Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 crash test

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
fotobobo

#1 Příspěvek od fotobobo »

Jenom bych rad upozornil vsechny majitele E36, pokud to jeste nevi.
Radsi moc nebourat.

http://www.crashtest.cz/?idca=158
Slid

#2 Příspěvek od Slid »

no a radši nechtěj vědět kde je E34 podle dnešních testů
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pazdi »

nevím no...na tohle moc nedám...jakože já v E36 boural...docela ošklivě...auto osekaný tak, že jediná nepoškozená část na autě jsou jedny dveře...jinak všecko něco...předek posunutej o kus dovnitř auta...pravej zadek uraženej, bok rozbitej pravej...a uvnitř se nestalo nic...a to byl čelní náraz, pak jsem se eště kolem toho omotal...vlastně mi spadlo jen vnitřní zrcátko...kluk, co mě potom bral na odtahovce mi sam říkal, že můžu být rád, co jsem měl za auto...bejt to fabka bo felda...tak bych asi min. neměl nohy a rozbitej hrudník od volantu...
HAMANN

#4 Příspěvek od HAMANN »

Ja kdyz jedu hodne rychle nebo na limitu, mam strach spis aby se nestalo neco autu nez me, neberu ho jen jako kus plechu, je to clen rodiny. I podle tech crashu mam v e36 100krat lepsi pocit nez treba v octavce, je to proste bmw....
Qido
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Qido »

aouhlasím,já se kdyžtak uzdravím,ale svý bago bych dohromady už asi pořádně nedal! :D :D
Brody
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Brody »

No ohledne testu.V bawu se citim o dost bezpecnejc nez v byvalim saxu.Pro me je to bezpecny auto.Tim nechci rikat ze chci zkusit crash na vlastni kuzi a plechy.
all

#7 Příspěvek od all »

já jsem v e36 boural minulej tejden... otočka přez střechu z 1.5m srázu a náraz bokem do stromu..řidičovejma dveřma... jediné, na co bych si mohl stežovat, je že se mi vysypaly skla na na předku... takže jsem se o střpy trochu pořezal...
Jinak, uskutečnil jsem to v 80km/h tak si myslim, že dobrý!
Odtahovka co pro mě přijela,se divili, že mi nic neni,prej mít felinu, tak mě vezou v pytli
fotobobo

#8 Příspěvek od fotobobo »

Slid píše:no a radši nechtěj vědět kde je E34 podle dnešních testů

Urcite uplne nekde jinde nez E36...
Pavel H

#9 Příspěvek od Pavel H »

MOD:
Nepatri do sekce Servis. Presunuto.
shade120l
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od shade120l »

Jezdil jsem se 120l a proto opravdu mám pocit že jsem v naprostym bezpečí asi před půl rokum do měl vlítnul kluk já ve škůdce 120l on e30 narval to do mě tak ve 30km/h jeho auto bylo maximálně přeleštěný nic víc a já měl motor vzadu na sedačkách a všechny okna vysipaný. Takže e36 je bezpečnostně opravdu dobře.
chitos

#11 Příspěvek od chitos »

Já se na to nedívám a ani mě to moc nezajímá protože já nepředpokládám že bych chtěl bourat a že bych byl nabourán a myslím že nikdo z vás to nechtěl :roll:
pittbul
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od pittbul »

neviem ako je na tom podla dnesnych testou e34 ale dvaja kamosi v e34 burali jeden v 90km/h na sedane vyletel s cesty a nasil to celne do betonoveho muriku lavim nosnikom tesne vedla motoru cize vsetko pohltil nosnik je pravda ze koleso sa mu dostalo az k sedadlu tak ze na nom skoro sedel, mal "len" pomliazdene nohy a bol poudierany ale teras beha ako srnka neviem keby sedel v inom neviem neviem. Ten druhy kamarat dostal v 150km/h smyk na turingu na mokrej ceste vyrovnaval ho asi na 2x ale ked sa mu dostalo zadne koleso mimo cesty bolo zle auto zadkom stiahlo do priekopi a tam sa zaseklo a nasledne robil sam nevie kolko salt ale hovoril ze to nemalo konca,odleteli mu obydve stresne okna a vodicove dvere-hovoril ze zamok nebol poskodeni takze mozno pri tych saltach zavadil o klucku a dvere asi otvoril.Ten kto to auto videl si mislel ze ten vodic musi byt bud mrtvy alebo na are ale chalan odisiel po svojich doudieran doskrabany ale celi :wink: .
pittbul
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od pittbul »

Skoro by som bol zabudol na este jedneho kamarata ktori isiel s priatelkou v e36 coupe a pri vyjazde s pravotociej zatacky na most dostal smok a to nesiel rychlo ale mosti su namrznute kde prerazil zvodidlo a z mosta padol celne na predok a prevalil sa na strechu okrem toho ze boli dotlceny sa im nastastie nic vazne nestalo
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Spajky »

Já když vidim, že se hvězdičky dostávaj jen za to, že tam je kontrolka pásů atd atd... :roll: S dnešníma autama se to srovnávat nedá, je to auto z 80tejch let, ale nemyslim si, že by to bylo míň bezpečný než věština aut, co v ČR jezdí...pořád je to 4,5 metrový auto s relativně dlouhym předkem a něco to taky váží...což může bejt výhoda nebo nevýhoda, záleží do čeho narazíš...

Náraz z boku je ale asi na hovno díky absenci bočních bagů ( poslední modely už je měly), ale to je obecně na hovno u všech aut :?

Zrovna teď o víkendu jsme o tom vedli krátkou diskuzi, zajímavý, že při většině havárek je řidič míň domlácenej než ostatní, pokud přežijou 8)
Helldiver

#15 Příspěvek od Helldiver »

Crashtest E34, tusim v 60km/h...

Obrázek
Diablo330Ci

#16 Příspěvek od Diablo330Ci »

Podle me na tom neco bude.To ze si clovek mysli ze je temer nesmrtelnej v ultratuhym Baworaku bohuzel neni pravda.Ty co to testovali asi moc dobre videli jak ma ten panak treba rozmackane nohy,hrudnik,atd.
BMWX5power

#17 Příspěvek od BMWX5power »

to je hustý
BMW e66 745Li
BMW e53 X5 3.0D
Slid

#18 Příspěvek od Slid »

Mě tento test nepříjde nějak extra zvláštním :idea:
E36 se vyráběla od roku 90 - 98, když si vemu co se vyrábělo v letech 90. jaké byly normy atd. a třeba v ČR v této době se prodával Favorit tak by mě zajímalo kdeby byl Favorit/Felicie a měl jít na dnešní Crasch test , stejně tak jak je porovnávána E36..... kde by byl.To samé GolfII atd. atd. atd.
Pete

#19 Příspěvek od Pete »

chitos píše:Já se na to nedívám a ani mě to moc nezajímá protože já nepředpokládám že bych chtěl bourat a že bych byl nabourán a myslím že nikdo z vás to nechtěl :roll:

Tak tak a od toho je ridic v aute- aby nenaboural a aby nebyl nabouran.Kdo neumi predvidat nepatri mu volant do ruky.Ja kdyz to vidim co za lidi useda za volat. Ale to uz je mimo tema
zachy325
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od zachy325 »

Qido píše:aouhlasím,já se kdyžtak uzdravím,ale svý bago bych dohromady už asi pořádně nedal! :D :D

BAGO??? :smich2: :smich2: :smich: :smich: :smich: :smich: :respect: :respect: :cool2: :cool2:
Odpovědět