Jo, a k původnímu dotazu
Auto neznám, ale v bazaru jsem byl před necelým rokem, když jsem sháněl compacta. Jednoho měli, podle fotek moc pěknej. Tak tam volám, že to tam mám 200 km, jestli je tak super, jak se píše, že to poznám - odpověď jasný, přijeďte, blablabla.
Dorazím do ČB, prej auto je tamhle, to si tu prodává majitel bazaru, zavoláme ho, zatím se koukejte. Za chvíli přijel takovej ten klasickej bazarnickej xindl - tepláky Adidas, dva řetězy jak ke kotvě, nablejskaný Volvo XC70, bo co to je za typ. Hned spustil klasický pohádky, je to top stav, a vidíte ty okýnka v elektrice ?
Po chvíli se mu podařilo to odemknout, baterka klasicky KO, takže start přes booster, chytlo to dobře. Když mu říkám, že utíká klima, tak tvrdil, že včera ještě šla
Prý - jeďte se projet kam chcete, pak mi přijďte říct, jdu s klukama ( z bazaru ) dát kafe. Tak jsme vyjeli, furt to nějak netáhlo, najednou taková rána a auto ožilo - to se utrhly zadní brzdy
Jinak celkem auto v pohodě, akorát prostě pár měsíců někde stálo, tzn. lehce přibržďovalo kolo a podobné detaily. Ale cena byla příznivá, tak jsem říkal mladý, že to vezmem a dám to do kupy.
Po návratu na bazar jsem ještě otevřel motor a koukám jak blázen - celej motor totál od oleje. Když motor běžel, lítal olej metr kolem auta. Tak jsem to vypnul a šel jsem pro " šéfa ". On kouká na zablitej motor a tvrdí, že nic nevidí. Tak jsem mu to nastartoval, on zabořil hlavu do motoru, otočil se na mě, xicht " pihovatej " od olejových teček a povídá - mě se nezdá, že by z toho někde šel olej
Tak jsem začal hledat závadu a ejhle - v místě pod rozvody bylo vydloubaný nějaký těsnění a bylo to zalepené silikonem, jak jsme to projeli a ohřálo se to, silikon začal odpadávat a lítat olej. Proběhlo pár telefonů s tím, že těsnění origo je jen v jakési sadě, cena kolem 4 tis. Nicméně nebylo jasné, jestli bude muset dolů hlava nebo ne. Tak to říkám bazarníkovi a on - to dám klukům na dílnu, za litr to spravěj ( zřejmě myslel lepším silikonem ). Říkám, že ne, ale že jinak auto beru s tím rizikem, že na motoru se vyřádím a řekl jsem mu cenu - pro zajímavost, chtěl jsem slevu 15 tis., ale kdyby dal 10, vezmu to. On na mě spustil opět klasiku - co chcete u takhle starýho auta, že dá max. 5 tis. a to si utrhne od huby, atd... Vzhledem k tomu, že se mi ještě nazdály najeté km, na které jinak moc nedám ( jsem v Čechách ) a dalších pár detailů, říkám pánovi že díky za 400 km výlet a nashle. On spustil, že " sem kvůli tobě jedu v sobotu !!! " a ještě za námi něco halekal.
Čili závěr - v tomhle bazaru mě už nikdo neuvidí, kdyby tam měli M3 v top stavu za 50 tis.