hele páni já s váma všema v postatě souhlasim, ale zkuste skočit do mejch bot:
- chtěl sem sedmičku ve výbavě a čekal sem už půl roku a hledal každej den
- měl sem dost peněz v záloze na servis
- bral sem to tak, že podle bmwklubu je tohle auto držák - když černej petr v podobě převodovky / motoru zbude na mě tak to zaplatim a uvidim co dál
- prostě sem to chtěl jak malý dítě, sedim na meetingu a refreshuju stránky s inzeráty, najednou se tam v 17:59 objeví můj individual. V 18:02 už sem domluvenej s majitelem, že ho na 90% beru a o víkendu přijedu. Začal blekotat něco o historii auta a co že jsou desky na zadku na výměnu a nějaký detaily. Na to sem absolutně chcal.
- koupil sem to i s tou ponorkou a nedoporučením cartecu

- dovezl sem to ke Snejkovi, ten mi řekl z fleku, že je to vrak, což potvrdil detailnější pohled a tim vrakem jezim už myslim 3 roky.
Jak bych dopadl, kdybych sebou měl mechanika? Buď stejně a já to koupil, nebo by mě od toho odradil kvůli strachu z něčeho. -> A to je ten problém, kdo má nějaký obavy z budoucího servisu třeba -> vyserte se na E65, nestojí vám to za to. Nebo se nastavte tak, že s tim prostě počítat jako s jistotou.
Takže co se týče tý "sebevraždy", když dojde na koupi bez diag - nemyslim si to.
Řeknu to takhle - má někdo sedmičku, která by měla 0 hoven na diag, při nesvítící ponorce? Vždy tam něco bude, ne?
Takže pokud člověk kupuje takhle starý auto s komplikovanými kurvítky, měl by to brát tak, že bude sypat. Když mi na přístrojovce nic nesvítí a auto jezdí a stěrače stírají - co řešit? Ano, diag třeba něco napoví, ale za roh stejně neuvidíte. To by pak nemohl člověk koupit nic.
Nebo ještě jinak. Člověk přijede na koupi sedmičky a mechanik mu řekne:
- Do roka tě čekají xenony
- Pumpa, alternátor, baterka na výměnu. ASK trošku praská, zralý na repas.
- Houpou se otáčky před podřazením z kopce, hydroměnič na odchodu.
atd. atd.
A teď co je správně:
A) Nekoupit podle varování mechanika.
B) Uvědomit si, že je to starej vrak a takhle na tom bude každá sedma co jezdila. Buď na to mam a chci to, nebo si musim přiznat, že se mi to nebude chtít topit. A když to chci tak to koupim.