Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e65 vs e60 - rádce při koupi

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
kurevtor

Re: e65 vs e60 - rádce při koupi

#1881 Příspěvek od kurevtor »

laik: neco jineho je kupovat v zahranici a resit prepis a tahnout to na podvalu zpet a neco jineho je jet se podivat po CR.

Kdo je priposranej a potrebuje mechanika, aby vedel zda 15 let starou karu koupit nebo ne, nemel by si to kupovat vubec :-D Sorry, ale to je realita.
Bud si to lajsnes nebo ne. Pokud mas strach tak se na to vypichej a mas klid. Vyhoda mechanika s sebou je, ze te muze odradit od koupe nejaky pasti a tim ti zachranit prdel, ale past by clovek co si jede koupit E65 mel umet poznat sam.

Zaklad je nekupovat z poslednich penez a pocitat s tim, ze se neco posere. A samozrejme zkusit vse na aute a prolezt si ho.

Ja koupil svuj vrak bez mechanika, s rozsvicenou ponorkou a chybou PDC :-D V Cartecu mi to projeli na diag a se smrti v ocich rekli, ze koupi durazne nedoporucujou. Cili jsem to okamzite koupil a ten den si to vezl domu.

Kdo chce voziko s kurvitkama, nesmi se toho bat ;-)

A pokud nekdo nasypal 900 tisic do E65 za 3 roky tak je dement (pokud to nebyly prachy z pojistek). Sorry za muj nazor. I kdyby to byla polovina tak je dement. A zrovna tohle neni pro tebe moc dobra vizitka JaraXi :-D :-D Kdyz dokazes tak vasnive odrazovat lidi od E60 a lakat na E65 tak bys jako mechanik mel umet svym pacientum rict, kdyz jim prilis mrda v kouli. :-D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#1882 Příspěvek od JaraX »

já mu říkal mockrát at se toho auta zbaví, ale ho to nezajímá, vždycky se pak posere něco jinyho. on něco udělá, nasype 50 a řekne si, ted jsem dal 50, tak to nemužu prodat, za další týden dá další 50 a řekne, ted jsem dal 100, tak to nemužu prodat. no a tak ho vyhodím at tady s tím furt neotravuje, mu odejde čidlo podvozku za 2k a on u konkurence dá 40k(neorigo když origo je asi o 2ku dražší) za tlumič a řekne že to furt sedí dole, tak mu vyměním čidlo za 2ku a už je to ok :)
no a tak je to furt dokola, ted to tady mam zas, vyjimečně to není posrany ale nedal přednost a přišel o čtvrtku auta
E65 umí fungovat mnohem levněji než E60, ale pokud koupíš past, tak do toho nasypeš zase víc jak do E60, je tam prostě víc věcí.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#1883 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Já nevím, já se toho nebál a teď už mě to je u prdele, pač je to asi bezvýchodný ......
Nic nesvítilo, jelo to normánlně neřachtalo a chcalo z toho horem spodem po 10Kkm se to celý posralo :)
Kdo nasype do auta 900 kolíku je na zralej na chocolouška o tom žádná.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#1884 Příspěvek od JaraX »

no vidíš, a ani já, ani Snejk by sme Arnieho nenechali si to auto koupit
kurevtor

#1885 Příspěvek od kurevtor »

ano, ale rozdil mezi mnou a arniem (oba kokutci kupovali sedmicky bez mechanika :-D ) byl ten, ze ja sel po vybaveny. Odmitl jsem full sedmicky, protoze chybel jen sibr, nebo chybely jen drzaky piti a roletky. Vybaveny 735i jsem ani neresil, chtel sem to nej. Cili ja spolehal na to, ze posere-li se neco, zahucim do toho treba kilo, ale opravenyho se toho zbavim.

