Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Prosím o pár rad ohlendně 320d E46 ´98

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Ales320

#1 Příspěvek od Ales320 »

Ahoj, stal jsem se nedávno štastným majitelem 320d a tak bych se chtěl zeptat vás zkušenějších na toto:

Mám dané gumy 255/35/18 na 9 palcových ráfcích, podle mě je to dost velká šířka na tak "slabé" auto, přemýšlím že bych tam dal 225/40/18, podle výrobců pneumatik se dá ještě dát 225 na 9 palcový ráfeka,ale projistotu jsem se chtěl zeptat někoho z vás jestli jste neřešili podobný problém :?: No a pokud by někdo z vás čirou náhodou měl doma na prodej ty 225 tak dejte vědět.

Dále mám na tomto autě nezávislé topení,ale odpojené, původní majitel ho údajně odpojil aby se v létě nezapínal, poradí ti mi někdo z vás jak vůbec to nezávislé topení funguje a jak se zapíná a vypíná ?

No jestli jde někde na netu najít nějaká příručka uživatele nebo tak něco?

Díky všem za rady !!
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od RuDoSh »

s tema gumama je to rozumne :-)

s tim odpojenim NT je to dost divne.... samo se nezapina (pokud tak neni nastavene).... v e39 mam ovladani "na radiu" jako BC....
Ales320

#3 Příspěvek od Ales320 »

Jo a zapoměl jsem ještě, jsou tam dávané xenony, když mám zaplý klíček a světla jsou vyplá tak se na palubce svítí jako že jsou v poruše ale pokud je zapnu tak se i vypne indikace na palubce nevíte čím to může být ?
Ales320

#4 Příspěvek od Ales320 »

to RuDoSh: díky, takže na rádiu ríkáš, no asi by to chtělo ten manuál...
darmon
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od darmon »

Ales320 píše:to RuDoSh: díky, takže na rádiu ríkáš, no asi by to chtělo ten manuál...
a kde je problem si ho koupit ?
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Ales320 píše:Ahoj, stal jsem se nedávno štastným majitelem 320d a tak bych se chtěl zeptat vás zkušenějších na toto:

Mám dané gumy 255/35/18 na 9 palcových ráfcích, podle mě je to dost velká šířka na tak "slabé" auto, přemýšlím že bych tam dal 225/40/18, podle výrobců pneumatik se dá ještě dát 225 na 9 palcový ráfeka,ale projistotu jsem se chtěl zeptat někoho z vás jestli jste neřešili podobný problém :?: No a pokud by někdo z vás čirou náhodou měl doma na prodej ty 225 tak dejte vědět.

Dále mám na tomto autě nezávislé topení,ale odpojené, původní majitel ho údajně odpojil aby se v létě nezapínal, poradí ti mi někdo z vás jak vůbec to nezávislé topení funguje a jak se zapíná a vypíná ?

No jestli jde někde na netu najít nějaká příručka uživatele nebo tak něco?

Díky všem za rady !!
Pokud máš tenhle rozměr jen na zadní nápravě, tak bych to tak nechal, je to v pořádku. Na přední by měly být ty 225/40. Vpředu budou určitě i užší disky.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
abdul

#7 Příspěvek od abdul »

jedna OT, nekoupil si nahodou stribrnou 320d od Smida? tusim ze ji mel tady vpsanou...
P-J

#8 Příspěvek od P-J »

Ales320 píše:Jo a zapoměl jsem ještě, jsou tam dávané xenony, když mám zaplý klíček a světla jsou vyplá tak se na palubce svítí jako že jsou v poruše ale pokud je zapnu tak se i vypne indikace na palubce nevíte čím to může být ?

