Ahoj mel bych dotaz. Pro vypnuti EGR ventilu staci odpojit a zaslepit hadičku od podtlaku? Zkousel jsem a nepozoroval jsem zadne razantni zmeny na vykonu. Tak si rikam jestli není něco spatne. Diky za info
To proto, že žádná změna se téměř nekoná. Nepatrné zlepšení v nižšim spektru otáček + je motor takovej "vzdušnější" ... Pokud to auto nemáš dlouho, tak tohle "skoronic" nepocítíš. Jako malej dáreček navíc obdržíš svítící kontrolku motoru
Darecek uz je na svete. Kamarad mi to odstrani. Mam auto uz dva roky. Zdalo se me, ze pri mensich otackach trochu vic reaguje. Nehtel jsem to prisuzovat jakemusi placebo efektu.
EGR jsem odpojil když jsem instaloval svody. Pokud vím, tak žádné aftermarket svody nemají napojení na recirkulaci výfukových plynů. Rád jsem to odpojil, nemyslím že je dobré pouštět výfuk do sání u přímého vstřiku. Žádná kontrolka motoru nesvítí.
mně tam (prozatím) mechanik nedosáhl - bo je to skryto ve změti všech těch blbinců, co jsou navěšeny na motoru... prý až budeme dělat něajkou větší opravu a bude vyhozená náprava a tak... což by mohlo být v souvislosti s instalací KW, pokud si an to vzpomenu...
pavproch píše:mně tam (prozatím) mechanik nedosáhl - bo je to skryto ve změti všech těch blbinců, co jsou navěšeny na motoru... prý až budeme dělat něajkou větší opravu a bude vyhozená náprava a tak... což by mohlo být v souvislosti s instalací KW, pokud si an to vzpomenu...
ERG se dá klidně zaslepit ze zhora, stačí sundat kryt motoru odšroubovat jednu svorku 7 a dát tam plíšek. Je to práce na 5min
pokud zaslepím egr ventil tak, že přeruším přívod výfukových spodin do sání, ale necham egr ventil se pohybovat, tak by jednotka neměla nic poznat. Ale pokud to malé množství spodin co se znova spalovalo nebude spalovat, nebude to mít vliv na DPF filtr?