Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

gps_navigace

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
wagina

#1 Příspěvek od wagina »

Ahoj všichni. PROSÍM o radu.Chci si přídit do e46 externí nav. a mam takovou malinkatou antenku na střeše. jakjsem kokal do etk, tak tam mám i zesilovač, který se používá i pro origo nav. a tel. ( č.65256906071). Pomozte radou, dá se ta anténa ( je tam gps modul?) použít pro ext.nav.????

DÍK FŠEM. :P :P :P
PRIMITIVES
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od PRIMITIVES »

Ja Ti asi nepomuzu, ale ja mam Nuvi 300 a funguje mi i bez ex anteny...Takze si myslim, ze ta antena neni tak podstatna. A hlavne ja osobne: cim mene dratku kouka ven tim lepe a zadna prace navic..Stejne tu navigaci musis pokazde vzit s sebou z auta - jinak Ti to ukradnou...A porad to vytahovat a zandavat na snuru by bylo otravne ne?....Ale treba to myslis jinak....

http://www.garmin.cz (prodejce navigace)
wagina

#3 Příspěvek od wagina »

Víš, já mám pokovené sklo, a ono to jaksi nebere signál přes to sklo.Ale nahoře, u zp. zrcátka je výřez, a tam musím dát anténu, a nebo použít stávající. Tak nevim.
Dave_318i

#4 Příspěvek od Dave_318i »

wagina píše:Víš, já mám pokovené sklo, a ono to jaksi nebere signál přes to sklo.Ale nahoře, u zp. zrcátka je výřez, a tam musím dát anténu, a nebo použít stávající. Tak nevim.

Pokud pouzijes gps navigaci s novejsim cipem SIRF III. , tak si myslim, ze nebudes mit problem se signalem ani pres pokovene sklo...Ma velkou citlivost, ze i kdyz ji das do supliku, tak ma signal...
Pavel H

#5 Příspěvek od Pavel H »

Dave_318i píše:
wagina píše:Víš, já mám pokovené sklo, a ono to jaksi nebere signál přes to sklo.Ale nahoře, u zp. zrcátka je výřez, a tam musím dát anténu, a nebo použít stávající. Tak nevim.

Pokud pouzijes gps navigaci s novejsim cipem SIRF III. , tak si myslim, ze nebudes mit problem se signalem ani pres pokovene sklo...Ma velkou citlivost, ze i kdyz ji das do supliku, tak ma signal...

s pokovenejma sklama si neporadi ani navi s cipsetem SIRF III. Mozna tak na par satelitu. Ale v zastavbe nebo v lese budes mit problem. Mam ASUS s cipsetem SIRF III a chytnu to sice i v budove pod strechou, ale jakmile sednu do auta s pokovenym prednim sklem, tak je signal na polovine.
wagina

#6 Příspěvek od wagina »

Tak že , antena je použitelná nebo ne?
Pavel H

#7 Příspěvek od Pavel H »

wagina píše:Tak že , antena je použitelná nebo ne?

Podle mne ano, ale nikdy jsem to nezkousel. Kazdopadne bys tim nemel co zkazit.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Použít se dá jedině v případě, že bude mít PDA nebo externí navigace konektor pro připojení kabelu externí GPS antény. (Většina používá pouze Bluetooth).
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
dafa

#9 Příspěvek od dafa »

Pokud je pokovene sklo,tak ti nebude fungovat,kdyz antena je zatimto sklem.
Pro perfektni funkci gps musi antena (videt) uhel 120.Pak muze nastat stav kdy bude sice (videt)satelity,ale presnost nebude dobra.Takze pokud mas antenu na strese,tak pouzij tu.Je to vetsinou pouze antena se zesilovacem,ktera ti takto je k nicemu,musis k ni pripojit prijimac(v tvem pripade ext. navi,ale pozor,ne vsechny navi maji moznost pripojit ext. antenu.Do anteny musi jit min.3,7V pro zesilovac,maximalne 4,4V.Pokud neni privedeno napeti,tak je mozno a byva to casto,ze zesilovac je spise utlum.
dafa

#10 Příspěvek od dafa »

Vlasta píše:Použít se dá jedině v případě, že bude mít PDA nebo externí navigace konektor pro připojení kabelu externí GPS antény. (Většina používá pouze Bluetooth).

U tohoto pozor.O pripojeni nejde jakym zpusobem,ale kde je prijimac.PDA vetsinou neobsahuje prijimac,ten se nachazi primo v antene gps.Tzn.ze pokud se pripoji antena k PDA,tak neni podminka ,ze to pujde.Vetsinou PDA,ktery je s gps sadou vcelku,tak ma antenu a v nem 12kanalovy prijimac,ktery posila polohu do PDA k zobrazeni pomoci sw
dafa

#11 Příspěvek od dafa »

wagina píše:Tak že , antena je použitelná nebo ne?

Antena je pouzitelna vzdy,jen pridat prijimac,ktery byva obsazen primo v navigaci.
wagina

#12 Příspěvek od wagina »

No Konečně odpověď, díky. Doufám jen, že ten kabel o té antény končí něgde pod palubkou. podle etk končí pod sedačkou a pak pokračuje dopředu. Nav. chci použít extení, něco jako tomtom. ty mají fšechny anténí konektor. tak to musím prohledat. podle specifikace mám přípravu pro tel. a to používaá stejnou anténu i pro nav. Tož uvidíme.dika za rady. Každá další rada je vítána. Přeji hezký večer. :D :lol:
srle

#13 Příspěvek od srle »

wagina píše:Ahoj všichni. PROSÍM o radu.Chci si přídit do e46 externí nav. a mam takovou malinkatou antenku na střeše. jakjsem kokal do etk, tak tam mám i zesilovač, který se používá i pro origo nav. a tel. ( č.65256906071). Pomozte radou, dá se ta anténa ( je tam gps modul?) použít pro ext.nav.????

DÍK FŠEM. :P :P :P

hele, me se to zda ze ty uz otrebujes jen obrazovku.... teda nejsem si na 100 % jisty, ale kdyz jsem sam koukal po origo navigaci tak si matne pamatuju ze byla "obrazovka" - mysleno jako celý ten pocitac - v palubce a gps modul v kufru. antenka pak na strese. paklize je to tak, tak si kup normalne tu jednotku s obrazovkou a dej si ji misto radia a mas origo navigaci.....

snad neplacam blbosti :D
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#14 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

srle píše:hele, me se to zda ze ty uz otrebujes jen obrazovku.... teda nejsem si na 100 % jisty, ale kdyz jsem sam koukal po origo navigaci tak si matne pamatuju ze byla "obrazovka" - mysleno jako celý ten pocitac - v palubce a gps modul v kufru. antenka pak na strese. paklize je to tak, tak si kup normalne tu jednotku s obrazovkou a dej si ji misto radia a mas origo navigaci.....

snad neplacam blbosti :D

Tak to teda plácáš. Vepředu je pouze LCD s kazeťákem (u E46 popř. s CD nebo MD). V LZ blatníku je jednotka navigace (CD nebo DVD), do které je zapojena ta anténa (ploutvička) popř. i TV tuner. Takže mimo kabeláže mu tam chybí ještě věci tak cca za 40k.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Odpovědět