Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

jak chráníte auto před zimou??

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
mirda

#1 Příspěvek od mirda »

Zajímalo by me jak chráníte auto před tim hnusem co byvá v zimě na silnicích. Kamínky, sůl, břečka.. Tak aby to zanechalo co nejmenší trvalé následky. odpovedi typu - přes zimu strčim do karáže mi jsou naprd. s autem potřebuju jezdit celoročně.
petto

#2 Příspěvek od petto »

vystřikt dutiny, podvozek a pokud možno po dojeti s těch sračk opláchnout vodou :)
HAMANN

#3 Příspěvek od HAMANN »

Bud nechat v garazi, nebo nastrikem podvozku, pokud je to pozink, neni asi co resit!
Thomas08
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Thomas08 »

Když bylo ještě relativně teplo tak jsem auto umyl šamponem s voskem a poté použil leštěnku s ochranou funkcí.
A jak psal petto, důležitý je hlavně umejt tu hnusnou sůl !!
Michall

#5 Příspěvek od Michall »

Nejspolehlivější je mít auto v garáži a celou zimu nejezdit. :lol:
Lion
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Lion »

Michall píše:Nejspolehlivější je mít auto v garáži a celou zimu nejezdit. :lol:

Můj případ. :)

Jinak pořádně vystříkat dutiny a nakonzervovat spodek auta + kvalitně navoskovat karoserii :wink: Nic jinýho mě nenapadá. Ještě možná nalepovací folie na přední nárazník a část kapoty proti odlétavajícím kamínkům.
HansCZ
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od HansCZ »

Lion píše:
Michall píše:Nejspolehlivější je mít auto v garáži a celou zimu nejezdit. :lol:

Můj případ. :)

Jinak pořádně vystříkat dutiny a nakonzervovat spodek auta + kvalitně navoskovat karoserii :wink: Nic jinýho mě nenapadá. Ještě možná nalepovací folie na přední nárazník a část kapoty proti odlétavajícím kamínkům.

kožku na kapotu :wink:
kourk

#8 Příspěvek od kourk »

jo a jaké jsou přípravky na vystříkání dutin a podvozku? co jsem se bavil s jednim týpkem, tak řikal at nekupuju žádný drahy přípravky, že stačí do dutin hustej olej. ale to se mi nezdá, to pak z toho poteče, a určitě to bude smrdet. ještě otázka, které ty dutiny je potřeba vystříkat, a kudy? jsou tam nejaké otvory??
bmwfil

#9 Příspěvek od bmwfil »

kourk píše:jo a jaké jsou přípravky na vystříkání dutin a podvozku? co jsem se bavil s jednim týpkem, tak řikal at nekupuju žádný drahy přípravky, že stačí do dutin hustej olej. ale to se mi nezdá, to pak z toho poteče, a určitě to bude smrdet. ještě otázka, které ty dutiny je potřeba vystříkat, a kudy? jsou tam nejaké otvory??

Tak to je kámoš hustej s tím hustým olejem... :roll:
Na spodek se používá takový "černidlo" dělá to víc výrobců a jmenuje se to tuším "přelakovatelná ochrana spodku vozidel" nebo tak nějak... Je to balený v kartuších co rovnou našroubuješ na stříkací pistol (speciální, cca za 500-,) No a ta samá pistol ma v balení i šlaušek na stříkání dutin. K tomu se používá speciální vosk, kterej koupíš stejně jako černidlo a pistol v lakýrnických potřebách... Jo a kup si rovnou overal, nebo budeš jak černoch... :lol:
Přílohy
hmm.jpg
hmm.jpg (98.17 KiB) Zobrazeno 7239 x
ironpipi

#10 Příspěvek od ironpipi »

Já dělal dutiny rezistinem a podvozek BODYčkem. Je tomu už asi měsíc a v autě to jde ještě trochu cítit. BODYčkem jsem dělal podběhy a podvozek a rezistinem prahy, dveře, přední blatníky, zadní blatníky. Ještě asi fouknu víko kufru, ať mám klid...
Cawba
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Cawba »

bmwfil Co se ti nezda na oleji? Do dutin je to uplne nejlepsi vec. Starej olej pul na pul s rezistinem nebo nejakou vazelinou, proste neco mastnyho a ten plech te prezije!
Pokud moderni veci tak treba do dutin tohle. A na spodek a ostatni veci kam se da normalne dostat tohle
Jinak samozrejme motip tam ma celej sortiment, ale jelikoz sprejum jako takovym moc neverim, radsi vezmu stetku, plechovku a jedu :lol:
vilejs

#12 Příspěvek od vilejs »

stary olej je dobrej.ja daval taky jeste kdyz jsem se staral o vuz a paradne to fungovalo.rez se ani nepohnula.jinak ten motip je fajn,pouzivam tuto znacku furt.
castro
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od castro »

proti těm kamínkům taky hodně pomůže držet si odstup od před vámi jedoucích... ;-)
DFender

#14 Příspěvek od DFender »

bmwfil - jeho kámoš je nejenom hustej ale i chytrej a ty víš prd :) .. vyjetej olej je ta nejideálnější věc na světě-funguje to na 100% a nestojí to ani korunu, požívám to roky a třeba i na terénních autech, který jsou ještě malinko náchylnější vzhledem k používání to funguje bezchybně-spodek je netknutej :wink:
Jiri

#15 Příspěvek od Jiri »

do dutin - resistin ML + přidat olej do serva tan nejlevnější- resistin zůstane pěkně vláčný, mám to dlouhodobě vyzkoušené, nejlepší je to stříkat speciální triskou s řezaným závitem , kdy tato dělá kolem sebe mlhu a vyplní všechny spáry. Na starší vozy, která by mohly být v dutinách chytlé konkor 500 - zažere se do plechu
Na podvozek buď tectil od valvolinu- pěkně vzlíná a drží, nebo kdo nechce mít žádný hrubý nástřik tak konkor 500
vše vyzkoušeno a osvědčilo se. Dělám to už nějaký pátek
Mountainbiker

#16 Příspěvek od Mountainbiker »

castro píše:proti těm kamínkům taky hodně pomůže držet si odstup od před vámi jedoucích... ;-)

No, je to dobrá věc, ale aby mě pak kdosi zde z fóra nenapadl, že kvůli mě je ucpaná Praha, když si držím 100 metrový odstup... :lol: :lol: 8)
George_D
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od George_D »

Na starym autě na renckovi jsem to jednou za měsíc v zimě postříkal naftou spodek a jednou i cely auto a byl klid 8)
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
kourk

#18 Příspěvek od kourk »

tak sem to vyřešil tak že na spodek jsem si objednal nejakej ten přípravek ve spreji http://www.automaxhk.cz/autokosmetika/?offset=40 Spodek je stejně už branej nějakym tim černym gumolepem nebo co to je. A ty dutyny vezmu olejem. A olej už tam musel nekdo prát předemnou, jak sem sundaval plastový prahy, tak vevnitř je nejakej černej mastnej bordel.
MagicMisel
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od MagicMisel »

na dutiny smicham rezistin,olej,petrolej a je to špica!
George_D
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od George_D »

MagicMisel píše:na dutiny smicham rezistin,olej,petrolej a je to špica!

čáry máry ty voe to je formule jak v pekařovo císaři, patláma patláma :lol:

Napust prahy purpěnou a máš klid :lol:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
Odpovědět