Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
M57N2 retez
-
-
-
Takze jsem videl konecne jak vypadaji rozvody na 530d 170kW a chtel bych vzkazat vsem co maji strach diky takovym jako je Surfis ktery strasi s protazenim retezu o 1-2cm ze by si tohoto tematu nemeli vubec vsimat. Starsi retez vypada mnohem lip nez ted novy koupeny original. Tudiz ten kdo chce vyhodit prachy jako ja tak at si tu projizdi dal rady nekterych radoby odborniku.
-
-
Já jsem řetězy nedávno měnil v necelých 285 tis. km (na tachu mám reálný údaj). Podle mechanika to prý ještě nebylo vyloženě za minutu dvanáct nebo za pět minut dvanáct, ale že jsou ty původní vytaženější už přece jen patrné bylo a riziko by s časem a nájezdem celkem dost narůstalo. Takže výměna rozvodů (a při té příležitosti i řady dalších věcí) proběhla a můžu jezdit zase relativně v klidu a ne se klepat, že se mi to třeba někde 1500 km od domova potká.
-
- Kontaktovat uživatele:
Asi jsem to špatně napsal. Teď mam e61 535d rok 2008 a nevím jestli stojí taky za hovno a nebo je lepsi Skocit do f11. Tam bych chtěl taky 535d od roku 2012.
Momentálně mam auto 3 roky a najeto jen 184. ( koupeno po 1. Majiteli v bmw autohausu za podstatně vyšší ceny nez byly ostatní auta takže by ty km mohli sedět. Ja najedu ročně 20-25 tis km.)
Momentálně mam auto 3 roky a najeto jen 184. ( koupeno po 1. Majiteli v bmw autohausu za podstatně vyšší ceny nez byly ostatní auta takže by ty km mohli sedět. Ja najedu ročně 20-25 tis km.)
Jasně, z těma 350 jsem BOHUŽEL byl ještě optimista...ugurundu píše:
Jinak tam není m57n2 ale n57. Jestli lepší nebo horší úplně nedokáží říct. Ale každého novější motor je větší kasička.
Btw 350 na motor je dobrý ale tipuju že za to by hromada lidí byla rada, kdy šel dokytek pod 150.

No... ...jak to tak čtu a vidím, co je ta dnešní prpodukce za shit, tak jsem asi fakt čím dál tím víc rád, že jsem se na tu F11 vysral, jak jsem nad ní přemýšlel a skočil jsem do starého pelechu v podobě e39. Mám výbavu, účet nezatížený splátkama a nemám stres, kdy povolí rozvody a bude se muset motor rozebrat do posledního atomu...
Je to fakt šíleně přitažené za vlasy ten dnešní automobilismus. Technologie jdou dopředu jak prase, auta by teoreticky měly vydržet minimálně třicet let dle možností dnešní techniky, ale ve skutečnosti je všechno naopak. Při 200t km se projevují tak stěžejní závady, že je to až do nebe volající. A přitom naopak v dnešní době neni problém pro dost lidí těch 200 najet za čtyři, pět let. Ne jak tenkrát, kdy to byl nájezd za deset let..
Zapojím se do diskuze, je potřeba už měnit rozvody ? https://www.youtube.com/watch?v=nCdXOY6 ... e=youtu.be