Arnie sel na forum az ex-post, potom co koupil nevybavenou slabsi V8, a jako bonus se mu to zacalo srat... Ze by ho to nikdo nenechal koupit je jasny.
dogeatdog

#1886 Příspěvek od dogeatdog »

Pravda je ze tohle forum je - minimalne v 7er sekci - solidni otevirak oci. Taky by me nenapadlo ze trilitrove motorizace jsou o nicem, ze 4.4V8 dokaze pomalu prezit auto, ze LPG v tom vubec neni znat protoze to jede jak kreten, ze automaticka prevodovka neni strasak pokud se k ni clovek nechova jak debil atd
O tom co hledat za vybavu uz uplne pomlcim, koho by napadlo za auta muzou mit dvojity skla, nejakej Logic kterej hraje jak kreten, elektricky roletky, ze long s EDC a DD ma jizdni vlastnosti pomalu lepsi nez kdejaky radoby sportovni auto... vyhrivany drzaky napoju, chlazena loketka, ja sednout do jakekoli sedmy tak jsem z ni uplne v prdeli, to az tady jsem tu latku polozil uplne jinam :D
patrikC

#1887 Příspěvek od patrikC »

Pokial clovek nieje padnuty na hlavu a aspon trochu tomu rozumie co a ako funguje nekupi predsa vrak. Stacilo by iba desatero co hlavne skontrolovat ake su priznaky a hned by bolo na SK a CZ trhu a niekolko vrakov menej :)
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#1888 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

patrikC: blbsot, ty víš, že se kousne za 15-20Kkm olejový čerpadlo a vykur.. .se alternátor, kulový, po 50Kkm mě odešlel ASK !! jenže v řeči čísel je to 1rok.

Kurevtor ............ " jako bonus se mu to zacalo srat" jsem se začal hrozně smát, to je okonalý.

Jinak je to, jak píšeš, ohrmonej jen tím, že jsem to viděl, o nějaký výbavě jsem neměl potuchy nebo to mělo víc výbavy než X5 :)
dogeatdog

#1889 Příspěvek od dogeatdog »

patrikC píše:Pokial clovek nieje padnuty na hlavu a aspon trochu tomu rozumie co a ako funguje nekupi predsa vrak. Stacilo by iba desatero co hlavne skontrolovat ake su priznaky a hned by bolo na SK a CZ trhu a niekolko vrakov menej :)
U sedmicky si dovolim tvrdit, ze bezny uzivatel nema sanci poznat jak na tom to auto je, pokud to nema fakt do oci bijici priznaky.
patrikC

#1890 Příspěvek od patrikC »

Tak bezny uzivatel iba sadne a vozi sa :) :D Nic neriesi
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#1891 Příspěvek od JaraX »

no a pak zjisti že to dělá to, ono, tam to, a že aby to udržel v chodu tak potřebuje 2 další hodnoty auta.
laik

#1892 Příspěvek od laik »

Kurevtore, nesouhlas.
Nevím jak velký jsem dement, past nějakou poznám, ale proč si dotáhnout auto s nejistým výsledkem., hovno to stejně opravím a pak furt někoho otravovat a někam to vozit atd. Přeci nemůžu ohodnotit bafo během hodiny jako JaraX nebo Snejk nebo Tanner třeba, kteří se v tom denně hrabou a znají průsery.
Ten NĚKDO, co do toho nasypal 900kil to určitě nedotáhl na laně, ale bylo to nachystané na prodej a chvilku mu to jezdilo.
Já to mám z Vídně, handler to napsal na mě,žádný přepis a podvál, dojel jsem na hranice, on si vzal svoje značky a já nasadil české převozní, dojel na STK, za půl hodiny jsem byl na inspektorátu a za dva dny jsem jezdil.
Přitom E53 má nulovou výbavu oproti 7er. JaraX řekl, tvl ber, takovou jsem letos ještě neviděl. Jestli ji nevemeš, hned volám a koupí ji jiný. A bylo vymalováno.
Kdybych tam byl sám, nevím jak by to dopadlo. Třeba by něco klepalo v podvozku, od toho je tam mechanik a řekl by mi - to vyřešíš za 2kila.....nebo už se mi stalo může být za 2 kila nebo i za 50. Jedem jinam.
Máš pravdu v tom, že je to 15ti letá šéza a nemůžu čekat, že se tam nic nevysere. Zatím mě vybouchla hadice skrze vadný termostat, to neodhalí nikdo na světě.
dogeatdog

#1893 Příspěvek od dogeatdog »

patrikC píše:Tak bezny uzivatel iba sadne a vozi sa :) :D Nic neriesi
U sedmicky potrebujes diag a hlavne vedet, co v diag co znamena a pripadne jak nakladna / narocna je oprava.
A ja sam za sebe - sedmicka pro me je komplikovany raketoplan, na ktery nenecham sahnout nikoho mimo snejka s jaraxem.
Kdyz jsem nechal servisovat x5 jinde, dopadlo to katastrofalne.
patrikC

