Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Vibrace volantu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Johny9

#1 Příspěvek od Johny9 »

Zdravim mam e34 tds a mam problem ze kdyz brzdim ve vetsich rychlostech tak mi na chvilku zavibruje volan a pak je to zase dobre.Pri mensich rychlostech mi to nedela.Mam ted komplet delane brzdy tak nevim jestli to nahodou neni nejakou vuli v predni naprave.Dik za odpovedi
zanek525i
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od zanek525i »

Ahoj mužou to byt čepy na řízení nebo vůle v horním uložení Mcphersnu.
Johny9

#3 Příspěvek od Johny9 »

dneska jsem vlez pod auto a zjistil ce jeden cep rizeni ma poskozenou prachovku a chypal jsem i s kolem a je tam vule tak nevim co mam vlastne vsechno vymenit
zanek525i
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od zanek525i »

pokud je v tom čepu viditelná vůle tak kup tyčky řízení a když už tak na obě strany! po výměně si zajeď na geometrii a seřidit sbíhavost měla by být 0 stupňů a 18 minut. +- 5minut.
Johny9

#5 Příspěvek od Johny9 »

Myslis tycku ktera spojuje ty dva cepy rizeni nebo je to jeste neco jineho.Nemuzou mit na to i treba vliv ramena jak spodni tak to vrchni
zanek525i
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od zanek525i »

myslel jsem tyčku řítení s čepy ja koupil tyčku I s čepy jako jeden kus protože při geometrii je míň práce to seřídit když jsou noví. a navíc když už tak už. protože staré čepy mužou být dost zarezlé na zavitu. no teoreticky to můžou být sraté steřelé nebo rostržené silenbloky na rameni ale to bys poznal když budeš pod autem tak zkus zahýbat ramenama neměly by mít nějak exstra velkou axialní vůli právě u silenbloků.
barvas

#7 Příspěvek od barvas »

Já vyměnil komplet spodní ramena, tlumiče, kotouče, destičky, převážený kola, vše za nové a dělalo mi to stále, při brždění zavibrování volantu, do prodeje auta jsem nepřišel na to, co to dělá. Docela mě zajímá na co přijdeš. PS: Na radu BMW servisu byly vyměněny i silentbloky na zadku, i ty by údajně mohly rozkmitat při brždění auto - nepomohlo to.
zanek525i
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od zanek525i »

no když vidím co píšeš tak mě napadá už jen jedna věc. může to být vůle v převodce řízení?
Kubisek

#9 Příspěvek od Kubisek »

Mě to dělá taky a mám dva tipy 1. vůle v čepu středové tyčky řízení 2.mam stáhnuté kotouče tak jestli ten jeden nesjel soustružník špatně.
Ty jsi asi kupoval nové kotouče co,tak nevletěl jsi třeba někde do škarpy?Kotouč se může zkřivit i hodně prutkým bržděním když se přehřeje.No a jestli není problém v kotoučích tak zkus zajet na technickou dej jim kilo a popros je jestli by ti auto nehodily na tu jejich třepací stolici a tam už ti na vůli v čepu příjdou a řeknou ti přesně který je v háji.... :wink:
Johny9

#10 Příspěvek od Johny9 »

kotouce mam uplne nove.A ted kdyz jedu 100 tak ty vybrace jsou citit taky ale spis jako by vybrovalo cele auto do stran.Vim ze jedno rameno mam spatne a cepy rizeni
Ranger_Zx
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Ranger_Zx »

barvas píše:Já vyměnil komplet spodní ramena, tlumiče, kotouče, destičky, převážený kola, vše za nové a dělalo mi to stále, při brždění zavibrování volantu, do prodeje auta jsem nepřišel na to, co to dělá. Docela mě zajímá na co přijdeš. PS: Na radu BMW servisu byly vyměněny i silentbloky na zadku, i ty by údajně mohly rozkmitat při brždění auto - nepomohlo to.

