Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e36 - rozsypany caj u check control

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
jboss

#1 Příspěvek od jboss »

Ahoj, nevite nekdo jak odstranit "rozsypany caj" na displeji check controlu u e36 ? Nebo je nejaka firma ktera to opravuje ? Idealne v okoli Liberce...
Peters

#2 Příspěvek od Peters »

Tak to neporadim, jenom vím z vlastní zkušenosti, že když bylo vlhko a pršelo "čaj" se srovnal, přepájet spoje by pomohlo :satisfied:
jurasis

#3 Příspěvek od jurasis »

:roll:
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Paavo

#4 Příspěvek od Paavo »

pokud jsem to nesmazal, tak bych mel mit nekde navod jak to dat aspon"malinko" do pucu.U me byla zavada v nedostatecnem kontaktu mezi zobrazovaci folii a tistenejma spojema.............Stacilo "pouze" vyndat Chack,rozebrat(tusim 6ka torx,mozna 8ka),Lehonce odehnout display a nahradit tu bilou vymackanou gumu,ktera podpira folii nejakou tlustsi,silikonem............proste necim co folii zase dostatecne primackne.Ale necekej, ze se problem zcela odstrani,dojde k markantnimu zlepseni citelnosti,ale pored nektere pixlikx budou problikavat(aspon u me)Jinak novej Chack je za cca. 8000 a jetej bys moh do 500 sehnat.Ale odzkouset................nebrat nic na dalku.
Paavo

#5 Příspěvek od Paavo »

takze nakonec to nemam...........ale poku si zbehlej v anglictine, tak ti nebude delat problem si to najit na bimmerforum.Ostatne tam byl taky ten odkaz co jsem mel....................je to tam detailne rozepsany ,co potrebujes,navod jak postupovat i s fotkama u kazdyho kroku.Nezbyva nez hledat..............fakt to uz nemam.Sorac
4am

#6 Příspěvek od 4am »

Zdar , nedávno jsem při serfování našel nějakou firmu v praze myslím co tohle dělá. ale žádná vlastní zkušenost - http://home.tiscali.cz:8080/cz341278/page8.htm
jirkaX5

#7 Příspěvek od jirkaX5 »

Zdar vím o klukovi v Praze co to umí opravit na všech BMW, cenu si nepamatuju, ale dělal mi celej displey a vypadalo to jako nový. :D
Cermis72

#8 Příspěvek od Cermis72 »

tj hrozny jak temer kazdy bawo ma rozsypanej caj.... vite o necem konkretnim co by to mohlo zpusobovat ? nebo tam sou proste vadny displaye ?
jurasis

#9 Příspěvek od jurasis »

Začíná se mi to sypat. Mám první tři body v jedné lajně v teploměru. Ať si kdo chce co chce říká, podle mě to je mechanickým opotřebením. Čím víc děr, tím dřív/víc nesvítících bodů...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Miguel

#11 Příspěvek od Miguel »

Praxe je taková, že to stejně nepomůže a nebo jenom minimálně. Spoje jsou tam napařené a tim, že je víc přimáčknete se toho moc nezmění, protože ty spoje časem oxidujou. Myslim si, že 100% oprava je buď zakoupením nového (jiného) nebo mít nový flex + napařovačku.
Oprava typu nalepení těsnění nebo prostříknutí nějakým kontaktolem je pouze dočasná.

Osobně jsem tímto způsobem ze 3 kousků s uplně nečitelným LCD dal dohromady jeden a stejně tam byly vypadlé segmenty.
chitos

#12 Příspěvek od chitos »

jirkaX5 píše:Zdar vím o klukovi v Praze co to umí opravit na všech BMW, cenu si nepamatuju, ale dělal mi celej displey a vypadalo to jako nový. :D

Tak když o něm víš dej na něj kontakt!!!
Odpovědět