Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Koupě BMW- rady

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
paweld

#1 Příspěvek od paweld »

Zdravím, jsem tady novacek. Minuly tyden jsem prodal sveho Galanta kombi a premyslim nad BMW, velmi se mi libi e39 520i nebo 523i. Muj rozpocet je momentalne 130tis. Kc. Jsem student, ale privydelavam si jako automechanik a muj otec me odrazuje od koupi BMW, pry se nedoplatim za provoz a nahradni dily. Proto bych rad od Vas, majitelu BMW slysel Vas nazor.
Da se s 520i nebo 523i jezdit pod 10 litru i kratsi vzdalenosti :?:
Jsou ND tak drahe :?: Je lepsi je kupovat na ebayi a posilat do CR :?:
Mám se bát aut s více km :?: Co se motoru a prevodky tyce.
Je lepsi koupit v CR nebo od nejakeho navstenika tohoto fora :?: Nebo dovezt z Nemecka :?: je tam plno krasnych e39 do 4000 eur a muj otec dovazi auta z D.

Budu rad za kazdou Vasi radu, za kazdy nazor. Diky
kavanda

#2 Příspěvek od kavanda »

Na 100% vím,že pokud by jsi šel do 2 nebo 2,3l,tak by jsi chtěl za chvíli silnější motor.Pokud budeš jezdit denodenně do práce sám,tak to potom jo.
S tou spotřebou je to trochu jinak - můžeš "jezdit" pod 10l,ale musíš se snažit.Časem ale zjistíš,že bmw není o spotřebě.
Můj názor :wink:
Fantucci
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Fantucci »

to že jste s tátou oba děláte do aut, značně snižuje náklady na opravy. Náhradní díly se dají sehnat levněji. třeba tady na fóru. Zkus si tady projít některé inzeráty a uvidíš jak se ceny pohybují.
e46 325i Touring; X5 e70 3,0d xdrive
vilejs

#4 Příspěvek od vilejs »

pavle neboj se,kup si e39..nahradni dily jsou neni az tak moc drahy a kdyz tomu nebudes furt kalet,tak te to prezije :D ..podlemne je jediny co se da nazvat autem BMW..mel jsem japonce,francouza a kdyz jsem sed do bmw, bylo mi jasny ze je to co jsem vzdy chtel.
Susi

#5 Příspěvek od Susi »

Rozhodně kup silnější než 520i. 523i žere stejně a svezení o dost lepší. 528 už je o povinnym ručení...
Já jezdim v kombinaci do 9,5 litru. Teď mám na BC po 700km průměrnou 8,9litru.... :wink:
Tomcat14

#6 Příspěvek od Tomcat14 »

jednoho bych měl /tds, automat /a z rozpočtu by ještě zbylo - nejde mi o prachy ale o to aby se dostal k někomu se vztahem. Důvod je ten, že jsem obdržel služebáka a s bavoušem najedu tak 100km měsíčně
radims

#7 Příspěvek od radims »

kup raději 523, jezdím s ní v průměru kolem 8-8,5l, teď jsem jel Francie a zpět za průměr 7,6 - s plným kufrem ! Díly jsou cenově lepší než na Ochcávii, je dobré kupovat přes Ebay nebo http://www.autoteile-shopping.de a nechat si to poslat - vyplatí se to. Jinak v ČR kupovat jen od členů fóra, jinak dovoz z SRN. Jinak - až na vadné cívky jsem s tím neměl za posledních 9 let potíže, najeto ca 205tis. Na E36 mám už 361000 km a na motoru se ještě nic neměnilo.
barvas

#8 Příspěvek od barvas »

paweld píše:Zdravím, jsem tady novacek. Minuly tyden jsem prodal sveho Galanta kombi a premyslim nad BMW, velmi se mi libi e39 520i nebo 523i. Muj rozpocet je momentalne 130tis. Kc. Jsem student, ale privydelavam si jako automechanik a muj otec me odrazuje od koupi BMW, pry se nedoplatim za provoz a nahradni dily. Proto bych rad od Vas, majitelu BMW slysel Vas nazor.
Je lepsi koupit v CR nebo od nejakeho navstenika tohoto fora :?: Nebo dovezt z Nemecka :?: je tam plno krasnych e39 do 4000 eur a muj otec dovazi auta z D.

Otec má pravdu.
Tashiro

#9 Příspěvek od Tashiro »

barvas píše:
paweld píše:Zdravím, jsem tady novacek. Minuly tyden jsem prodal sveho Galanta kombi a premyslim nad BMW, velmi se mi libi e39 520i nebo 523i. Muj rozpocet je momentalne 130tis. Kc. Jsem student, ale privydelavam si jako automechanik a muj otec me odrazuje od koupi BMW, pry se nedoplatim za provoz a nahradni dily. Proto bych rad od Vas, majitelu BMW slysel Vas nazor.

Otec má pravdu.

za 130k, mi ted dotáhli 523iA, serviska vše od BMW, 174 000, kůže, dřevo 4 pytle, mutifunkční volant .... Raději zaplatím o litr na sto víc, než jezdit ve FORDU ... být tebou přitáhnu si BMW 523i a pak uvidíš.

Nebo to řeknu jinak, dokud ho nebudeš vlastnit a nevyzkoušíš to, tak nebudeš vědět zda si ho máš koupit .... jinými slovy:"máš-li otázku polož ji hned, uděláš-li to, budeš v nevědomosti vteřinu, neuděláš-li zůstaneš v nevědomodti celý život".

I kdyby si měl pak auto prodat a třeba na tak budeš vědět o jednu věc víc.
Carlos
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Carlos »

Tashiro píše: .... Raději zaplatím o litr na sto víc, než jezdit ve FORDU ... být tebou přitáhnu si BMW 523i a pak uvidíš.

Nebo to řeknu jinak, dokud ho nebudeš vlastnit a nevyzkoušíš to, tak nebudeš vědět zda si ho máš koupit .... jinými slovy:"máš-li otázku polož ji hned, uděláš-li to, budeš v nevědomosti vteřinu, neuděláš-li zůstaneš v nevědomodti celý život".

I kdyby si měl pak auto prodat a třeba na tak budeš vědět o jednu věc víc.

... tak to o té nevědomosti a vteřině, je voda na můj mlýn. - pokud vše dopadne, tak jak předpokládám, budu kupovat BMW E34 a doufám, že se s někým z vás uvidím na nějakém BMW srazu, ale asi až v roce 2009. letos to auto musim koupit, a možná trochu připravit na český silnice, neboť to bude dovoz.
VELMEN

#11 Příspěvek od VELMEN »

Kámoš jezdil teď dlouho s e39 523 97 Německo a zpět a co vím tak si třeba na spolehlivost nestěžoval a dal tam olej castrol 10W60 a říkal,že pak i spotřeba parádní...asi fakt záleží,jak často a jaké štreky jezdíš...já mám e34 525i a víc servisuju ,než jezdím,ale asi to bude tím,že bývalý majitel dal víc na vzhled než motor apod...
Odpovědět