Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e65 vs e60 - rádce při koupi

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

Re: e65 vs e60 - rádce při koupi

#2001 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Hmm to by jsi si pokecal s mojí ženou o Fordu F150 pořád mluví, že ta korba, kam by se vlezla celá kráva je prej úplně božšká, hold Moraváci no, tohle já nikdy nepochopím. Svého času se jí líbil i Dodge RAM, ale to už byl fakt nakláďák a za mě hroznej a hnusnej.
Jediná amícká stará věc co bych strčil do garáže je Opel GT 1970 :) :) :) tak já to mám s amíkama. Jedinej problém je, že by pořád stál v garáži, neb se do toho nevejdu, to už jsem zkoušel.

Jaris: to jsi mladej kluk a DualRAM u Omegy A hmmm a co teprve LotusOmega, prostě v tý době i Opel uměl dělat auta co sice reznou a hnijou od prodeje, ale jedou a maj duši.
Popp

#2002 Příspěvek od Popp »

ARNIE
Arnie_one píše:No já to zas tak blbě nevidím, manželka má E70 4,8i a taky do města :) Ono je to úplně jedno..........hlavně že ty ženskáý chcou jezdit a nesháněj papírový krabice (ajgo, mates) a neříkej jé to je velký s tím nikam nepojedu.
Na druhou stranu vyhraje ve městě většinu semaforů, pokud večer rozdělujou body, tak asi vyhrává :)
Manželka ma s V8 najazdené docela moc KM od e39 540i automat/manual cez e53 4.6is/4.8is až po e60 550i dokonca aj moju EX 745i kočárovala asi dva mesiace a pohoda, ale zato 760Li zatial nešoferovala - že už moc velké to je, dnes sa vozila v 850Ci ktoru sme kupili v sobotu a jej odpoved "SI ZABIL" chcela by stým občas do Plzne ale to vidím blbo moj MAZLIK TO JE.

Inak stým semaforom, 100% vítaz všade, ked nahodou uvidíte v Plzni modrú e60 v Mpakete alebo 850Ci a uvidíte vnej maličkú čiernovlasku s velkými kozami tak si spomente.
Popp

#2003 Příspěvek od Popp »

Inak si myslím a aj somto písal niekde že pokial máte na výber tak radšej kupit 745i/750i ako 545i/550i, pokial to má mat chlap.

Zase na druhu stranku predLIFT e65 je škaredá, poLIFT tažko hladat krajšie BMW.
Ale zase e60 v Mpakete tak to zase velice krásne autíčko takže je to nahovno porovnávat tieto dve verzie.
Jaris330D

#2004 Příspěvek od Jaris330D »

Popp píše:ARNIE
Arnie_one píše:No já to zas tak blbě nevidím, manželka má E70 4,8i a taky do města :) Ono je to úplně jedno..........hlavně že ty ženskáý chcou jezdit a nesháněj papírový krabice (ajgo, mates) a neříkej jé to je velký s tím nikam nepojedu.
Na druhou stranu vyhraje ve městě většinu semaforů, pokud večer rozdělujou body, tak asi vyhrává :)
Manželka ma s V8 najazdené docela moc KM od e39 540i automat/manual cez e53 4.6is/4.8is až po e60 550i dokonca aj moju EX 745i kočárovala asi dva mesiace a pohoda, ale zato 760Li zatial nešoferovala - že už moc velké to je, dnes sa vozila v 850Ci ktoru sme kupili v sobotu a jej odpoved "SI ZABIL" chcela by stým občas do Plzne ale to vidím blbo moj MAZLIK TO JE.

Inak stým semaforom, 100% vítaz všade, ked nahodou uvidíte v Plzni modrú e60 v Mpakete alebo 850Ci a uvidíte vnej maličkú čiernovlasku s velkými kozami tak si spomente.
V Plzni jsme odmítli velikánskou zakázku na pár let, je to tam samej lump a průser. :?
Nee, pravda je taková, že se nám tam nechtělo v týdnu bydlet.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2005 Příspěvek od JaraX »

ted pár dní jezdím s E60 530d, auto náhodně zdechalo, tak testuju jeslti jsme to opravili, každopádně když s tím jezdím tak si říkám jak jsem mohl založit todle téma, vždyt to nejde srovnávat, ta pětka té sedmě nesahá ani po kotníky, to auto je jedním slovem otřesný, i když je to face, nemá to najetý 300k a má to nějakou výbavu jak je to katastrofa, ten podvozek strašnej, nepohodlný, hlučny, nejede to. no a po testování tédle E60 jsem sedl do M5 E60, doooooprdele, to prostě nejde ani srovnat, ta M5 je tak pohodlná, ten EDC podvozek tak dobře funguje, i když teda proti 6Er s dynamicem se M5 strašně naklání, ale prostě funguje perfektně, to auto je skoro dokonalý. to prostě nejde srovnat s běžnou E60, i zvuk zavření dveří je uplně ale uplně jiný všiml si toho i tanner, celý zpracování interieru je uplně jinde. po včerejšku když tu byla ta M5, pak 745i jak nová se 100tkm, pak celkem pěkná e91 325i za 70k a nakonec M5. zhodnotil jsem to takle.
a jak někdo psal že 545i a 550i je "malá M5" atd, ne to prostě nejde ani srovnat, i full 550i je uplně ale uplně jinde než M5.

