Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
automatická klima jen topí
-
tomtomas píše:Jakesh píše:Točí se ti větrák od klimy ?
větrák od klimy? co to je? já myslel, že je jen větrák před chladičem.
Však jo, to je on, ten větrák před chladičem. Ten se musí točit, když není dostatečné chlazení chladiče klimačky třeba jízdou, ale i kdyby se ti netočil tak by to mělo chvilku chladit (než se to všechno ohřeje). Měl jsem podobnej problém (nechladilo to dostatečně) a bylo málo chladiva. Před časem to samý, ale to se zase netočil ten větrák=při jízdě to chladilo a po zastavení ještě chvíli a pak nic. O přepínači chlazení/topení nic nevím=myslím že nic takového není.
Birkoff píše:tomtomas píše:Jakesh píše:Točí se ti větrák od klimy ?
Však jo, to je on, ten větrák před chladičem. Ten se musí točit, když není dostatečné chlazení chladiče klimačky třeba jízdou, ale i kdyby se ti netočil tak by to mělo chvilku chladit (než se to všechno ohřeje). Měl jsem podobnej problém (nechladilo to dostatečně) a bylo málo chladiva. Před časem to samý, ale to se zase netočil ten větrák=při jízdě to chladilo a po zastavení ještě chvíli a pak nic. O přepínači chlazení/topení nic nevím=myslím že nic takového není.
ano, kdyby to nechladilo, když to stojí, tak by mi to přišlo logické, ale ono to nechladí i když jedu a chladič je, si myslím, dobře chlazený. Také jsem myslel, že by to mohlo být množstvím chladiva, ale je mi divné, že když to umí topit, tak proč by to nemohlo chladit. Ale je možné, že to tím je.
tomtomas píše:mám automatickou klimatizaci. Když nastavím na 16 st. (maximální chlazení) mám pocit, že klima topí. Když si otevřu kapotu, tak trubky ke kompresoru jsou horké. Je možné, že je na kompresoru nějaký přepínač pracovního režimu kompresoru na chlazení/topení? Nemá někdo zkušenost z touto závadou?
První, co bych udělal, že bych nechal doplnit směs do klimatizace. Ten větrák před chladičem se netočí hned, ale až když se natlakuje klima. Žádný přepínač tam nehledej. Proto je to automatická klima. Pokud chodí kompresor, tak to vypadá na málo chladiva..
Maxiczech píše:tomtomas píše:mám automatickou klimatizaci. Když nastavím na 16 st. (maximální chlazení) mám pocit, že klima topí. Když si otevřu kapotu, tak trubky ke kompresoru jsou horké. Je možné, že je na kompresoru nějaký přepínač pracovního režimu kompresoru na chlazení/topení? Nemá někdo zkušenost z touto závadou?
První, co bych udělal, že bych nechal doplnit směs do klimatizace. Ten větrák před chladičem se netočí hned, ale až když se natlakuje klima. Žádný přepínač tam nehledej. Proto je to automatická klima. Pokud chodí kompresor, tak to vypadá na málo chladiva..
no já nemyslel samozřejmě přepínač, který bych ručně přepínal, ale přepínač ovládaný elektronikou klimatizace, který řídí chod kompresoru chlazení/topení (tedy reverzaci chodu kompresoru).
tomtomas píše:Maxiczech píše:tomtomas píše:mám automatickou klimatizaci. Když nastavím na 16 st. (maximální chlazení) mám pocit, že klima topí. Když si otevřu kapotu, tak trubky ke kompresoru jsou horké. Je možné, že je na kompresoru nějaký přepínač pracovního režimu kompresoru na chlazení/topení? Nemá někdo zkušenost z touto závadou?
no já nemyslel samozřejmě přepínač, který bych ručně přepínal, ale přepínač ovládaný elektronikou klimatizace, který řídí chod kompresoru chlazení/topení (tedy reverzaci chodu kompresoru).
Nevím, co máš za model, ale já když si nastavím 16 st. tak taky nechladí. Chce to stisknout tu vločku na středním panelu.

Pokud to tak děláš, tak si nech doplnit medium do klimy.
tomtomas píše:Birkoff píše:tomtomas píše:[quote="Jakesh"]Točí se ti větrák od klimy ?
ano, kdyby to nechladilo, když to stojí, tak by mi to přišlo logické, ale ono to nechladí i když jedu a chladič je, si myslím, dobře chlazený. Také jsem myslel, že by to mohlo být množstvím chladiva, ale je mi divné, že když to umí topit, tak proč by to nemohlo chladit. Ale je možné, že to tím je.[/quote]
no kompresor klimatizace nema nic spolecnyho s tim, ze auto topi. na topeni mas jinou soustavu. takze fakt si nech doplnit chladivo, stejne je tam prirozenej ubytek kazdej rok. pak je tam spousta moznosti, jako vadny tlakovy cidlo, spojka kompresoru a tak dale....
Nevím jaké máš přesně auto, ale o klimatizaci je něco zde: http://e32.zcepe.net/heating.htm#top. Myslím že princip je tu popsaný dobře. Taky se chystám na zprovoznění klimy, neběžela minimálně tři roky, tak jsem zvědav.