Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Málo se zahřívá E39TDS VYŘEŠENO

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Braunik

#1 Příspěvek od Braunik »

Jen málokdy se me stane ze by me budík teploty ukazoval tolik kolik má, většinou je nekde na konci modrého políčka. Dneska jsem vyndal termostat a zkoušel jsem ho a zdá se me ze je ok. Jinak hadice od termostatu k chladiči je studená ale horní hadice k motoru od chladiče je teplá (vlažná).Co mám zkouknout??? Auto celkem topí slušně...
Kail

#2 Příspěvek od Kail »

Braunik píše:Jen málokdy se me stane ze by me budík teploty ukazoval tolik kolik má, většinou je nekde na konci modrého políčka. Dneska jsem vyndal termostat a zkoušel jsem ho a zdá se me ze je ok. Jinak hadice od termostatu k chladiči je studená ale horní hadice k motoru od chladiče je teplá (vlažná).Co mám zkouknout??? Auto celkem topí slušně...

Těžko říct,pokud je horní hadice teplá a dolní studená řekl bych vodní pumpa,ale to by se měl spíš přehřívat...
cernoch

#3 Příspěvek od cernoch »

není to budíkem? měl jsem opačný problém,ručička mi lezla do červenýho a motor nevařil,vyměnil jsem budík a vše bylo ok
cernoch

#4 Příspěvek od cernoch »

konektor z čidla přilož na kostru a ručička musí jíd na max. teplotu tim vyloučíš špatný budík,ale ty hadice to je divný
milis

#5 Příspěvek od milis »

Měl jsem stejný problém jak popisuješ,vyměnil jsem termostat a bylo po problému.Teploměr ukazuje jak má. :D
svejda_BMW
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od svejda_BMW »

jo tak to mam asi stejnej problem.. nevide kde je termostat na 530d.. nemuzu ho najit v katalogu.. logicky by to bylo pod pumpou ale chci ho nejdriv koupit nez začnu kuchat... :roll:
WinCent

#7 Příspěvek od WinCent »

svejda_BMW píše:jo tak to mam asi stejnej problem.. nevide kde je termostat na 530d.. nemuzu ho najit v katalogu.. logicky by to bylo pod pumpou ale chci ho nejdriv koupit nez začnu kuchat... :roll:

Je v levo na prsou když stojíš naproti autu cca výškově v půlce chladiče, a jestli chceš tak mám jeden dobrý na 3.0d i s tím celým plast. domečkem na prodej. Tel.721359933
Braunik

#8 Příspěvek od Braunik »

Tak to bylo termostatem, 5 minut výměna a vše je jak má.
Odpovědět