Jedinečné věci jsou zajímavé a umí nás překvapit. V BMW si jednou řekli, uděláme sedmičku jinak, celá koncepce bude jinak, ovládání sedačky bude na středovém tunelu, řadička pod volantem, místo ní lednička a chlazené držáky nápojů. Celé auto uděláme trošku jinak než obvykle a už to nikdy nebudeme opakovat, nebude to mít ani následující generace a vznikla fantastická E65. Pár let na to si řekli, R4, R6, V8, V12, to děláme pořád dokola, pojďme zase udělat něco jinak, uděláme V10, jedinou naši V10, už ji nikdy nebudem dělat znova. Tu V10 dali do jednoho z nejhorších BMW, 5er e60, ale celé ho předělali, dokonce i zvuk zavření dveří je u M5 jiný než u bežnýho sedana, vše je pevnější, robustnější a vyrobili přímo dokonalé auto, extrémně rychlý sedan se zvukem Formule 1, tak lehce ovladatelný tak charismatický a todle už se nikdy neopakovalo a nikdy asi ani opakovat nebude.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#2006 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Popp:

Kód: Vybrat vše

A jak to pozname, kdyz je malicka ??? Tvl takhle ja mluvit o sve zene da me pres drzku, kdybych z ní dělal takovou nanynu sebere mě klíče od aut a řekne, že si nic jinýho než Feldu nezasloužím.....
Good luck :D :D
honzaD93

#2007 Příspěvek od honzaD93 »

JaraX píše:ted pár dní jezdím s E60 530d, auto náhodně zdechalo, tak testuju jeslti jsme to opravili, každopádně když s tím jezdím tak si říkám jak jsem mohl založit todle téma, vždyt to nejde srovnávat, ta pětka té sedmě nesahá ani po kotníky, to auto je jedním slovem otřesný, i když je to face, nemá to najetý 300k a má to nějakou výbavu jak je to katastrofa, ten podvozek strašnej, nepohodlný, hlučny, nejede to. no a po testování tédle E60 jsem sedl do M5 E60, doooooprdele, to prostě nejde ani srovnat, ta M5 je tak pohodlná, ten EDC podvozek tak dobře funguje, i když teda proti 6Er s dynamicem se M5 strašně naklání, ale prostě funguje perfektně, to auto je skoro dokonalý. to prostě nejde srovnat s běžnou E60, i zvuk zavření dveří je uplně ale uplně jiný všiml si toho i tanner, celý zpracování interieru je uplně jinde. po včerejšku když tu byla ta M5, pak 745i jak nová se 100tkm, pak celkem pěkná e91 325i za 70k a nakonec M5. zhodnotil jsem to takle.
a jak někdo psal že 545i a 550i je "malá M5" atd, ne to prostě nejde ani srovnat, i full 550i je uplně ale uplně jinde než M5.

Jedinečné věci jsou zajímavé a umí nás překvapit. V BMW si jednou řekli, uděláme sedmičku jinak, celá koncepce bude jinak, ovládání sedačky bude na středovém tunelu, řadička pod volantem, místo ní lednička a chlazené držáky nápojů. Celé auto uděláme trošku jinak než obvykle a už to nikdy nebudeme opakovat, nebude to mít ani následující generace a vznikla fantastická E65. Pár let na to si řekli, R4, R6, V8, V12, to děláme pořád dokola, pojďme zase udělat něco jinak, uděláme V10, jedinou naši V10, už ji nikdy nebudem dělat znova. Tu V10 dali do jednoho z nejhorších BMW, 5er e60, ale celé ho předělali, dokonce i zvuk zavření dveří je u M5 jiný než u bežnýho sedana, vše je pevnější, robustnější a vyrobili přímo dokonalé auto, extrémně rychlý sedan se zvukem Formule 1, tak lehce ovladatelný tak charismatický a todle už se nikdy neopakovalo a nikdy asi ani opakovat nebude.
Někde jsem četl, že ta V10 byla navržená na dvě generace, akorát pak přišly nové euro normy, tak postavili úplně nové motory 4,4 v8 biturbo. F10 s novou prevodovkou a ještě motorem v10, to by byla taky bomba, škola no.
Jaris330D

