Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Přední ložiska E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
firerescue

#1 Příspěvek od firerescue »

Chlapi potřebuju se zeptat,chci měnit ložisko na předku,někdo mi říkal,že se musí na E39 měnit celý náboj i ABS kroužkem.Je to tak.nebo se dá vyměnit jenom samotné ložisko.Máte někdo zkušenosti se značkou Meyle?Je dost levná,ale nevím jak moc kvalitní.Samozřejmě nečekám kvalitu originálu.Dík za rady
kosa
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od kosa »

ano je to celý kus náboj kroužek atd , a meyle ted se hodně tlačí na trh a kvalita vcelku se to dá ale životnost ukáže čas ... ono i skf muže odejít
stanley07
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od stanley07 »

Meyle je dobrá značka a slyšel jsi dobře. Musí se to měnit celý, bohužel...
cmelak

#4 Příspěvek od cmelak »

Tak mě to taky asi brzo čeká podle hučení PP kola, nedělal to teď někdo? Koukám, že to má jen uchycení na 4 šrouby tak by to nemuselo jít špatně, pokuď s tím máte zkušenosti na co si dát pozor tak sem s tím :)
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
bmw750

#5 Příspěvek od bmw750 »

Ja jsem ho ted menil a v aute je ted klid,jaky jsem uz dlouho "neslysel" :-).Daval jsem tam nakonec FAG za 2,5tis a prace to byla pro mechanika asi neco pres pul hodky.Sundal kolo,desky,kotouc a pak povolil 3 srouby a ten ctvrty sel spatne-zaclanel mu tam tlumic,tak vytocil kolo a pak nejak snizil ten tlumic nebo co a sroub mel venku.Delal jsem to taky hlavne kvuli ABS cidlu,ale ABS mi sviti porad a ukazuje to porad predni prave,tak nevim,jestli mam zkusit koupit nove-ikdyz ho tam mam menene nekdy vloni.
kim

#6 Příspěvek od kim »

Taky po výměně obou předních (FAG), zase BMW.............. :)

Sada lozisek kol FAG 713 6672 20 2 3 914,- vč DPH
assassin_89

#7 Příspěvek od assassin_89 »

Pokud je clovek trosku zrucny zvladne to i doma za pul hodky (hlavne dodrzovat momenty a dat i nove srouby) :-) A ohledne tech 4 sroubu je asi nejjednodussi si stahnout tehlici z tlumice a jde to samo :-) Jinak ja mel Fag za 2x 2 200 predek a sadu do zadu komplet obe kola 1800 :-)
Zama

#8 Příspěvek od Zama »

Já dával asi 4roky zpátky na LP kolo náboj Meyle najeto zatím asi 40tis.km zatím vše OK. A před měsícem na druhou stranu zase Meyle cena asi 1350Kč. Jinak tuhle značku používám na auta dost často a zatím jsem nenarazil na problém.
Michal-E39

#9 Příspěvek od Michal-E39 »

Moje zkušenost s výměnou předních ložisek:
Dělal jsem to preventivně, když už tlumiče a kotouče, tak ať se v tom nemusím za rok hrabat znova.

Ložisko drží na 4 šroubech, z toho ke 2 se nedá snadno dostat golou, překáží tlumič.
Tlumič a táhlo torzky povolit, náboj trochu stáhnout dolů.
Jenže náboj dolů nejde dostatečně daleko, nechce ho pustit jedno rameno (nevzpomínám si jestli přední nebo zadní). Takže odšroubovat rameno na straně rámu. Pak to jde. To vše kvůli tomu že ty šrouby neumístili o asi centimetr dál od tlumiče, jinak by to byla práce na pár minut.

Aby to nestačilo, půl roku po výměně mi začlo nějaké ložisko v levých zatáčkách hučet. Jen zatím nepoznám, jestli je to jedno z těch nových předních (FAG), nebo staré zadní (160t.km).
Odpovědět