Právě tím, že jsou doděláváne. Ale jde to "odstranit".
320Miafie

#9 Příspěvek od 320Miafie »

to Abdul: jjo, je to od něj, povíš mi něco co nevím ?? 8O
320Miafie

#10 Příspěvek od 320Miafie »

to P-J : tak poraď plíz
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Prodám na e46 320d '99 novou českou dokumentaci kromě servisky
1) "Návod k obsluze autorádia BMW Business."
2) "Záruční podmínky"
3) "Příručka pro majitele-Rejstřík pro rychlou orientaci-Perfektní vůz"
Cena dohodou
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od bpytlik »

320Miafie píše:to Abdul: jjo, je to od něj, povíš mi něco co nevím ?? 8O

chudaku, uz ted te lituju.....po nem jsem jeste auto ve stavu alespon 4+ nevidel :) vzdycky totalni srot.
michal

#13 Příspěvek od michal »

taky jsem se pidil po tom jestli to nez.topeni muzu nejak ovladat(nacasovat)
v Renocaru mi technik rikal,ze u e46 to vetsinou nejde,zapina to samo po startu v zavislosti na venkovni teplte
je to hlavne u diselu pro rychlejsi ohrev vody,docela dobra vec,jen kdyby to tak nesmrdelo kdyz to bezi :)
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od RuDoSh »

michal píše:taky jsem se pidil po tom jestli to nez.topeni muzu nejak ovladat(nacasovat)
v Renocaru mi technik rikal,ze u e46 to vetsinou nejde,zapina to samo po startu v zavislosti na venkovni teplte
je to hlavne u diselu pro rychlejsi ohrev vody,docela dobra vec,jen kdyby to tak nesmrdelo kdyz to bezi :)

zapina se samo po startu? A k cemu to je :-) TDSo mi v zime topilo dost slusne(rychle....asi tak rychle jako kdyz ted vlezu do auta a zapnu nezavisle).... ale kdyz ho zapnu nez vylezu ven a sednu do vyhrateho auta, je to o necem jinem ;-)
michal

#15 Příspěvek od michal »

RuDoSh píše:
michal píše:taky jsem se pidil po tom jestli to nez.topeni muzu nejak ovladat(nacasovat)

zapina se samo po startu? A k cemu to je :-) TDSo mi v zime topilo dost slusne(rychle....asi tak rychle jako kdyz ted vlezu do auta a zapnu nezavisle).... ale kdyz ho zapnu nez vylezu ven a sednu do vyhrateho auta, je to o necem jinem ;-)

ja taky nevim,na co je nezavisle topeni,ktery si nemuzu zapnou a nastavit nezavisle na tom jestli bezi motor nebo ne :roll:

proste to nejde...
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od RuDoSh »

michal píše:ja taky nevim,na co je nezavisle topeni,ktery si nemuzu zapnou a nastavit nezavisle na tom jestli bezi motor nebo ne :roll:

proste to nejde...

jmenuje se to urcite nezavisle topeni?
michal

#17 Příspěvek od michal »

RuDoSh píše:
michal píše:ja taky nevim,na co je nezavisle topeni,ktery si nemuzu zapnou a nastavit nezavisle na tom jestli bezi motor nebo ne :roll:

proste to nejde...

jmenuje se to urcite nezavisle topeni?

to nevim,
je to na naftu,ma to svuj vyfuk stejne jako nez.topeni,vetsinou to bezi jeste nejakou dobu povypnuti motoru,to taky nechapu proc :?:

presnej nazev a ucel tohoto zarizeni by mozna vycet jawak v tom manuale...
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#18 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

proste to nejde...
Prostě to není nezávislé topení. Do naf?áků se to montovalo proto (v E39 530d mám 5 kW Webasto), aby se v zimě rychleji ohřálo chladící médium a eliminovalo se praskání hlav - tak jak to u dřívějších modelů bylo obvyklé. Aby to mohlo fungovat jako nezávislé, je třeba domontovat časovač - hodinky, popř. ovládání např. přes GSM modul.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od matal Moderátor »

Tak to asi nebude topit vůbec.. NT by mělo jít načasovat nebo se pletu?
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Jinak to v létě taky dochlazuje, je to prostě využití zbytkového tepla/chladu po vypnutí motoru
Odpovědět