Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E34 - zapojení zadních el. oken ?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Radek325

#1 Příspěvek od Radek325 »

Ahoj vsichni :wink: . Namontoval jsem do zadních dveří origo elektrické stahovačky,příprava konektorů tam byla,tak jsem čekal že to pojede a nic :cry: . Když to viděl elektrikář a rozdělal ten elektrický modul (chytrou černou krabičku) pod zadní sedačkou,tak tam prstem mačkal nějaký svorky a okna fungovaly,ale na tlačítka nereagují. Řekl,že by si s tím potřeboval tak dva ,tři dny hrát a přetahat nově kabeláž,což si myslím že je zbytečný a ten vykuk mi chce jen udělat inventuru v peněžence :? . Nestačilo by jen vyměnit ten modul nebo dodat relátko ? Nehledám za každou cenu nejlevnější řešení,ale nechci,aby mi někdo z auta dělal elektrárnu na kolečkách plnou kabelů a nemůžu být tak dlouho bez auta... Mohli by jste mi poradit jak to vyřešit ? Děkuju za pomoc
Holly Moderátor
Moderátor

#2 Příspěvek od Holly Moderátor »

To jsi ho odhadl celkem dobře. El. okna v E34, pokud je na ně příprava, jsou takzvaně plug and play... Na který tlačítka to nereaguje? Na ty vpředu nebo ty vzadu? Popřípadě na všechny?
Radek325

#3 Příspěvek od Radek325 »

A to jsem o nem nerekl vsechno... :? . Kdyz jsem si dodelaval okna na E30,tak to bylo mnohem jednodussi,ale E34 mi prijde slozitejsi. Prosim Te,nereaguje to ani na ovladace ve dverich ani na hlavni ve stredovem panelu :( . Rikam si,ze kdyz ty okna rozjel prstem,tak nechybi malo k tomu,aby to fungovalo jak ma,ale nevim co s tim... :( . Mas nejaky napad ?
Holly Moderátor
Moderátor

#4 Příspěvek od Holly Moderátor »

A přední fungují? Pojistku jsi předpokládám zkontroloval. Ono je to složitý, nebo spíš jednoduchý??? Celý okna jsou napojený v podstatě jen na tlačítka vpředu, vzadu a na relé a general modul, teď je otázka kde je problém... Jen se tak zeptám, když zapojuješ okna, přijde tam nacvaknout takovej mikrospínač, přímo na těleso té stahovačky(malinkatej spínač s plíškem, působí jako ochrana před zničením motorku), ty jsi tam dával?
Radek325

#5 Příspěvek od Radek325 »

Přední el. okna jsou od výroby a fungují v pohodě. Na ten mikrospínač si pamatuju,ten tam byl. Ještě Ti řeknu,že když jsem zmáčknul tlačítka zadních oken ve směru nahoru,tak slyším,jak v motorcích zadních dveří cvaká. Ve směru dolu a v jakýmkoli směru v zadních ovladačích se neděje nic :( . K tomu mi je divný,že když se v tom modulu štoural prstem,tak ty zadní okna rozpohyboval a fungovalo to. Podle mě tomu chybí jen nějaká maličkost,aby to chodilo. Mám pod zadní sedačkou pár volných míst na relátka a pojistky,ale nechci objednávat spoustu věcí,když nevím co přesně hledám... Nebo mě napadá,jestli není potřeba vyměnit ten modul pod zadní sedačkou,protože třeba v něm chybí nějaký propojení,když to bylo od výroby jen na přední elektriku... Možná by pomohlo,když by někdo,kdo má origo 4xel okna vyfotil výrobní číslo toho modulu a prostor kolem něj. Co myslíš ?
Radek325

#6 Příspěvek od Radek325 »

Chlapi,kdo máte 4xel okna,nemohli by jste nekdo mrknout na výrobní číslo toho modulu a popřípadě ho vyfotit a prostor kolem něj,jestli tam nemáte víc relátek ?
DirtyHarry

#7 Příspěvek od DirtyHarry »

Modul je hovadina,já měl původně social,vzadu švihadla,měnil jsem "jen" krabici spínačů+pojistky a makalo to.
Radek325

#8 Příspěvek od Radek325 »

DirtyHarry píše:Modul je hovadina,já měl původně social,vzadu švihadla,měnil jsem "jen" krabici spínačů+pojistky a makalo to.

Díky za hodnotnou radu...
ZaK
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ZaK »

Nevím, jestli ti to pomůže... Sice nemám zadní okna v elektrice, ale ve předu jsem si kdysi ovládání vyměnil za čtyřtlačítkové a při stiknutí jde slyšet že v RM relátka normálně cvakají i když nemá co jet dolů. Nebudeš mít chybu v ovládání, nebo kabeláži? Máš dobře docvaklé konektory? Pokud tam opravdu máš přípravu i na zadek, nevidím jediný důvod proč by to nemělo fachat ...
Radek325

#10 Příspěvek od Radek325 »

O víkendu shodím tapecy a zkusím to znova zkontrolovat :wink: . Kdyz jsem to tam dával,tak jsem přeletovával kabely,respektive jen konektor k centrálu,protože jsem měl stahovačky z mladšího auta. Mám ale pocit,že jsem zkoušel připojit celý koupený dveře a ani tak to nejelo... :( . Až to rozhodím,tak snad budu mít nějaký nový poznatky.
DirtyHarry

#11 Příspěvek od DirtyHarry »

Díky za hodnotnou radu

Já to nemyslel zle,chtěl jsem jen naznačit,že se v tom nějakej "elektronik" vrtal... Někdy lepší rozvézt novou elektriku,než hledat po drátech (kor když nejsou origo,já tohle měl kdysi na 535i a dohromady jsem to už nedal).
Radek325

#12 Příspěvek od Radek325 »

DirtyHarry píše:
Díky za hodnotnou radu

Já to nemyslel zle,chtěl jsem jen naznačit,že se v tom nějakej "elektronik" vrtal... Někdy lepší rozvézt novou elektriku,než hledat po drátech (kor když nejsou origo,já tohle měl kdysi na 535i a dohromady jsem to už nedal).

Já nejsem vyloženě proti nový kabeláži,ale musel bych tomu "profikovi" věřit a sám mu všechno připravit. Kámen úrazu je právě důvěra. V jedný,myslím že známý firmě v Hradci mi dělali hudbu do auta. Výsledek ? Otvor pro basák vyřízli o 2cm větší,nebyli schopný zabrousit vyčnívající samořezy a ulámali mi uchyty na krytu výšek v palubovce,tak to dali na silikon,nemluvě o letování kabelů a jejich následný izolaci-katastrofa... 8O . Nechal jsem tam cca 9500,- za práci,odhlučnění a kabely(vše ostatní jsem měl) a na tyhle problémy jsem přišel až časem. Zpátky k oknům. Když druhý pan profesionál strávil hodinu zkoumáním,co moje okna dělají a nedělají,tak řekl,že by si potřeboval auto nechat tak 2-3dny. Ptám se ho co jsem dlužnej a on že nic,tak se ptám znova a řekl 500,-. Dal jsem mu to,odjel a víckrát mě neuvidí. Takže než dát auto zlodějům a nebo lemplům,tak si to buď udělám sám a nebo tam dám zase švihadla :? .
Jestli máte někdo kontakt na schopného a solidního elektrikáře v těsném okolí Hradce Králové,tak uvítám jeho telefonní číslo... :wink:
Odpovědět