zdravím...sice vím že těhlech témat už tu je moc taky jsem je všechny 14 dní studoval ale pořád nemůžu přijít na to proč mi moje e36 coupe 323 vibruje je to od 100km/h a vibruje celkem celé auto ale drnčí i volant nepřestane ani při vyřazení, pneumatiky tam už mám 3 sadu která do ted jezdila na autě a bez problémů, přední nápravu už jsem prošel nové gumy uložení ramen zkontrolované všechny čepy, ještě třeby by to mohli dělat tlumiče nevím ale nejsou vyteklé, zadní náprava se zdá taky ok nevím na co bych se mě zaměřit prosím poradte.. zkusit ještě udělat geometri třeba už fakt netuším...
V podstate sis sam odpovedel - Geometrie, kdyz narazis na cloveka co tomu rozumi, tak na to pride.
Jeste by mohl byt nevyvazenej nebo polamanej kardan (poloosy)
Jsou vibrace zavisly na otackach?
Jak jsou citit na radici pace?
pokud vybruje celé auto hleděj problém vzadu .. kardan (hurdyspojka, středové uložení), silenbloky na diferu, ramenech atd..... pokud je chyba vepředu tak většinou "jen" třepe volantem
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
nene na otáčkách vůbec závislý nejsou...fakt je to cítit jen od 100km/h na jakejkoliv kvalt, řadící páka nevybruje, hlavně drnčí volant a pak se chvěje celý auto...zkoušel sem vyřadit brzdit žádná změna, zpomalím na 90 a dobrý vibrace utichnou...
To by vypadalo na tlumice, ale na nerovnym terenu by to bylo citit vic.
Hura na geometrii, nebo to prolez jeste jednou.
Jeste bys mohl zvednout zadni napravu a zkusit jet na miste tech >100km/h, treba i chvilku s brzdou. Tak bys poznal ktera naprava to dela.
VESY píše:nene na otáčkách vůbec závislý nejsou...fakt je to cítit jen od 100km/h na jakejkoliv kvalt, řadící páka nevybruje, hlavně drnčí volant a pak se chvěje celý auto...zkoušel sem vyřadit brzdit žádná změna, zpomalím na 90 a dobrý vibrace utichnou...
já nic o otáčkách motoru nepsal kardan se točí podle rychlosti auta
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
Uložení kardanu, to prostřední ložisko na kardanu. Taky jsem měl tento problém, ale až od 120km/h a se zvyšující se rychlostí to bylo horší a horší. Dej to nový a budeš mít klid, tedy možná. Mě to pomohlo. Pak ještě pneu, ne disky ale samotný gumy. To jsem už taky zažil.
bohužel jsem měl menší lapálije a skončil sem s tím v poli když mi do protisměru vjel nějakej čůrák a zdá se mi že to dělá od té doby...ale naštěstí bal zaoraný příkop tak jsem se jen točil po uvláčený hlíně....
me to drive delaly na jinem aute kola.Po sezone sem sundal letnaky,povesil na drzaky a na jare opet nazul.Od 100km/h se auto a volant zacal neskutecne vibrovat ze se nedalo jet.Bylo to spatne vyvazeny jedno kolo.
Jinak ja mam to lozisko ulozeni kardanky vymlety a vuli a zadne vibrace nepocituju.Spise nehorazne huceni.Tak doufam ze to huceni utichne az to vymenim.
No tak vidíš hele jestli si s tim vlít na pole tak se ti z těch děr mohlo něco hnout a to pak je zázrak když najdeš přesně to co se na nerovnostech na silnici při větší rychlosti rozklepe a od těch vybrací se rozklepe celé auto...
okometricky to poznat moc nejde, tedy pokud již není totálně kaput. Vem si, že to ložisko má vůli, tu okem nevidíš a při vyšší rychlosti se velmi rychle otáčí a ta vůle způsobuje vibrace. Je to nejvíc pravděpodobná závada.