Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Svítí filtr pevních částic

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Senak

#1 Příspěvek od Senak »

Tak jsem se byl podívat na fešáka 525d e61 a v servisním menu svítí oranžově filtr pevných částic a hláška dle mého skromného překladu: hochu objednej se do BMW servisu. Tak to už je asi problém co? :( jinak auto se chovalo normálně.
Senak

#2 Příspěvek od Senak »

Nikdo nic? Mě napadaj tři možnosti 1) vykuchat 2)dát od toho ruce pryč 3) nevšímat si toho a jezdit, ale to přesně nevím co mě pak čeká jaký to bude mít na auto vliv. Co vy na to?
talio2

#3 Příspěvek od talio2 »

Senak píše:Nikdo nic? Mě napadaj tři možnosti 1) vykuchat 2)dát od toho ruce pryč 3) nevšímat si toho a jezdit, ale to přesně nevím co mě pak čeká jaký to bude mít na auto vliv. Co vy na to?

když s tou hláškou budeš jezdit tak tě to bude dost štvát a stejně to budeš řešit.. spíš se poptat jakej je to problém, vzít auto nejspíš do BMW servisu nebo k renomovanému mágovi přes BMW a zkusit vyprosit nějakou slevu.. Potom jsem schopnej za cca 12000 pořešit tzv. prodluženou záruku na kterou by ti to bylo vyměněno zdarma pro bližší info do SZ ;-) není to blamáž, je to tak ;-)
mari

#4 Příspěvek od mari »

Kdyby někdo ten interval prodloužil a svítilo tam třeba 100 tis. km tak by to člověk vůbec neřešil. Může, ale taky nemusí to nic znamenat.
Filozof

#5 Příspěvek od Filozof »

Bud to hlásí vyměnit filtr pevných částic což je kolem 200 000km cca .
Stačí vyresetovat a dalších 200tis km je klid.

Nebo je tam hláška vypálení DPF což je jasné co znamená a proto to svítí ...
Vznikne popojížděním ve městě a pak svítí DPF po vypálení filtru auto zase jezdí jak má... vetšinou na dálnici vyšší rychlostí ustálenou se filtr vypaluje ...cca 30-50km tak nějak.

Nebo se ho zbavit a nemuset již nikdy řešit problémy s touto hovadinou co vymysleli ekoteroristi ... A jen to buzeruje lidi a snižuje výkon a zvyšuje spotřebu... Doma jsme jej vyhodili a je klid z 530xd a spotřeba padla a výkon šel nahoru...

Snejk ti poradí co stím.... diagnostika se napojí a hned se ví co to konkrétně je pokud to řešíš u prahy někde.
Odpovědět