Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 a nefunkční MFL VYŘEŠENO

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lucifer

E39 a nefunkční MFL VYŘEŠENO

#1 Příspěvek od Lucifer »

Zdravím pánové,

u mé e39 09/2000 tour nefunguje již delší dobu mfl volant je sport. Multifunkce jen svítí, ale nereagují tlačítka levé části na rádio a telefon, tlačítka na pravé části pro tempomat fungují. Občas se stane, že ten tempomat nefunguje. Hledal bych souvislost v nefunkční ABS jednotce která po zahřátí vypadne.

Co jsem zkoušel
Jiný volant
Kroužek pod volantem
Elektrickou část spínačky

Měřil jsem kompletně IBus v autě. Všude je 12V měřitelných multimetrem jen ve volantu není. Zkoušel jsem napojit externě drát z IBus do MFL napřímo taktéž žádná změna.

Napájení volantu funkční
Kostra funkční

Nemá někdo nějaký nápad?

PS žádná neoriginální věc jako X Carlink dension apod není, v autě dodělaná pouze hudba DSP, ale jen výměnou stávající kabeláže za jinou a osazením jiných repro
Naposledy upravil(a) Lucifer dne úte 12.09.2017 16:58, celkem upraveno 1 x.
KKKuba
Kontaktovat uživatele:

Re: E39 a nefunkční MFL

#2 Příspěvek od KKKuba »

mrkni z jakýho roku je volant, taky jsem měl podobnej problém.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Snejk »

presne, nektere volanty vyzaduji externi mfl jednotku, nektere ji maji uz integrovanou v sobe... tempomat je extra drat, s multifunkci na radio atd nijak nesouvisejici ani s rokama se nemenici.
KKKuba
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od KKKuba »

Přesně tak Snejku, koupil jsem dva volanty než jsem na tohle přišel :D
Lucifer

#5 Příspěvek od Lucifer »

Tak jsem se dopracoval výsledku.

Minulý týden jsem se pustil do kompletní kontroly kabeláže okolo volantového sloupku.

Měřil jsem si IBus raději osciloskopem a na budíkách IBus naživu, u kroužku pod volantem mrtvo 0V. (Natažen nový drát)

Dnes jsem si půjčil volant na vyzkoušení a MFL funguje. Ještě budu zkoušet jestli to nemá vliv na tempomat.

Každopádně někde po cestě se musel uklepat IBus drát směrem do volantu a zároveň lehla levá část MFL.

Jinak volant je v autě původní originál, nebyl měněný za starší ani za novější tudíž záměna MFL za starší nehrozila.

Děkuji ale za rady pánové
Odpovědět