To jo..
Že šla od Hanze k Dominikovi (má na ní taky právo a bude jí, si myslím u něj velice dobře) už vím.. Je až k zasmání ta fotka Passatu v jeho avataru..
ALE že Lion prodal svou M3, to taky nechápu a slyším teď poprvé, však nebyla ani v inzerci, ne?
Já jsem na tom přesně naopak..
Zakládám si sbírku (z e2x) včetně M535i e28 (sice nemá Skový motor, ale je to poloM///ko, zase jich je míň jak některých plnokrevných M///), a chci začátkem příštího roku změnit už opravdu definitivně své každodení vozidla E46-328ci Mpaketu a e46-320i Touring taky skoro hotový v Mpaketu, nejlépe za nějaký diesel, kdybych se překonal tak Octavia Combi 2001 nahoru TDI a aspoň v Laurin a Klement, stejně jsem zjistil že to neudělám a minimum by bylo (e39 už opravdu hodně stará a co teprve za pět let) E60 535d/530d nejspíš tour, X5 3.0dA přinejhorším zase E W211 320cdi/270cdi v Avantgarde klidně combi..
Vycházím z toho že už chci něco pohodlnějšího a v automatu (to že by to mělo míň žrát, už jsem zavrhl.. jelikož to co jsem vyjmenoval bude žrát stejně jako moje e46 r6 což je 9-13l/100km akorát nafty a né benzínu..)
Ale začínám mít chuť na odvěké sny G270cdi/400cdi 2001 nahoru, nebo R320cdi, CLS 320 cdi.. a napadají mě podobné ptákoviny jako poslední Viano/V cdi automat v Ambiente úplně v kůži, jelikož se mi tohle auto vyždycky líbilo a v předchozím Vianu najezdil spoustu spokojených kilometrů, i když to byly hrozně ojebané mercedesy..
No a Mecedesy se mi líbí ale u téhle značky se mi nelíbí jedině právě ta značka.. Je to opravdu něco jiného žít s Mercedesem, to jak se k člověku lidé chovají, navíc jsem přesvědčený, že je to v nějakých neexistujících statistikách nejškrábanější auto na světě. Ale škrábali mě i e46 kombíka ( asi ta černá metalíza)
Takže docházím ke svému nejjasnějšímu, dlouholetému favoritu, i když jsem už mohl to samé auto před skoro čtyřmi léty mít, ale holotu, proti exklusivní výbavě v té době a to tenkrát rozhodlo..
No s tím bych asi další 4 roky vydržel a začínám se ujištovat že s tím se dá jezdit taky za 10-13l, když týpek v M3 e46 smg při maximálních píčovi..ách a neustálém plném plynu a pálení gum nedostal v průměru přes 16l, jen nevím přesně jak by to bylo se servisem, jestli jsou ramena přední nápravy stejné, brzdy by neměl být takový v druhovýrobě od ATE..
Teď jde jen o to jestli na to budu mít koule, a nebo budu rozumný a koupím si denní auto s minimálníma nákladama.. Zase na druhou stranu, tohle je nejlevnější auto co se týká deního používání v poměru spotřeba, údržba/výkony, užitek, zábava ( a to nemluvím o tom že se v každé E46ce kupé dá jet pohodlně ve 4 lidech, v kufru se dá odvézt hodně věcí a má sklápěcí sedačky.. bavím se v porovnání s jinýma kupé)
Najezdil jsem dost v několika e46 m3 v smg a vím co je to za super hučák, manuál jsem nezažil a nechci.. kromě jedné z pěti v kterých jsem jel jelo každé jak utržené z řetězu a mimo jiné jsem pomáhal s koupí WinCentovi a jel v ní taky..
Když porovnám fotky, byl by to hodně podobný společník s mým oblíbeným kupé a každé tlačítko najdu tam, kde budu chtít ať je (narozdíl třeba od těch Mercedesů), udržím si standart a myslím že by mě to mohlo tak jak kupé několik let dopředu bavit.. a to jsem si říkal že e46ku už opravdu nechci, že už je čas jít dál..

Tohle beru jako vyjímku, uvidíme jak to dopadne.. (Ale automat mít budu a komfortu docílím, že si nechám urazit pracky a nesnížím auto na krev)
(podmínka je maximální výbava a SMG)
Přikládám foto, aneb "najdi deset rozdílů"