jj palivoměr je u fabie za příplatek, 3 válce máji v zakladu jen kontrolku rezervy, 4 válce pak mají 4 políčka jako u LPG a nejvyšší příplatek je klasicky palivoměr
na volantu, máš tam tlačítka S-D-M, pak si přepínáš jelsti chceš D - dynamic že auto nastavuje řazení samo, pak S - sport a M - manual pak řadíš na volantu těma hlinikovyma tlačítkama.
JohnyB: jak jako nevěděl? Sis nevyzkoušel hned všechny tlačítka? Sport se občas hodí.... Ten druhej čudlík na pravej palec je konfigurovatelnej - já tam mám nastavenou tu ruční brzdu do kopce..
JaraX: hele možná máš pravdu, já to jen tak tipnul, že by to mohlo být Drive podle řadící páky... ty adaptace jsou někdy celkem k ničemu - jedeš 100 kiláků pohodu a pak na to dupneš a auto je líný... nebo naopak jedeš pilu a pak se chceš pomalu rozjet a auto cukne, že ti rupne v krční páteři
no a právě když chceš jet pilu tak si dáš Sport a neřadí ti to furt nahoru při každým ubráním plynu, jinak to tlačítko na volantu mám taky nastavený na automatickou ručku pro rozjezdy do kopců
edit: ale zajímalo by mě co všechno se změní při tom režimu sport
kurevtor píše:JohnyB: jak jako nevěděl? Sis nevyzkoušel hned všechny tlačítka? Sport se občas hodí.... Ten druhej čudlík na pravej palec je konfigurovatelnej - já tam mám nastavenou tu ruční brzdu do kopce..
Nevedel no, musim si prece nejaky prekvapeni nechat i na pozdeji ))
auto P není žádný rozjezd do kopce ale automatické přidržení brzd, je to kvuli tomu abys nemusel na semaforu stát na brzdě, schválně zkus s E65 stát do kopce a nezapnout auto P a pustit brzdu, stejně necouvne jak píše Hanz, protože je to normální vlastnost toho auta.
akorat mi teda vrta hlavou takova drbnost, kdyz si nakouslu tu rucni brzdu. Normalne zastavim. Dam P, dam rucni brzdu. Vypnu motor a auto vzdy jeste trochu pocukne smerem dopredu. Je to debilni, vytaci me to..
K nicemu to neni, pochopis to hned, kdyz se svezes nejakym jinym automatem bez teto funkce (stojis v kopci na svetlech na brzde a musis pak rychle pridat, jinak ti auto couvne dozadu).
U Bmw proste dojedes na svetla v kopci, pustis brzdu a bud to a) ma snahu jet dopredu=slapnes na brzdu b) stoji na miste=drzi to bez tveho vedomi DSC aktivaci brzd.
To pocuknuti dela vule na aretacnim kole v P prevodovky a vule v parkovaci brzde, muzes nejdriv zatahnout "rucku", pustit brzdu a pak dat P (coz je ostatne i spravny postup).
já to používám jen když stojím v nějakým krpálu, jinak to nepoužívam, když jsem to měl zapnutý a otáčel se v kopci tak to bylo spíš otravný, protože auto se na tom samo nerozjede a je potřeba šlápnout na plyn což může být problém, když chce člověk popojet o pár decimetrů třeba...
Hans: pokud to auto dělá automaticky tak proč to mohu vypnout a zapnout; a proč je rozjezd do kopce jiný s tím nebo bez toho....
JaraX: ano, auto necouvne, ale myslel jsem, že s tím Auto P je to šetrnější pro auto...
Prosím vás, jak je to s tím chcípáním motoru... já chcípam motor na P s nohou na brzdě, prostě stejně jako při startu.... má se to chcípat bez brzdy?