky těsnění, šrouby, atd, ty ceny sou prostě furt stejny, stejně jako životnost motorů e65 vs e38.
takže jak jsem psal, Killingman ju muže koupit, za 10k přetěsnit ventidekle a nastavit rozvody a zase jezdit dál třeba 100tkm, ale každej k tomu má jinej přlstup.