Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Čerpadlo TDS-slozit???

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jethro

#1 Příspěvek od Jethro »

přivezl jsem 95 z nemecka, kde menili tesneni pod hlavickou a uz jim to nebezelo.

kdyz mam hlavu v ruce, dolu kouka takovej excentr, kterym se reguluje cerpadlo. jen ted nevim, jak to tam posadit - proti tomu escentru je v cerpadle pistek s dirkou, ale ta se otaci s rozvody.

jak to usadit? diky
svejda_BMW
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od svejda_BMW »

na hrideli ktera se otaci s polu s rozvody je valecek kterej v sobe (na bocni strane) ma dirku.. musis ji nastavit směrem nahoru (mirne priklonenou k motoru) a do nej se trefit ovladaci hridelkou z hlavy.. je to docela crcaní... mě osobně se to povedlo asi az na po treti... jo jeste na ty hlave by mel bejt takovej rektifikacni cudl kterej presne zapadne do těla čerpadla.. pokud tam neni tak se musi nastavit hlava posunem dopredu nebo dozadu ve smeru jizdy... (melo by se to ale naměřit přesně na mm)... :wink:
Jethro

#3 Příspěvek od Jethro »

takhle me to taky pripada logicky, ale az se do nej trefim tim excentrem a utahnu hlavicku, tak uz se to otacet s rozvody nebude? zkousel sem to pootocit sroubovakem, ale nezda se mi, ze by to slo

diky
svejda_BMW
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od svejda_BMW »

no jasne.. to se ani nema tocit... ten axtentr (jak ty rikas) ma vlastne přepouštět zpět naftu do komory pod hlavou.. kterej je rizenej elektronicky ze zhora... a pohybuje se po ty hrideli.. uvnitr ty hridele je kanalek kterej zakrejva ten valecek.. cim vic ho odkrije tim vic nafty se vrati...
Jethro

#5 Příspěvek od Jethro »

uz to facha, parada! diky za radu.
radsi se zeptam, nez bych neco podelal :)
Odpovědět