Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

krásný článek o M5 E34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Filozof

#1 Příspěvek od Filozof »

Zkušenosti jednoho majitele, moc pěkně popsané na večerní čtení u kávy ... :)

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2012021204
zverbo

#2 Příspěvek od zverbo »

LIKE
Nikbmw

#3 Příspěvek od Nikbmw »

Super :cool2:
butthead740

#4 Příspěvek od butthead740 »

pana Mko asi stalo hodne nervu ale klobouk dolu ze to nevzdal..A zily spolu stastne az do smrti :respect:
ARMAN

#5 Příspěvek od ARMAN »

Hulda :D
Filozof

#6 Příspěvek od Filozof »

Není to někdo z klubu ? :)
Misanek

#7 Příspěvek od Misanek »

Filozof píše:Není to někdo z klubu ? :)

ARMAN píše:Hulda :D
:wink:
ARMAN

#8 Příspěvek od ARMAN »

je na e30.cz
dejv2005

#9 Příspěvek od dejv2005 »

Klobrc dolu....
miresekstary

#10 Příspěvek od miresekstary »

pěkné ... !!!
starynovy

#11 Příspěvek od starynovy »

desive :D
hulda
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od hulda »

ARMAN píše:Hulda :D

Odhalen a přistižen... budiž ti odpuštěno za doznání 8)

butthead740 píše:pana Mko asi stalo hodne nervu ale klobouk dolu ze to nevzdal..A zily spolu stastne az do smrti :respect:

Nežili... mohl bych napsat ještě jednou tak dlouhé pokračování na téma další 2 prasklá těsnění

viz:
http://i.imgur.com/NL99SUD.jpg

Ale už asi 6000km spolu štastně žijí.... Konečně mohu řešit něco jineho než motor.... :oops:
Filozof

#13 Příspěvek od Filozof »

Hulda: tak ty jsi ta celebrita.... :-)

kolik to vše stálo ta sranda ....a ta práce to je jistě k nezaplacení ...hlavně vědomosti co jsi nasbíral bys mohl dělat pruvodce M5kama co kde jakej šroubek je špatně navržen a defakto by šlo vymyslet plno zlepšováku aby to byla best vyladěná M5. Je to pojem a skvost před 20lety vyrobily auto co jede přes 280km-h a dá za 5,6s stovku...

V top gearu přímno říkali toto auto v dobrém stavu na opuštěném ostrově plným silnic a mohu zemřít ...říkal to přímo jeden z těch tří moderátoru když jel v M5 e34.

jsi fanda a to je vidět ...takže jak auto bude v TOP stavu bude nejen nesmírně vzácné ale taky radost stím projet pár pěkných serpentýn v alpských horách ... alespon má představa :D

bude další příběh číslo 2 ?
hulda
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od hulda »

Nejsem celebrita, jsem jen 24 letý student informatiky na vysoké škole, který si myslí 2 věci... 1; E34 je nejhezčí BMW (muj nazor, nebudu nikomu vymlouvat jeho) 2; když něco mám mít, tak at to stojí za to (proto žádna 525i nebo 535i) (i když 3.8 by se mi libila víc :) )

Cenu nevím, protože jsem do toho auta kupoval nemalé položky jako komplet interier, tlumiče apod... Ale ten motor mě nestál určitě tolik, jak by si mohl leckdo myslet, byla to vlastní práce, známosti na díly a jak je psáno v článku.... M30 věci. Je fakt, že jsou tam věci, které by šly udělat lépe, než jsou a není to jen napínák a ano, dáš mi do ruky šroub a ja ti řeknu, kde je :lol:
Ta M5 nemá sběratelskou cenu... nemá chuděra ani M-packet a podle VINka nemá ani potřebnou výbavu nebo druh výbavy, který má mít, někdo ji dal hodně na prdel. Vskutku ji nebudu uvádět do 100% originálního stavu protože na to prostě nemám, kdybych měl, koupim si rovnou faceliftovku a neřeším to. Nemám v plánu to auto někdy prodat, proto ji uvedu do stavu, abych byl já spokojen a líbila se mi, že výbava nebude origoš zjistí jen člověk znající její VIN.
To auto bych si nekoupil, kdybych neměl k dispozici autoservis, ve kterém si na ni mohu dělat a učit se.
Mohl bych konkrétně jmenovat lidi odtud z fora, kteři ji vlastnili předemnou a kteří ji takhle doprasili a na konci je ten hlupák (já) který ji koupil, aniž by něco věděl.
Příběh 2 nemám v plánu, na E30 jsem nechal smazat celý svůj topic protože číst narážky na to, jakou barvou jsem natřel nosníky a ramena nějak nemam zapotřebí po tom všem.... :)
Szimi

