Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

325 xi N52 po delsim stani startuje napodruhy, na potreti

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
smepet

#1 Příspěvek od smepet »

Ahoj,
zkousim jestli nekdo netusi....
Kdyz auto stoji delsi dobu, tak. 2 tydny a pak ho nastartuju, hned chyti, ale taky cca po 3 vterinach chcipne. druhy start - podobny, kolisaji otacky a zase chcipne, treti, vsechno v poradku. kdyz stoji 3 dny - 5 dni vsechno v poradku, musi to byt dlouha doba, tak 2 tydny.

motor ma dost najeto, ale zadny chyby v diagnostice. Neni tam nejaky magneticky ventil na benzin ? Muze padat tlak ? trosku podeziram palivovy system, ale mozna je to neco uplne jinyho...

S tim ventilem jsem si vzpomnel na felicie, ze startuji na potreti prave kvuli nejakymu spatnymu elektromagnetickymu ventilu...

Diky za jakykoliv napad.
tupaccz

#2 Příspěvek od tupaccz »

Já měl podobný problém u své E36 320. Auto někdy startovalo a chcíplo někdy ne, Dělalo to hlavně když jsem s tím dlouho nejel ale pak to bylo čím dál tím častější.
No a po všemožném bádání se ukázalo že byl vadný snímač vačkové hřídele. Na diagnostice mi to taky nic neukazovalo a samozřejmě to pokaždé v servise chytlo:-D. Někdy to šlo někdy ne sám to nechápu.
Ale klidně to může palivovým čerpadlem,ucpaným filtrem nebo můžeš mít vodu v palivovém filtru nebo nádrži.
Nejprve vyzkoušej ten snímač je to nejčastější závada co se týče startovaní co tak vím z mého okolí.
smepet

#3 Příspěvek od smepet »

tupaccz píše:Já měl podobný problém u své E36 320. Auto někdy startovalo a chcíplo někdy ne, Dělalo to hlavně když jsem s tím dlouho nejel ale pak to bylo čím dál tím častější.
No a po všemožném bádání se ukázalo že byl vadný snímač vačkové hřídele. Na diagnostice mi to taky nic neukazovalo a samozřejmě to pokaždé v servise chytlo:-D. Někdy to šlo někdy ne sám to nechápu.
Ale klidně to může palivovým čerpadlem,ucpaným filtrem nebo můžeš mít vodu v palivovém filtru nebo nádrži.
Nejprve vyzkoušej ten snímač je to nejčastější závada co se týče startovaní co tak vím z mého okolí.
aha, ok, tak moc diky. zkusim ten snimac vymenit a uvidim ...
Odpovědět