Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
problém s at.převodovkou - už možná OK...
-
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem zjistil, ale co s tim? Nemá to třeba hlídání serviního intervalu,výměna oleje a filtru??? Jak se auto ohřeje tak mě to nepustí přidat plyn a jak kdyby spínal omezovač (padaj otáčky, víc jak 2000 ot./min), ale to se mi zdá jak chyba v elektronice... Nemáte někdo odkaz na nějakejch šikovnejch stránek o opravách e-36 v češtině, pan kopp stojí za ho... Už vás nechci pořád otravovat stim co se mi tam všechno sere - asi nějakej špatnej kousek

-
- Kontaktovat uživatele:
je to problem s převodovkou obecně,nespecifikuje to problém.HanzE3 píše:Dneska se mi rozsvítila,ale nevim co to znamená. "ozubený kolečko s" co je to za problémek???
např. me kdyz se to rozsvítilo tak to zaradilo a uzamcelo 3.
diagnostika v Renocaru mi stejne nic nerekla..vse ok!
dal se new olej a od té doby dobrý.
-
- Kontaktovat uživatele:
nene motor musi jet čiste,nemas nic s prevodovkou,jelikoz ti vynecháva motor prevodovka si s nim neshodne a je problém,háže chyby.HanzE3 píše:přesně tak v nouzáku.
Někdy to vypadává v nízkejch - jak kdyby docházel benzín, nevim proč by ale kvůli převodovce vynechával motor a hlavně to řadí úplně jinak než normálně...
-
- Kontaktovat uživatele:
nech to odbornikum v bmw..neni lepsiho zacatku nez-li presne diagnozi,usetri spoustu pnez.JanK píše:kolega z prace mel problem u 728 e38,nevim uz presne co to s tim automatem delalo,ale problem byl ve snimaci otacek motoru...ale co to má spolecnyho s prevodokou jsme nejak nepochopili...
ale jestli to odřadi vsechno plynule,a všechny kvalty ...navic te to omezuje v otáckach.
videl bych to na motor.je to asi tak jako kdyz mi docházel benzín,s ruznym cukanim a vykyvem vykonu si prevodovka taky nerozumela..
-
- Kontaktovat uživatele:
Kluci, to je těžký, řekl bych, že po každý jinak. Je to všechno v pohodě, jen do tý doby něž se mi rozsvítí ta svině s tim vykřičníkem, pak mam "pocit",že to přepne na nouzovej režim a nepustí mi plnej výkon. Podle mě, jak "vynechá ten motor", je to přímo v momentě kdy by to mělo zařadil - spíš podřadit. Stává se to spíš když jedu většinou rovinu okolo 2000ot./min. a plyn jenom lechtám. Taky jsem si všim,že to reaguje často jen na druhou polohu "kickdownu". Já myslel, jestli to nemá nějakej servisní interval na výměnu oleje a filtru( to podle mě nikdo nikdy neměnil - najeto 158tis.) a že ŘJ to prostě blokne, ale to by to nedělala podle toho jakou má náladu??? Mě napadá, že to bude nějaký čidlo nebo prostě nějaká blbost v elektronice. Nechápu . Strejně mi nezbyde nic jinýho než dojet na diagnostiku a každopádně vyměnit filtr a olej. A když jsem u oleje - můžu tam dát ten klasický Castrol do automatu(červený), mě totiž někdo cpal nějaký bílý - o tom jsem slyšel teda poprvý. ZLATÁ 30-ka , tam už jsem věděl kdy a kam šáhnout... 

Ahoj, je to malinko od veci, ale kdyz už se bavime o te vymene, nevíte jak se ma doplnit ta hladina media u automatu? totiž pri vypnutem motoru jsem prevodovku doplnil po hranu otvoru a při nastartovani hladina klesla a bylo treba dopnit nekolik deci aby byla hladina u hrany kontrolniho otvoru.Nejspis neco natahne hned okruh chlazeni, nebo co já vím.
Tak moje otazka je- hladina se doplnuje za chodu motoru nebo za klidu ? Totiz mam 325 v automatu najeto 150tis. a ted v zime to po startu dela takove piskave zvuky, ale do chvilky to prestane, tak jestli to neni tou hladinou. Díky
Tak moje otazka je- hladina se doplnuje za chodu motoru nebo za klidu ? Totiz mam 325 v automatu najeto 150tis. a ted v zime to po startu dela takove piskave zvuky, ale do chvilky to prestane, tak jestli to neni tou hladinou. Díky
-
- Kontaktovat uživatele:
Pete píše:Ahoj, je to malinko od veci, ale kdyz už se bavime o te vymene, nevíte jak se ma doplnit ta hladina media u automatu? totiž pri vypnutem motoru jsem prevodovku doplnil po hranu otvoru a při nastartovani hladina klesla a bylo treba dopnit nekolik deci aby byla hladina u hrany kontrolniho otvoru.Nejspis neco natahne hned okruh chlazeni, nebo co já vím.
Já do každýho automatu dolíval vždy za chodu, a měl bys šlápnout na brzdu a zařadit D , aby to natlakovalo. Jenže u 36 jsem čuměl jak vyvoraná myš když jsem asi po hodině marnýho hledání zjistil, že to nemá klasickou risku...

to mas podle typu převodovky.. musíš plnit olej ze spodu(auto musíš mít na zvedáku, že?) , jestli jo, tak mám tu samou převodovku.. doliješ kolik můžeš, a pak dáš polohu P, nastartuješ a zase dolíváš dokud hladina nepřestane klesat..pak to musíš tak 10-15km protáhnout, a znova při nastartovaném autě na P dolít..toť vše
jo, a dolíváš dokud olej nezačne vytékat ven...

-
- Kontaktovat uživatele:
kubiczek píše:to mas podle typu převodovky.. musíš plnit olej ze spodu(auto musíš mít na zvedáku, že?) , jestli jo, tak mám tu samou převodovku.. doliješ kolik můžeš, a pak dáš polohu P, nastartuješ a zase dolíváš dokud hladina nepřestane klesat..pak to musíš tak 10-15km protáhnout, a znova při nastartovaném autě na P dolít..toť vše
Tak to jsem zjistil, právě teď to mám na heveru. Filtr vyměněnej, vana nasazená, ale nechápu jak a kudy ten olej????? Pleas HELP?????