Chci se zeptat jak moc je spolehliví motor, jaká je spotřeba. Kolik je schopen bez potíží najet... Jaké kdo má skušennosti..
Dík za odpověd...
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW 318i r.v 94 M40
-
já M40 měl a celý čtyři roky byla bez problémů, nedám na ten motor dopustit.. chodil výborně nebyl to žádný lenochod a spotřebu měl akorát...
problémy mají ti co zanedbávají pravidelné výměny oleje... po té většinou odchází hydrozdvihátka ventilů a následně vačky...
pokud motor běží za studena krásně bez cvakání či klepání (hydra) a za tepla jde v tahu pěkně vytáčet k až červenému poli neměl by být s výše popsanými věcmi problém..
problémy mají ti co zanedbávají pravidelné výměny oleje... po té většinou odchází hydrozdvihátka ventilů a následně vačky...
pokud motor běží za studena krásně bez cvakání či klepání (hydra) a za tepla jde v tahu pěkně vytáčet k až červenému poli neměl by být s výše popsanými věcmi problém..

-
mike21 píše:Na motoru jsou právě již měněny hydrozdvihátka ventilů.
Pár známích my tvrdí že kastla E36 je na 18i dost těžká...
Doteď jsem jezdil E30 s motorem ještě starším M10 a nestěžoval jsem si, akceleraci to mělo docela slušnou..
do toho motoru nevidis, kolik zdvihatek meneno a je to zkutecne pravda? je jasny ze maslista treba mel bezproblemovej motor ale je to vyjimka, tady v cr se na servis prdi tak podle toho ty motory vypadaj...bral bych m43 a jestli ti m10 stacila tak to bude bez problemu...