Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
opravy - stržený torxový šroub na napínací kladce
Ahoj, potřeboval bych poradit, jak povolit šroub, který drží napínací kladku i s napínákem. Je tam Torx 50 okousaný zevnitř. Problém u navrtání a použití vytahováku je s přístupem zepředu, nechci rozebírat celý předek (expanzka, chladič a další). Nebo mě napadlo vrtáním rozbít celou kladku, kterou budu stejně měnit, a tím se dostat k hlavě šroubu a vytočit ho francouzákem. Mám jenom obavu, že kladka má dost masivní ten vnitřní kovový prstýnek, do kterého je šroub zanořený, a nebude jednoduché do něho vrtat nebo řezat. Přikládám fotku, na které jsou nové díly. Díky za váš názor
- Přílohy
-
- foto
- kladka.jpg (128.6 KiB) Zobrazeno 1997 x
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Kladka je na ložisku, to jen tak nerozvrtáš.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Pánové, díky za tipy. Došel jsem do servisu a zvládli to bez navařování vytáhnout francouzákem. Nechápu jak, ale povedlo se. Jen tak zkusmo jsem si doma navrtal ten šroub (origo BMW) a s novým vrtákem se mi podařilo udělat stěží malý důlek, takže jít na to cestou vytahováku šroubů by kromě přístupu chtělo pořádné nářadí. Ještě jednou díky za pomoc