Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E 32 ventilace selhala...

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pitr
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Pitr »

Darmonovy stranky se mi nejak nechteji porad nacist... :o/

Uplne mi zdechla ventilace v aute. zacalo to tim ze nechtela fungovat plynula regulace ... fungoval jen obcas.. A jel je na max vykon... pak zacal chrcet jak studeny trabant.. Nez se rozjel... Ted nefakci vubec... Sem to teda podle bentleye rozebral vyhodil motor a zjistil ze ten je sice jednou nohou v hrobe ale funguje.... Pravdepodobne.. jeste se chystam promerit kabliky u motoru..... Ma stim nekdo zkusenosti??
Fugo

#2 Příspěvek od Fugo »

vyzkoušej sword ten to určitě bude.
Pitr
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pitr »

Sword priposrany :? Se to dalo cekat... Potrebuju v tom pripade novy... Jak pravi Darmon... Kdyby nahodou nekdo vedel kde se po nem mam pidit.. Tak me natuknene... Ale snad na nem je cislo tak to podle toho nechaam obednat...
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od RedBaron »

Pitr píše:Sword priposrany :? Se to dalo cekat... Potrebuju v tom pripade novy... Jak pravi Darmon... Kdyby nahodou nekdo vedel kde se po nem mam pidit.. Tak me natuknene... Ale snad na nem je cislo tak to podle toho nechaam obednat...

Když táta kupoval sedmu, tak nám dal kluk co tu má vrakáč jeden bezvadnej starší a řekl, že kdyby nefungoval, že vrátí peníze, zatím spokojenost. Táta to rozebral celý a vyčistil, to se týče hlavně toho termistoru s větráčkem, ten byl celej obalenej prachem, vůbec tam nemohl jít vzduch ke snímání teploty.
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Pivson »

nejsem zadnej blbec, ale tohle jsem jeste neslysel.

Sword? Co to je?
darmon
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od darmon »

Pitr píše:Sword priposrany :? Se to dalo cekat... Potrebuju v tom pripade novy... Jak pravi Darmon... Kdyby nahodou nekdo vedel kde se po nem mam pidit.. Tak me natuknene... Ale snad na nem je cislo tak to podle toho nechaam obednat...

tak tak, vrakarny nebo novej ale co si pamatuju neni zrovna nejlevnejsi. Co sem tak cet tak opravy nebyly prilis uspesny
Pitr
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Pitr »

No tak z toho radost moc nemam:o)) Sem cekal ze Darmon vseved bude vedet kde sehnat :o)))

Nicmene co jsem zjistil. Muj zdroj na nahradni dily to neni schopen sehnat od alternativniho vyrobce. Pravdepodobne se to nedela. Takze origos... Ani jsem to nezkousel jasne ze to bude palka.. Takze jsem poveril vyhledat na vrakarne... Sem zvedav jestli se najde nejaky funkcni :o/ Me to kua sere jak svina.... :o))

To Pivson: Co vim ja a jsem zjistil a jak popisuje darmon... Sword je vec co zkutecne vypada jako mec:o)) A ma to na svedomi regulaci otacek motoru fukaru. Je to kus hlinikoveho cehosi a na tom je napatlano par obvodu. Cidla a tranzistory ci co... Meri to cosi.. Nevim co... Teplotu ? Prutok? vlhkost ??? Kecal bych jak svina... je to pred pilovym filtrem. A je na tom take Rele co spina max vykon vetraku... Vsechno co vim... Jine auta tuhle vec maji v podobe male krabicky s nejakym motancem dratu... Vsechno co vim :o)))
darmon
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od darmon »

Pitr píše:No tak z toho radost moc nemam:o)) Sem cekal ze Darmon vseved bude vedet kde sehnat :o)))

az vystrizlivim tak se k tomu vyjadrim lip, momentalne jsem v hroznejch hovnech, nesnasim kdyz jsem pritomen strizliveni
Pitr
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Pitr »

darmon píše:az vystrizlivim tak se k tomu vyjadrim lip, momentalne jsem v hroznejch hovnech, nesnasim kdyz jsem pritomen strizliveni

Ses hovado:o)) Ale kazdou svou odpovedi dokazes pobavit o tom neni pochyb...