#15 Příspěvek od Szimi »

Parádní článek, úplně jsem to prožíval s tebou :D a mám pocit, že jsem tě někdy v reálu na cestách potkal, což by dle místa bydliště bylo dost možné. Nebo viděl na fotkách BMW MSK na Fejsbůku. Podle mě je E34 nejvydařenější pětka vůbec :wink: a ještě v M5 -> sen (z pětek ovšem :D ).

Tak ať už se podobné "vylomeniny" neději a dělá jen radost.
hulda
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od hulda »

Díky :) A neproživej to, začneš kouřit jako já (cigára) :?

V MSK se skutečně vyskytuji :)

Mě kamaráde poznáš uplně jednoduše :lol: :lol: :lol:

Obrázek
Perunwit

#17 Příspěvek od Perunwit »

taky se připojuju s přáním vše nejlepší Tvému vozu. Je fajn, žes to nevzdal. I do civilního života je to dobrý :-).
Filozof

#18 Příspěvek od Filozof »

Hulda: Chápu tě každej má na to jinej pohled a jsou lidi co mají blbé připomínky to pak člověka naštve.
Ale je super mít dílnu a moci si dělat svoje auto ...to byl muj sen vždy bohužel mám jen garáž bez elektřiny takže přemýšlím jak to bude dál.
A upgrade na E39 mi taky nesedí tolik jako vymazlená E34 nebo E32 to jsou pro mě taky jedny z nejhezčích aut.
Často když přijedu do práce a nadhodím, že už pujdu do novějšího modelu jsou tu lidi co mi říkají, neblázni toto je kult BMW to jsou ty pravé baworáky nezbavuj se ho ...

vypadá to že bude se mnou taky na věky ... jenže mít leštěnku v garáži na pěkné víkendové dny nebo auto používané denně je rozdíl a pak taky ta rez začne a furt to udržovat už snad vyjde líp jedna z posledních e39 které jsou v Mpacketu taky pěkné a jednu M5 E34 koupit a schovat do garáže a leštit na slunečné víkendy.

Držím palce at auto dělá radost a pokud máš nějakej odkaz na videa z jízdy nebo jen tak fotky budu rád.
At ti M5 dělá jen radost. JE to muj malej nesplněnej sen mít nějakou vonavku M5 v garáži....třeba jednou :)
Szimi

#19 Příspěvek od Szimi »

Jo jo, poznávám :-D :-D a nebyl jsi teď čirou náhodou pár dnů zpátky na sraze BMW MSK u Tesca v Hrabové? Já tam byl, nestihl jsem obhlídnout všechna auta a pokecat se všemi, ale mám dojem, že jsem tam ten tvůj zjev zahlédl :-D
hulda
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od hulda »

Filozof: Na tu dílnu jsem měl štestí a jsem za to rád. Je pravda, že mám kamaráda, který ma garaž pro jedno auto, má tam kamna na uhlí, aby mu nebyla v zimě zima a v teto male garaži rozebral 325ix do holé kastle a zase jej složil po opravě všeho co chtěl. Dodnes nechapu, jak to zvládnul, hlavně nápravnice, diferáky a převodovku.... ale udělal to.
Netuším, co máš za vozidlo a přistup zde na forum, mam omezený, takže se asi ani nepodívam :(
Další, co bych chtěl někdy časem vlastnit, až budu mit dostatečné přijmy je E24. Pro mě osobně Hezké a dobré BMW skončily rokem 2000... ta E39 je taková hrana pro mě... :D
Sny se mají plnit a pokud má takové autko mít člověk, který ví, co má v ruce... Pak mu ho jen a jen přeju :)

Až bude mít auto jednu barvu a bude vypadat trošku k světu, rád bych udělal nějaké souhrnné video od začatku až do konce, takový sestřih fotek a prací.... Snad k němu dojde:)

Videi moc nemám... Fotky bych mohl časem dodati...

http://www.youtube.com/watch?v=ouLvF7KelvY
http://www.youtube.com/watch?v=p_ydVDBJkAI

dvě videa ze srazů
http://www.youtube.com/watch?v=6HGhNYt2BkI
http://www.youtube.com/watch?v=nHJ9DOHUF0E
Odpovědět