Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Proplach motoru - ano či ne?
Proplach motoru - ano či ne?
Ahoj, pořád řeším pořád úpadek výkonu, okolo těch 1700 otáček necítím to co bývalo, v nižších otáčkách nižší výkon, moc se mazlovi zrychlovat nechce jak to bývalo. Po startu studeného motoru chviličku slyším pískat turbo, ale fakt jen chviličku. Jinak změna ve výkonu přišla ze dne na den...jeden den jsem jel parádně, druhý den sakra změna do lenosti.
Prý by byl dobrej výplach motoru. Čtu na netu pozitiva i negativa (že prý je to tak na odrovnání motoru).
Jaké jsou vaše názory pls?
BMW E91 320D rv.06
Prý by byl dobrej výplach motoru. Čtu na netu pozitiva i negativa (že prý je to tak na odrovnání motoru).
Jaké jsou vaše názory pls?
BMW E91 320D rv.06
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Re: Proplach motoru - ano či ne?
Výplach to nevyřeší. Příčinu náhlé změny hledej jinde, prasklou hadici, mrtvé čidlo, ...
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
vyčistil jsem EGR, klapku, sání, chladič výfukových plynů, vyměnil čidlo na sání, podtlakový hadičky....spadla spotřeba, ztišil se motor, o dost méně to kouří, ale pořád ty kobylky chybí
O volnu vyměním palivový filtr, prý taky dokáže pozlobit, tak uvidím.

- TurboShnek
Mozna mas prasklou hadici ktera jde z turba do chladice/motoru. Taky to muze delat MAP snimac a nebo moturek kterej meni geometrii turba a nebo samotny turbo. 99% problemu s vykonem turbo dieslu souvisi s turbem/hadicema z nej a snimacema. Nejlepsi by bylo to pripojit na diagnostiku a podivat se jestli jsou vsude spravny tlaky. Jeste mne napada pedal plynu ale vsadil bych na ten snimac nebo neco kolem turba.
tak ale obecne k tematu.
Je vhodne udelat proplach a rvat nejake aditivum do oleje nebo to zavani pruserem?
Mam treba tip na sadu od BG.
Je vhodne udelat proplach a rvat nejake aditivum do oleje nebo to zavani pruserem?
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Jak vypláchneš zbytky proplachového oleje?
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
- pavproch
Podle informace od mého dvorního mechanika (neověřoval jsem, možná se mu jen nechtělo to dělat) už žádné rozumné proplachové oleje nejsou k sehnání.
no to me taky napadlo. Jaky muze byt pruser kdyz tam zustane nejaka cast toho proplachovaciho media.
Otazka je kolik tam toho zustane v 8.5l naplni motoru a jak moc to muze v beznem provozu vadit.
Na druhou stranu kdyz jsem se ptal na typ oleje primo na strankach Millers oil tak ti doporucuji proplach pri prechodu na jejich olej.
Otazka je kolik tam toho zustane v 8.5l naplni motoru a jak moc to muze v beznem provozu vadit.
Na druhou stranu kdyz jsem se ptal na typ oleje primo na strankach Millers oil tak ti doporucuji proplach pri prechodu na jejich olej.
- TurboShnek
Co se tyce proplachu motoru, podle toho co jsem slysel to je vhodny jenom kdyz vis ze v nem jsou nejaky usazeniny kterych se potrebujes zbavit. Napriklad kdyz tam byla nejaka zavada ktera zpusobila aby se v motoru vytvorili usazeniny. Napriklad otcovi na VW Passatu 1.9 TDi odesel hydrostos, ojela se vackova hridel a k tomu jeste mel spatny turbo tak ze motor byl celej od usazenin, to bylo videt hned kdyz se sundal vackovej kryt. V takovym pripade byl vhodnej proplach.rhinos píše:tak ale obecne k tematu.
Kdyz jsem koupil svoji 320D tak jsem delal vyplach motoru pri prvni vymene oleje protoze v servisni knize byla dira 2 roky a nevedel jsem jak casto ho predchozi majitel menil, a taky jsem prechazel z 5W40 na 5w30, tak jsem si rekl ze by bylo rozumny to cely vyplachnout. (Pravdepodobne to nebylo nutny, ale lip se mi po tom spalo.

Taky jsem delal proplach prevodovky kdyz jsem v ni menil olej protoze za 20 let se tam pravdepodobne uz vytvorili usazeniny, a pomohlo to, rychlosti tam ted jdou jak maji.
Kdyz delas proplach motoru tak rozpustis i usazeniny ktery se vytvorili kolem vselijakych tesneni ktery jsou za ty leta uz vymackany a ted vlastne pomahaji tesnit tvuj motor, tak ze se muze stat ze ti kvuli tomu nekde zacne protejkat olej.
Tak ze pravidelny vyplachy nejsou treba a muzou i uskodit.
Co se tyce aditiv do oleje, za celej zivot jsem slysel snad jenom o jednom kterej mozna opravdu ma nejakej ucinek. Podle mne za ty penize co utratis na aditiva je lepsi koupit si kvalitnejsi olej a nebo jeste lepsi vymenit si 2x olej. Cervstvy olej je vzdycky lepsi nez starej s aditivem.
Do my 320tky se nikdy zadny aditiva nelili, akorat se pravidelne menil olej u dealera BMW (mozna krome tech 2 let kdyz to vlastnil predchozi majitel od kteryho nemam servisku), ja tam leju GM Dexos2 5w30 kazdych 8000-10,000km/1 rok a motor je cistej, nikde nic netece, puvodni turbo, komprese je vyborna, vsehno je jako kdyby to vcera vyjelo z fabryky.

Jeste si vzpominam ze minulej rok po internetu hodne kolovali reklamy na nejakej aditiv v zluty plechovce asi za 400, uz jsem zapomnel jak se to jmenovalo, ale v Tatre zjistili ze ten aditiv rozezira bronzovy soucastky v motoru. Tak ze proc tam lejt nejakej aditiv za 400 kdyz si za 500 muzu koupit 5 litru Dexos2 a vymenit olej 2x do roka. (coz je taky zbytecny pokud nenajedes tolik km aby to bylo nutny, dnesni synteticky oleje se uz nemusi menit tak casto.)