#1894 Příspěvek od patrikC »

Taketo auto kupovat bez dia je samovrazda.
kurevtor

#1895 Příspěvek od kurevtor »

hele páni já s váma všema v postatě souhlasim, ale zkuste skočit do mejch bot:

- chtěl sem sedmičku ve výbavě a čekal sem už půl roku a hledal každej den
- měl sem dost peněz v záloze na servis
- bral sem to tak, že podle bmwklubu je tohle auto držák - když černej petr v podobě převodovky / motoru zbude na mě tak to zaplatim a uvidim co dál
- prostě sem to chtěl jak malý dítě, sedim na meetingu a refreshuju stránky s inzeráty, najednou se tam v 17:59 objeví můj individual. V 18:02 už sem domluvenej s majitelem, že ho na 90% beru a o víkendu přijedu. Začal blekotat něco o historii auta a co že jsou desky na zadku na výměnu a nějaký detaily. Na to sem absolutně chcal.
- koupil sem to i s tou ponorkou a nedoporučením cartecu :-D
- dovezl sem to ke Snejkovi, ten mi řekl z fleku, že je to vrak, což potvrdil detailnější pohled a tim vrakem jezim už myslim 3 roky.

Jak bych dopadl, kdybych sebou měl mechanika? Buď stejně a já to koupil, nebo by mě od toho odradil kvůli strachu z něčeho. -> A to je ten problém, kdo má nějaký obavy z budoucího servisu třeba -> vyserte se na E65, nestojí vám to za to. Nebo se nastavte tak, že s tim prostě počítat jako s jistotou.

Takže co se týče tý "sebevraždy", když dojde na koupi bez diag - nemyslim si to.
Řeknu to takhle - má někdo sedmičku, která by měla 0 hoven na diag, při nesvítící ponorce? Vždy tam něco bude, ne?
Takže pokud člověk kupuje takhle starý auto s komplikovanými kurvítky, měl by to brát tak, že bude sypat. Když mi na přístrojovce nic nesvítí a auto jezdí a stěrače stírají - co řešit? Ano, diag třeba něco napoví, ale za roh stejně neuvidíte. To by pak nemohl člověk koupit nic.

Nebo ještě jinak. Člověk přijede na koupi sedmičky a mechanik mu řekne:
- Do roka tě čekají xenony
- Pumpa, alternátor, baterka na výměnu. ASK trošku praská, zralý na repas.
- Houpou se otáčky před podřazením z kopce, hydroměnič na odchodu.
atd. atd.

A teď co je správně:

A) Nekoupit podle varování mechanika.

B) Uvědomit si, že je to starej vrak a takhle na tom bude každá sedma co jezdila. Buď na to mam a chci to, nebo si musim přiznat, že se mi to nebude chtít topit. A když to chci tak to koupim.
Don

#1896 Příspěvek od Don »

b/ je urcite nesmysl. Proc by to vsechno mely byt vraky.
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#1897 Příspěvek od JaraX »

jak je pak možny že mam sedmy co najedou ročně 40 a stojí 30k servis a sedmy co najedou ročně 40 a stojí ročně servis 150k?
laik

#1898 Příspěvek od laik »

Jardo, ta stříbrná 535i taky jela ( ještě jede?) a stěrače stírají. ;) Kua to byla tedy levná :D
Pokud to bere sportovně a drobnosti jako prskající audio aj neřeší, tak to auto s vyjímkou defektu převodovky prakticky jen tak nezastavíš.
Každý má laťku jinak vysoko. Také tam mám nějaký drobný věci, ale slouží na 100%.
Kdyby ji koupil Jaris, tak už v ní bude min. za 200 :D
laik

#1899 Příspěvek od laik »

Arnie, SZ pls. Děkuji.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#1900 Příspěvek od JaraX »

jenže to neni E65, tam ti VVT vyhodí válce a můžeš jet leda doprdele.
ted tady mam druhou takovou past, VVT katasfora a vypíná motor při rozjedu v křižovatce, hrozně přijemny.
Odpovědět