Chlapi, mam tak trochu problém...dnes se to objevilo...dojel sem do práce a teď koukám že mam pod autem loužičku nějaký zelený lehce mastný kapaliny...je to pod dveřmi řidiče...blíž k přednímu kolu...akorát tam je nějakej plastovej kryt...a přes ten nevidim co to tam teče co by to mohlo být?? odhadem??
Včera ani dneska ráno to tam nebylo.....
Díky za pomoc...
a není to brzdovka ta by mohla být lehce zelená,jinak taky by to mohla být náplň v nivo regulaci ale otázkou je jestli jí vůbec máš,neměnil jsi brzdový destičky?
v e39 je nivo pneumatické a to jen vzadu, takže z toho nic nekape, měl jsi předtím puštěnou klimatizaci? pokud ano tak je to normální a je to kondenzát z výparníku, ten by měl sice být čirý-je to jen voda, ale buh ví co to cestou umyje po zimě
jestli myslíš puštěnou, jako zaplý tlačítko s vločkou tak takhle ještě ne... Brzdy nevim kdy kdo měnil..v sobotu jsem to auto koupil.. Koukal na to známej a tvrdí že to je chladící kapalina..ale ta mi přijde že neubejvá..navíc je modrá..teda spíš černá Mě spíš napadlo jestli to neni medium do klimy..jak to vypadá?? jestli jsem někde na dírách neuklepal nějakej spoj hadic...kdyby tam aspoň nebyl ten pitomej plast
v klimě je plyn ten nekape,jinak je tam ještě olej,na mazání kompresoru klimy,ale aby ten vylítal ven, tak by tam musela bej díra jak hovado a muselo by to vyletět naráz a ten olej je většinou čirej, ale záleží co použije chlaďař za značku,každopádně je to hodně mastný páč je to olej.
mravenec: ahoj..tys mi vlastně kdysi psal, když jsem chtěl kupovat tu stříbrnou 530D teď sem přijel dom..a zas trošinku kape..výfuk sem nenašel když už tě tu mam...jak dlouho by se asi měl zahřejvat motor na provozní teplotu?? já teď jel domů asi 10 min..maximálka 50km/h a když jsem přijel, tak motor už byl zahřátej na první čárce-venku máme asi 17stupňů..to mi přijde hrozně rychlý..u Golfa PD se mi to zahřejvalo děsně dlouho... Tenhle motor je ohřátej hnedle...ale zas přes polovinu teploty nejde..tam drží..
Jinak hypoteticky...je možný aby tamtudyma utíkala chladící kapalina?? koukám do motoru jako vrána..ale tam nikde nevidim mokro..
K té klimě, pokud chlaďař hledá kudy uniká chladivo, tak používají i barvivo, které je právě zelené a při osvícení UV baterkou fosforeskuje a ve tmě je únik krásně vidět .
Jinak blbej nápad, není to náhodou nafta ?
ee..nafta nee..nedělá to mastný oka..a hlavně je to hrozně moc vodový..mastný to je jen trošilinku..že kloužou prsty..vypadá to jak chladící kapalina..ale to mi přijde jako blbost že by to byla...To že to je z klimy..poznám to nějak po čuchu..má to nějakej specifickej "čmuch" ?
tyjo naftu sem uplně vyloučil..ale že by to byla ona neni tu někde schéma kudy vedou jaký trubky?? Pod tim krytem prej vedou kovotý trubičky..ale k čemu sou...
bude to 100pro nafta. presne v tom miste je stredotlake podavaci cerpadlo k motoru a cerpadlo k webastu. je tam hromada spojek. sundej ten kryt a vymen spojky (nebo dotahni). me tam nafta slzila a kdyz jsem menil cerpadlo, vymenil jsem je. od te doby klid