K čemu jsou asi tuším a vím. Jen by mě zajímalo zda a kdy se otvírají popřípadě jak zjistit jejich správnou funkčnost. Jestli vždy až je zahřáto a jedu, nikdy jsem je neviděl ani pootevřené když jsem to nechal stát dlouho na volnoběh.
Hlavně mě zajímá když nemá E60ka nikde aktuální teplotu.
Klapky se otevřou jen proudem vzduchu při jíždě pokud vím.
A teplotu zjistíš jedině v hide menu a nebo se řídit podle čárek, který jsou na pravém budíku...
mixsny píše:Klapky se otevřou jen proudem vzduchu při jíždě pokud vím. A teplotu zjistíš jedině v hide menu a nebo se řídit podle čárek, který jsou na pravém budíku...
Takže žádná elektronika aha. Ty čárky jsem zaregistroval a sleduji je jak klesaji. Vždy mi tam zbydou tři jak je motor zahřátej.
Pokud se spustí ventilátor, mely by se logicky otevřít take, protože skrz ne proudí dost velký tah vzduchu... pokud je to z fabriky blokované na rychlost, tak leda kvůli hlučnosti při stojícím vozidle? U LCI je střední část bez klapek (otevřena stále), jestli je tak počítáno s tim, ze to na ochlazení na volnoběh stačí?
Hanz píše:Pokud se spustí ventilátor, mely by se logicky otevřít take, protože skrz ne proudí dost velký tah vzduchu... pokud je to z fabriky blokované na rychlost, tak leda kvůli hlučnosti při stojícím vozidle? U LCI je střední část bez klapek (otevřena stále), jestli je tak počítáno s tim, ze to na ochlazení na volnoběh stačí?
Pořád zavřené. I při točení větráku i při plné max. Klimě. Jen jdou pootevřít zatlačením. Tak asi se otvírá jen náporem vzduchu.
Jen je zajímavé, že né všechny E60 to mají. Některé mají normálně viditelný chladič a před nim takové dvé hnusné trubky zešikma. Proč tomu asi tak je......
klapky se otvírají náporem vzduchu.
Jinak jsem taky studoval proč to některé mají a jiné ne.
1. je rozdíl v jakém státě bude jezdit (Rusko > zima, Černá hora > teplo i v zimě) ale není to vždy pravda.
2. skoro všechny mají 530d ty klapky, kdež to 535dky nemají. Nevím jak u benzinu.
3. ty klapky jsou dobré na rychlo ohřev motoru, nejlépe v zimě.
Třeba na 530i před-LCI klapky jsou (zavřený), nevím jak za jízdy, trh ČR. Třeba jsou spojený jen s určitýma motorama a rokama? Zajímalo by mě co takový auta dotažený z Itálie?
mixsny píše:Jen mě štve, že zrovna teplota nejde ze skrytého menu přenést normálně do hlavních položek..protože digi rychlost sem tam dostal.
Nebaví mě se k tomu proklikávat každý start motoru
Myslíš mezi budíky nebo rovnou někam na obrazovku? Mám do dokódovaný na páčku, hned po spotřebě. Víc moc tam myslím nešlo, leda otáčky ještě a nějaký blbiny.
Na E53jce 3.0i je mam taky, jsou pasivni, proste se jenom kinklaj, kdyz auto stoji, muze se drive ohrat, kdyz jede, klapky otevira napor vzduchu a chladic se muze chladit o zdibet lepe, nez kdyby tam vubec nebyly. Ale ze by mely na chlazeni ci ohrivani motoru zasadni vliv, to bych fakt nerekl...
Spis mi to prijde jako dalsi kravinka, jenom aby si nekdo mohl vykazat 2 roky vyvoje upgradu chlazeni
Pokud je nepřidrží elektromagnet, když je auto studený tak tu je taky možnost, že dřív bylo auto bouchnutý na předek (nehoda, zvěř) a dotyčný byl líný tohle opravit