Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e60 - iDrive nedrží paměť

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Rambok

#1 Příspěvek od Rambok »

Zdravím, mám e60 525i r.v. 2004, když si nastavím něco v iDrivu (jazyk, tlačítka na volantu, basy, hlasitost, atd.), tak se mi to chvilku po vypnutí motoru resetuje zpátky do němčiny, i hodnoty nastavení zvuku spadnou na jakési původní nastavení, akorát poslední naladěná stanice v rádiu zůstane, nevíte někdo, v čem může být problém?
cipis

#2 Příspěvek od cipis »

mas od auta vic klicu? zkus to nastavit i s druhym klicem, jestli to bude delat to same. Pokud ano, tak je problem nekde v CCC, pokud ne, tak problem s klicem.
Rambok

#3 Příspěvek od Rambok »

vypadá to, že tímto se problém vyřešil, pro jistotu to zkusím ještě jednou po delší době, děkuji :)
Rambok

#4 Příspěvek od Rambok »

tak bohužel, problém přetrval :cry:
Dohny

#5 Příspěvek od Dohny »

Ahoj,
mě to dělalo to samé. Problém byl v modulu v zadním spoileru nad oknem. Byl zateklý vodou a vyzkratovaný. Nechal jsem jej u klubáka opravit a vše je už ok
Johnys

#6 Příspěvek od Johnys »

mě to dělá to stejný. Kdo by to mohl opravit u nás na moravě v okolí Brna ?
Teddy

#7 Příspěvek od Teddy »

Taky mi to dělal modul pod spojlerem. Mě navíc k rádiu nefungoval ani centrál, automatický zamykání a hromada dalších funkcí.
Vyčistil jsem modul lihem, zkontroloval kontakty, opravil kabeláž a nic. Pak to 14 dnů stálo na slunci v chorvatsku a od tý doby (2 roky) vše funguje jak má. :D

Nechápu, jak mohli soudruzi takovouhle věc dát ven pod spojler. :roll:
Johnys

#8 Příspěvek od Johnys »

Teddy píše:Taky mi to dělal modul pod spojlerem. Mě navíc k rádiu nefungoval ani centrál, automatický zamykání a hromada dalších funkcí.
Vyčistil jsem modul lihem, zkontroloval kontakty, opravil kabeláž a nic. Pak to 14 dnů stálo na slunci v chorvatsku a od tý doby (2 roky) vše funguje jak má. :D

jaký další funkce ? centrál mi taky nefunguje, ale to připisuji vadnému klíčku, protože upadla baterie a musím sehnat druhou. Ale auto se automaticky nezamkne.
Jak se to tedy dá opravit ? :-)
Ani nevím, jak ten modul demontovat z vozu.
sedyvlk6

#9 Příspěvek od sedyvlk6 »

[quote="Dohny"]Ahoj,
mě to dělalo to samé. Problém byl v modulu v zadním spoileru nad oknem. Byl zateklý vodou a vyzkratovaný. Nechal jsem jej u klubáka opravit a vše je už ok[/quote

a kolik stála oprava?
Dohny

#10 Příspěvek od Dohny »

Ahoj, byl to klubák Lukass z Tišnova u Brna a stálo mě to 3500,- (poloviční cena než je nový modul). Zároveň s tím jsem musel ale opravit i kabeláž do pátých dveří, jinak by to nefungovalo.
Dohny

#11 Příspěvek od Dohny »

Johnys píše:
Teddy píše:Taky mi to dělal modul pod spojlerem. Mě navíc k rádiu nefungoval ani centrál, automatický zamykání a hromada dalších funkcí.

jaký další funkce ? centrál mi taky nefunguje, ale to připisuji vadnému klíčku, protože upadla baterie a musím sehnat druhou. Ale auto se automaticky nezamkne.

Tady máš videjko
https://www.youtube.com/watch?v=j9jX2cA-NWw
Johnys

#12 Příspěvek od Johnys »

Dohny píše:
Johnys píše:

Tady máš videjko
https://www.youtube.com/watch?v=j9jX2cA-NWw

díky, to jsem viděl, ale potřebuju na E60 :D
Dohny

#13 Příspěvek od Dohny »

No tak u E60 nevím. Popravdě ale ani nevím, že by měly problém se zatékáním nebo kabeláží jako E61.Ale měl bys to mít buď u brzdového světla nebo u zadního sloupku

https://www.google.cz/search?q=bmw+e60+antenna+amplifier&biw=1920&bih=943&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjqx_yXr-XMAhVEAcAKHQFABA4QsAQIGg#imgrc=p2ZcPoEeWighbM%3A
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#14 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

U E60 je diversity modul po tapecem střechy vpravo nad zadním oknem. Nemá do něj kudy zatéct. Ten modul někde mám, musel bych se podívat na číslo
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Teddy

#15 Příspěvek od Teddy »

U E60 do modulu nezatéká. Sorry, mystifikovali jsme tě všichni. Jinak má ale E60 taky problémy s kabeláží. Ne tak často, ale prý má. Tuším, že to tu psal JaraX.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#16 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Teddy píše:Jinak má ale E60 taky problémy s kabeláží. Ne tak často, ale prý má. Tuším, že to tu psal JaraX.

Ale asi nebudou nijak zásadní, protože tou průchodkou vedou akorát dráty zámku kufru a osvětlení RZ
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
mr_nitroz

#17 Příspěvek od mr_nitroz »

Mi se tam pretrhla zem na e60 u zadniho vika.
Darkstar96

#18 Příspěvek od Darkstar96 »

mr_nitroz píše:Mi se tam pretrhla zem na e60 u zadniho vika.

Taky se mi trhá u E39 , prostě se ta ochraná guma roztrhla a kroutí se zem, zkoušel jsem to oblepit el. páskou a stejně se zhrnula. Budu to muset zpravit než se mi to urve uplně a přestane svítit SPZ. Nechápu jak se to může v tom spoji tak kroutit, ale jak pozoruji, nezlepšili to ani v novější modelové řadě :roll:
Odpovědět