Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 BLIKAJICÍ TEČKA

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
bagy

#1 Příspěvek od bagy »

SVÍTÍ MĚ TEČKA MEZI HL.KM A DENNÍM KM .CO TO ZNAMENÁ?HODINY TO NEJSOU JAKO SERVISNÍ INTERVAL.

JEŠTĚ DODATEK ZAČALO TO BLIKAT PO OPRAVĚ ŘID.JEDNOTKY ABS.
Gav328ci

#2 Příspěvek od Gav328ci »

Pokud je to to co myslím tak tam žádná tečka nemá být a když tam je tak to značí stáhlé kilometry. Doufám že se nepletu...
Fazeey
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Fazeey »

myslim že takový téma tady už je, že to značí zásah do ŘJ, zkus hledat
rajker

#4 Příspěvek od rajker »

Podla toho, co som tu na fore cital a z vlastnych skusenosti je to signalizacia toho, ze nie je zhoda v informaciach ulozenych v pamati pristrojovky s informaciami ulozenymi v inych pamatiach v aute. Takze moze to byt udaj o km, ale nemusi... Do svojho auta som dal pristrojovku z ineho (z automatu do manualu) a bodka svietila, po asi 1000km som vratil povodnu (takze km uz nesedeli) ale bodka sa nerozsvietila...tak neviem :?:
Maca

#5 Příspěvek od Maca »

Mě to kdysi na E39 dělal tuším modul světel (tvářil se že tam nepatří), ale nic jsem neměnil a jak se to najednou rozsvítilo, tak to zase po pár dnech zhaslo.

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=45923
KamilAC

#6 Příspěvek od KamilAC »

rajker píše:Podla toho, co som tu na fore cital a z vlastnych skusenosti je to signalizacia toho, ze nie je zhoda v informaciach ulozenych v pamati pristrojovky s informaciami ulozenymi v inych pamatiach v aute. Takze moze to byt udaj o km, ale nemusi... Do svojho auta som dal pristrojovku z ineho (z automatu do manualu) a bodka svietila, po asi 1000km som vratil povodnu (takze km uz nesedeli) ale bodka sa nerozsvietila...tak neviem :?:

Ano je to tak. Ta tečka je červená, je vedle nápisu "km" a značí že bylo manipulováno s jednotkou, například i stočené kilometry, změna VIN.
bagy

#7 Příspěvek od bagy »

volal jsem tomu kdo to děla to abs a řekl mě to sáme co tu píšete takže to řeším. :roll: :roll: :roll:
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Ta tečka ukazuje, že "společné údaje"*) uložené v řídících jednotkách vozu nejsou totožné. Jedním z těchto údajů je taky stav najetých kilometrů a VIN=(*). Tento údaj se ukládá v tachometru, v klíči, ŘJ motoru, ŘJ ABS, Lichtmodulu, možná EWS (alarm) a možná ještě někde. Nejčastěji k tomu dochází, když se tzv. "stočí tachometr", ale to není Tvůj případ. Ty jsi měl vše OK a po výměně ŘJ ABS se tečka rozsvítila. Takže při nějaké návštěvě servisu Ti musí provést tzv. synchronizaci jednotek na diagnostice. Svůj případ popisuji tady :
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=

Zatím můžeš v klidu jezdit, vše bude fungovat i brzdit. Garážová diagnostika to neumí, MoDiC by to uměl měl.
bagy

#9 Příspěvek od bagy »

ok díky měl jsem pouze strach aby to něco neudělalo něco neočekávaneho.Jezdí stím manželka a taky pomalu nejezdí(plný nebo žádný :lol: :lol: .
rajker

#10 Příspěvek od rajker »

Rozdiel v 'spolocnych udajoch' je asi najpresnejsia diagnoza. Strach o funkcnost nemusis teda mat. Ci ale medzi chyby, ktore sa prejavia tou teckou mozno radit rozdielne hodnoty km, nie som si isty. Ako som pisal mal som v aute asi na tisic km odlisnu pristrojovku a ked som vratil povodnu - takze km v pristojovke boli odlisne od inych pamati - tecka nesvietila.. :roll:
Odpovědět