Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

přesklení světel E39 facelift

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
rassty

#1 Příspěvek od rassty »

cau lidi chci se zeptat jde přesklit ty facelift světla jak to jde u staršího před faceliftu ? bmw jakes prodává skla ale originál koupit nejdou a pry to i nejde...
Birkoff

#2 Příspěvek od Birkoff »

rassty píše:cau lidi chci se zeptat jde přesklit ty facelift světla jak to jde u staršího před faceliftu ? bmw jakes prodává skla ale originál koupit nejdou a pry to i nejde...

Jde ledascos, kontaktuj kluky caknakise / daudgena, mají taky celý vlákno s opravou světel.
vitek

#3 Příspěvek od vitek »

proč to chceš přesklít? jestli je máš zašlé a zažloutlé, pořádně je smirkem pod vodou vyhlaď a pak leštičkou vylešti, nebo to dej někomu, kdo to umí...
Maximech

#4 Příspěvek od Maximech »

Pokud nejsou rozbitá, stačí opravdu světla přeleštit.
Používám profesionální leštičku a leštící pasty 3M.
V případě zájmu SZ.

S tím smirkem bych byl opatrný.. :)
Tompo

#5 Příspěvek od Tompo »

Už jste leštily i lampy, který jsou "rozpraskaný"? Myslím ale, že už je to spíše na výměnu...
xdreamerx

#6 Příspěvek od xdreamerx »

rozlesteni svetel pomuze, ale stejne prijde nevyhnutelne a budou se tam muset dat novy. Takze spis hned dat novy. Rozdil to je neskutecnej!!!
caknakis

#7 Příspěvek od caknakis »

Tompo píše:Už jste leštily i lampy, který jsou "rozpraskaný"? Myslím ale, že už je to spíše na výměnu...

myslíš tohle? https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

pokračuj dále v galerii. Je to řešitelné, ale nesmí to být vyloženě praskliny v plexi skrz
caknakis

#8 Příspěvek od caknakis »

Maximech píše:Pokud nejsou rozbitá, stačí opravdu světla přeleštit.
Používám profesionální leštičku a leštící pasty 3M.
V případě zájmu SZ.

S tím smirkem bych byl opatrný.. :)

ty jseš zase chytrý, jak žižkovský vysílač, viď? A jako obvykle víš úplnou piču.

Světla, které stačí pouze přeleštit...to je tak 10% toho, co přijede. To jsou světla rok-dva stará. Nejde o ťupky od kamínků, ale postupem času a především používání nekvalitních kapalin plast na povrchu úplně změní vlastnosti - je na dotek normálně hrubý, jsou na něm patrné výstupky.

Pak se bez šmirglu neobejdeš. Většinou stačí začít od 500, ale jsou světla, která jsou zalakovaná a pak to pak musíš startovat klidně na 180...jako třeba E38, Citroen Picasso...a mnoho jiných.
caknakis

#9 Příspěvek od caknakis »

rassty píše:cau lidi chci se zeptat jde přesklit ty facelift světla jak to jde u staršího před faceliftu ? bmw jakes prodává skla ale originál koupit nejdou a pry to i nejde...

Ano, není to problém udělat. Otázka ale je, jaký rok a měsíc výroby světel máš. U dřívějších je stačí nahřát, rozlepit, dát nové a hotovo. Ale u pozdějších se musí přední kryty odříznout, vyčistit drážku, nanést nové lepidlo a pak kryt....je to docela pakárna, ale dá se to.
horan

#10 Příspěvek od horan »

Caknakis: prosim te muzes mi napsat cim pak zase ty svetla lepis? Myslim jestli vis jmeno toho tmelu co jde jeste rozlepit. Potrebuji ho sehnat a nikde netusi co je to zac. Nepotrebuji to na svetla , ale na lepeni izolace ve dverich. Dekuji.
Tompo

#11 Příspěvek od Tompo »

Mám na mysli tohle:
Přílohy
IMG_1125.JPG
IMG_1125.JPG (95.73 KiB) Zobrazeno 183 x
IMG_1124.JPG
IMG_1124.JPG (76.64 KiB) Zobrazeno 183 x
IMG_1122.JPG
IMG_1122.JPG (59.11 KiB) Zobrazeno 183 x
horan

#12 Příspěvek od horan »

Caknakis: prosim te muzes mi napsat cim pak zase ty svetla lepis? Myslim jestli vis jmeno toho tmelu co jde jeste rozlepit. Potrebuji ho sehnat a nikde netusi co je to zac. Nepotrebuji to na svetla , ale na lepeni izolace ve dverich. Dekuji.
vitek

#13 Příspěvek od vitek »

to tempo:
musíš se podívat, do jaké hloubky je to rozpraskané (osobně bych v tom problém neviděl, ale bude to zdlouhavá práce), světla vyndej a začni brousit (na tomhle nemáš co zkazit), nejdřív začni opravdu nějakou 500 a postupně přes 800, 1500 přejdi až na 2000, postupně to úplně vyhladíš, pak to musíš rozleštit, pasty od 3M jsou asi jedny z nej, začni bílou, pak žlutou a nakonec modrou, hlavně to nesmíš leštičkou přepálit, jinak můžeš začít znovu
caknakis

#14 Příspěvek od caknakis »

horan píše:Caknakis: prosim te muzes mi napsat cim pak zase ty svetla lepis? Myslim jestli vis jmeno toho tmelu co jde jeste rozlepit. Potrebuji ho sehnat a nikde netusi co je to zac. Nepotrebuji to na svetla , ale na lepeni izolace ve dverich. Dekuji.

Mám ho celkem dost, používám ho na opětovné zalepování nerozebiratelných světel. Pokud by jsi měl zájem, tak jedna krabice, která vyjde na cca 2-4 světla podle velikosti u mě stojí 400,- Kč

vypadá to takhle: http://www.westmansteel.ca/public/Image ... t-tape.jpg
caknakis

#15 Příspěvek od caknakis »

Tompo píše:Mám na mysli tohle:

no ty vooooleee :-)))

tak to jsem ještě neviděl :-) a to jsem myslel, že jsem toho viděl hodně :-)

Tomu říkám výzva! Zkusím to, ale určitě to nebude na počkání :wink:
Lucifer

#16 Příspěvek od Lucifer »

Co se těm světlům stalo že dopadly takhle ? 8O
Tompo

#17 Příspěvek od Tompo »

asi zub času, sračka v intensiv nádobce,vim já :D. Je to ale jediný místo, kde poznáš, že to auto má téměř 300tkm.
Tompo

#18 Příspěvek od Tompo »

caknakis píše:
Tompo píše:Mám na mysli tohle:

no ty vooooleee :-)))

tak to jsem ještě neviděl :-) a to jsem myslel, že jsem toho viděl hodně :-)

Tomu říkám výzva! Zkusím to, ale určitě to nebude na počkání :wink:

Nejsem z těch co na vše pospíchají, prostě bych Ti je poslal a bylo by... Už jsem psal Tvému kolegovi jak je to s dostupností nových krytů...

Čistě teoreticky,kolik času bys potřeboval i s poštou?
Lucifer

#19 Příspěvek od Lucifer »

Tvl já mám na e39 taky 300tis a světla mám jen trošičku zašlý :)
horan

#20 Příspěvek od horan »

caknakis: ahááá to je takhle namotaný. Já pořád hledal něco v tubě. To by se u nás mohlo najít taky. Pokud ne, tak provedu objednávku u tebe :wink:
Díky
Odpovědět