Apropos.. ten soft ETK jak se v tom zjistuji cisla dilu.. Kde bych se po to mohl popidit ???? Da se k tomu nejak rozumne prijit??
vir2l
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od vir2l »

Tady mas nejake zajimavosti: http://www.bmwe34.net/e34main/maintenan ... /sword.htm

A cislo dilu by mohlo byt to co je v nazvu toho obrazku, 64111468413.
Přílohy
64111468413_bloweresistor_$270.jpg
64111468413_bloweresistor_$270.jpg (12.73 KiB) Zobrazeno 11804 x
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Pivson »

Díky za osvětu :-)
Pitr
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Pitr »

Tak nevim teda či to čislo to bude :? Pac na schindelar.cz to nenaslo nic... Ale co kaslu na to. Zitra se jdu poptat jesli se to naslo na nejake vrakarne. Pokud ne tak to teprve budu resit jinym zpusobem Nicmene za min jak 4000.- nový sword asi neporidim...

Ty stranky mi snad pomohou kdyz uz budu uplny zoufalec :roll:
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Pavel 528 »

Pitr píše:Tak nevim teda či to čislo to bude :? Pac na schindelar.cz to nenaslo nic... Ale co kaslu na to. Zitra se jdu poptat jesli se to naslo na nejake vrakarne. Pokud ne tak to teprve budu resit jinym zpusobem Nicmene za min jak 4000.- nový sword asi neporidim...

Ty stranky mi snad pomohou kdyz uz budu uplny zoufalec :roll:

na schindelar.cz co maj to vyhledavani je uplne na pikacu,skoro nic to nenajde,musime holt vydrzet az to zprovoznej na bmw.cz
darmon
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od darmon »

koukam ze si zvladate poradit i bezemne, to je dobre :P
Pitr
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Pitr »

Mno tak se ze me zoufalec stava do riti... Nikde kolem na morave to neni... Pomoooc :twisted: Uz zbyvaj jen vrakarny v Praze a tam se mi teda moc nechce jen kvuli tomu..... Ale jak to tak citim tak budu muset... :(
Pitr
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Pitr »

Je to vyborne, ja to dal do kopy. Tak dlouho jsem na ten sword cumel az sem nasel tri studenaky na konektoru. Sem ho radne pripajel k tomu tistaku a fachci to... Zatim :)
MK

#17 Příspěvek od MK »

Buď rád, že neřešíš utžený servomotorky - logiku zavírání a otevírání klapek, zvláště "sebevražedné" otáčení hřídelek o 180 stupňů, když je třeba ulomený ten umělohmotný "límec", o který se má hřídelka servomotoru fyzicky zarážet (nebo o co jiného?)...

Bez zarážky má totiž hřídelka tendenci se nesmyslně přetočit dozadu (což klidně udělá, když dostane jakýsi impuls otočit se (nejčastěji minutu po vypnutí klíčku...), jenže právě jak se přetočí dozadu, utrhne celý motorek z topení a vytrhne se z táhla, co tahá za klapku (= klapka zůstane viset v určité poloze = netopí to/nebo to topí furt).

Ta hřídelka má takovou sílu, že nadzvihla pozinkovaný plech o tlouš?ce 2 mm (který jsem přilepil dost poctivě na obal servomotorku, aby suploval ten ulomený umělohmotný límec/zarážku).

Původně jsem si myslel, že v originále je to tak, že se ta hřídelka servomotorku prostě sama zastaví, když je táhlo klapky nahoře, nebo dole - jenže ona ne! Ona se přetáčí do nesmyslný polohy, kdy bez zarážky urve, co může. A dráty blbě zapojený nejsou, nejde to zapojit obráceně.

Prostě úžasný víkendy s baterkou v puse a totálně zmrzlýma prstama zaprasenýma od vteřinovýho lepidla.

Tak až vám někomu přestáne foukat z nějakého průduchu, tak příčina může být zde.

Omlouvám se za laický popis.

:)
alexmol

#18 Příspěvek od alexmol »

Ak som sa spravne docital, vacsinou tam odchadaju vykonove tranzistory (MOSfety). Myslim si, ze keby si to dal kuknut nejakemu schopnemu servisakovy elektroniky, vedel by pravdepodobne co s tym.
Tranzistory nemusia byt oznacene, ako byva zvykom.
Podla odkazu by to vsak mali byt: BUZ71A, v puzdre TO-220

Keby boli na vine tie tranzistory, material by stal do 2 kil, plus praca..... No pokial by bol seriozny, za 5 kil to budes mat ok
Odpovědět