To je pekna picovina ze zoufalosti, uz jsem to od nekoho slysel drive. Rozkmitat auto ano, ale ne tak ze ti cuka volant to jde vzdy zepredu.
Ranger_Zx
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Ranger_Zx »

Ja kdyz otacim volantem za jizdy tak mirne citim nepravidelny chod jakoby vibrace - pri prudkem brzdeni mam taky mensi vibrace na volantu - u me je to vuli v rizeni. Nemas to nahodou taky tak at nemenis pul zaveseni zbytecne?
Maxiczech

#13 Příspěvek od Maxiczech »

Tohle dělali klukovi gumy. Normálně vyměnil gumy, nemyslím celý kola, ale jenom gumy a měl klid. 8O
Taky měnil kotouče, vyvažoval kola a pořád hovno. Pak mu někdo poradil vyměnit gumy a bylo. Koupil je někde na netovém obchodu a dovezli mu je grátis domu. Takže.., pochopitelně neušetřil.. :roll:
Johny9

#14 Příspěvek od Johny9 »

Celou dobu jezdim na stejnych gumach a driv mi to nedelalo az ted posledni dobou.Zatim se chystam vymenit cepy rizeni jeden uz je totiz ko tak vymenim rovnou vsechny.
olasz

#15 Příspěvek od olasz »

hoj hoši...
mám podobné problémy...na e39 02 ..při koupi vibroval volant pi brždění... byl jsem přesvědčen,že jsou to kotouče... dal jsem ATE kotouče i desky... jenže po zhruba 1200km byly křivé... reklamace byla uznána a tak sem na doporučení auto kelly dal njaký horší typ(kvalita) a skutečně bylo vše vpoho-brždění bez vibrací...jenže po ujetí cca 4tisíc ještě horší....jsem z toho tak na nervy....v prvním případě jsem byl i na stk jen na měření tlumiču,čepu,ramen, tam řekli že je vše ok.... že je skutečně křivý kotouč na jedné straně....
co stím další kotouče??? :twisted: :evil: :idea:
Luckysheck
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Luckysheck »

Jinak mě se v 80 km/h také rozvibruje volant asi až tak do 110 a pak se to zklidní. Po geometrii v Geno pneu, tlumice Ok, nová ramena, nové táhla řízení (čepy i klouby), vyvážená kola a stále to dělá. Jsem z toho už na prášky...možná vůle v hřebenu :?:
ZaK
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od ZaK »

Zdravim lidi.
Mám podobný problém, ale ne při brždění. Při 40 se to rozháže nepatrně, při 80 už je to celkem sila a pak až při 160 ale to už zas jen lehce.Tato závada se projevila, když jsem nahodil nové kotouče. Kupoval jsem ATE i s deskama, jen jsem opomněl čidla. Pneu jsem měl asi měsíc nový a před tím to nedělalo. Kola jsem dával znovu vyvážit ale prý nebylo třeba, že jsou ok. Původní letní pneu byly celkem zajímavě sjetý ale taky to neházelo. Na zimních to teď neháže. Všichni mi tvrdili, že jsou to čepy. V březnu mám jet na stk tak to po novém roce začnu řešit.
olasz

#18 Příspěvek od olasz »

hmmm mně se při rozjíždění s volantem nic neděje... jen při tom brždění ale to dost silně....samo sem novejm kotoučum nedaval na začátku kartu....pěkně sem je zajel....jak je vidět všichni co tenhle problém mají tápou.....musí se snad vyměnit pul auta????? :evil:
Tickerow
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Tickerow »

Dam malou radu co se tyce zkroucenejch kotoucu....
Zkuste az za vama nikdo nepojede si parkrat poradne z ostra zabrzdit...klidne na max...kotouce by se meli srovnat...nesmite brzdit jako baby...musite poradne...celisti ten kotouc narovnaj kdyz je zahratej a ty lehky vibrace podrzej...

Jinak taky zalezi na gumach...vyvazeni kol neumi vsechno...narazenej disk o obrubnik, salam na boku gumy...to vyvazeni nesrovna...zkuste prohodit predni a zadni kola...popr. si pujcit kola od nekoho kdo to ma ok a zkusit...
olasz

#20 Příspěvek od olasz »

mno mám 2 sady kol a 2 ruzny druhy gum a když to přehodím nic se neděje...tím to nebude....ale dík

Admin edit:
Nekopíruj citace posledního příspěvku. Viz pravidla pro tuto sekci!
Odpovědět