Nesetkal se někdo s tímto problémem, tak jednou za 2000km musím dolévat vodu ale nikde není vidět, že by tekla. Stává se, že nastartuji a pár km se mi kouří z výfuku, jak kdyby ta voda tekla tam. Auto jede normálně. Díky za Vaše rady a poznatky.
nemaluj hned čerta na zeď.... já měl mikro díru v expansce, taky jsem dolíval možná co 1000, nikde nic nebylo vidět, až to jednou prdlo. Kup si druhé víčko expansky, obětuj ho, natlakuj to a uvidíš.
ten je u kazdeho bmw absolutne normalni. v tom potrubi se ti nahromadi milion litru krychlovych vody z vzdusne vlhkosti a docela mu trva nez p ostartu odhuli ven v zime to je jeste lepsi
tak chlapy, teď jsem se teprve dostal k pořádné prohlídce. Voda není nikde vidět, do vody to nefouká, víčko od oleje je bez emulze. Už dolévám půl litru na 200km. Mám podezření, že mám prasklý ten malý výměník u druhého termostatu. Co vi na to. Jinak díky za odpovědi a až budu mít odstraněno, tak napíši co to bylo. díky
ahoj.. měl jsem u e61 podobný problém.. resp. přišel na to můj automechanik hned po tom co jsem auto koupil čistě náhodou, když dělal termostat a vodní pumpu..když se podíváš zepředu na motor.. je tam chladič výfukových plynů nasávaných přes egr ventil a v tom chladiči jsem já měl nětěsnost.. je to pravděpdoobně ovlivněný provozem auta.. kdo jezdí krátký vzdálenosti, voda často kondenzuje a vzniká tak v podstatě kyselina která za čas chladič prožere.. u auta který jezdí dálky bych to moc nečekal... ten můj automechanik, se s tím dříve asi už setkal, protože hned věděl jak to řešit, místo chladiče se nechá vsadit trubka z motoru E39, tam ještě chladič nebyl a zbytek motoru je pak prakticky identický.. možná to tím není.. čistě jen takový tip kam kouknout..
porádně pohledej jestli někde není ten unik...ted v teple se to muže odpařovat...u e6..3.d bývá aj problém s těsností vodních hadic těch rychlospojek a nejvíc u termostatu kde se to za jízdy klido odpaří ,ale ty dolejváš docela hodně tak ti doporučím si nechat v servisu kde maj zkoušecku co se nasadí na expansku jestli ti to nepouští výpary do vody a budeš vědět na čem ses...
presne mel sem to taky ...okrozky na hadicich...za tepla kdy budou hadice natlakovanejsi hybej z hadicema au koukej na spoje.... tak sem na to prisel ja a musel sem vymenit 2x o-krouzky a jednu plast. hadici
Tak kdo dá přísadu do chladiče na utěsnění tak ho utěsní ale časem to odsere i vodní pumpa, termostat atd. je to sice o značce ale časem to udělají všechny
Strašně nerad jsem pesimista, ale mně taky ubývala takhle voda - teda nebylo to bmw ale to je fuck - a přesně takhle jsem hledal...a doufal. Prostě jsem vyměnil těsnění pod hlavou, a potom to bylo to samé. No tak jsem hlavu nechal natlakovat, a byla ruplá. Takže tak. Sorry, ale pokud z motoru voda nekape, kouří to po nastartování, a musíš dolejvat, tak....prostě se připrav na hlavičku. Pochopitelně bych Ti přál, aby to byla nějaká prkotina...to je možný