Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Vyřeší tento problém CHIP ? Kdo má M50 Vanos - sem !

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
ZDRAHY
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od ZDRAHY »

Chtěl jsem se Vás zeptat. Mám motor M50 2.5i Vanos (Bosch) a spozoroval jsem následující moment. Kdykoliv když pustím otáčky téměr k omezovači a rychle přeřadím motor má chvilku pauzu, je to jen mini okamžik, ale proste v momentu kdy prerazim tak nejede, nevim trva to fakt zlomek sekundy.

Kdyz prerazuji s vetsi rezervou tak tahne plynule, chtel jsem se zeptat jestli Vám to motor dělá také, případně jestli tuto ochranu (tak mi to prijde) mohu odstranit nachipovanim jednotky?

Díky ZDRAHY
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od CharlitoCZ »

no, tohle mi přijde asi normální a myslim že ti v tom chip nepomůže, neproklouzne ti třeba jen spojka? :?
koutnyp
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od koutnyp »

A není to tím, že už si na to ten omezovač šáhne a sestřelí ti to na tu chvíli?
psena
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od psena »

Niceho takovyho jsem si u sve M50 nevsiml.Musel bych to vyzkouset, nevim co mas na mysli.Me spis vadilo, ze M50 si drzela vzdy nahore chvili otacky, tedy ze dolu sly otacky o dost pomaleji nez u mka.Ale to nicemu vyrazne nevadilo.
castro
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od castro »

Já myslim že když přešvihneš otáčky až na doraz tak je to normální. Mě u 318iS to dělá to stejný, prostě řadit v čas... nebo ne? :lol:
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od RuDoSh »

psena píše:Niceho takovyho jsem si u sve M50 nevsiml.Musel bych to vyzkouset, nevim co mas na mysli.Me spis vadilo, ze M50 si drzela vzdy nahore chvili otacky, tedy ze dolu sly otacky o dost pomaleji nez u mka.Ale to nicemu vyrazne nevadilo.

to je zas o setrvaku
ZDRAHY
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ZDRAHY »

díky alpe, omezovačem to není, ta dira nastane az pri dalsi rychlosti, zkratka skytne to az s dalsim kvaltem. Omezovac jsem zkousel, ten cvakne pri te aktualni rychlosti.

Uz jsem se svezl v dalsi M50 a dela to to samé. Není to chyba, ale podle me nejaka ochrana.

to psena : s tema otackama mas recht, ze zacatku jsem z toho byl docela negativne prekvapenej, ale clovek si zvykne :-)
Odpovědět