#2008 Příspěvek od Jaris330D »

Tak M5ka je super, jen mam smulu, protoze bych to neuzivil :cry:. Jinak by me slusela vic, sportovne zalozeny a mlady kluk v M5 8-).
Itchythefirst

#2009 Příspěvek od Itchythefirst »

JaraX píše:...to prostě nejde srovnat s běžnou E60, i zvuk zavření dveří je uplně ale uplně jiný všiml si toho i tanner
Tohle se mi uplne nezda. Muze to byt spis starim auta. Ted uz mi zavreni dveri take udela jiny zvuk nez pred sedmy lety, kdy jsem ho koupil. A ten rozdil je cel;kem markantni. Proste ta guma kolem dveri se vymacka a dvere potom delaji jiny zvuk. Odhaduju, ze ta 5er mela najeto kolem 250kkm a ta M5 treba jen 80kkm, coz je vetsinovy pripad vsech "non-M" vs "M". Dale v tom muze hrat obrovskou roli psychoakustika, pokud nemate v jeden okamzik prime srovnani 5er vs M5 se stejnym najezdem a ze stejneho roku.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2010 Příspěvek od JaraX »

s tvym najezdem bys to v pohodě uživil. to bych se nebal
Jaris330D

#2011 Příspěvek od Jaris330D »

Jako spotrebu benzinu bych neresil, to spis servisni naklady, servis motoru a vse kolem. Treba nekdy, az si o tom pozjistim vic veci. Muj najezd se pohybuje kolem 8000 - 10000 km za rok. Ted jsem napriklad sedmu uz 10 dni nevytahl. Kdyz nejsem v praci, tak makam, jak cernej na zahrade.
Popp

#2012 Příspěvek od Popp »

Jaris330D píše:Jako spotrebu benzinu bych neresil, to spis servisni naklady, servis motoru a vse kolem. Treba nekdy, az si o tom pozjistim vic veci. Muj najezd se pohybuje kolem 8000 - 10000 km za rok. Ted jsem napriklad sedmu uz 10 dni nevytahl. Kdyz nejsem v praci, tak makam, jak cernej na zahrade.
Presne tak M5 jo LifeStyle kde spotreba "kolik je potřeba" je posledne čo ta trápi. Ja som chcel M5 e61 pre rodinu ako "Familien Auto" (dovolenky atd...) ale kupili sme 760Li.

"Ted jsem napriklad sedmu uz 10 dni nevytahl. Kdyz nejsem v praci, tak makam, jak cernej na zahrade"
UPLNE ROVNAKO, OD RANA DO VECERA MAKAM, CAS IBA O WEEKENDE AJ TO MAKAM NA DOME, TERAZ ZROVNA PROJEKTUJEME ZO SYNOM NOVEHO MAZLIKA.
Popp

#2013 Příspěvek od Popp »

Itchythefirst píše:
JaraX píše:...to prostě nejde srovnat s běžnou E60, i zvuk zavření dveří je uplně ale uplně jiný všiml si toho i tanner
Tohle se mi uplne nezda. Muze to byt spis starim auta. Ted uz mi zavreni dveri take udela jiny zvuk nez pred sedmy lety, kdy jsem ho koupil. A ten rozdil je cel;kem markantni. Proste ta guma kolem dveri se vymacka a dvere potom delaji jiny zvuk. Odhaduju, ze ta 5er mela najeto kolem 250kkm a ta M5 treba jen 80kkm, coz je vetsinovy pripad vsech "non-M" vs "M". Dale v tom muze hrat obrovskou roli psychoakustika, pokud nemate v jeden okamzik prime srovnani 5er vs M5 se stejnym najezdem a ze stejneho roku.
Auto by som povedal že hra rolu aj pre ake štáty bolo dané BMW vyrobené, výroba napr. pre holandsko splnuje normu materialu a segmentou 94%, Nemecko 97% atd... Čítal som otom myslím na autoweb.cz alebo tak nejak

Takže M5 ako premiovka bude uplne inde.
Popp

#2014 Příspěvek od Popp »

JaraX píše: a jak někdo psal že 545i a 550i je "malá M5" atd, ne to prostě nejde ani srovnat, i full 550i je uplně ale uplně jinde než M5.

Jedinečné věci jsou zajímavé a umí nás překvapit. V BMW si jednou řekli, uděláme sedmičku jinak.
M5 sa neda zrovnat z 550i, viezol som sa v M5 "MASAKER" to auto chcelo furt niekam ist, furt, proste furt, nevedel som čo s padlami robit, chvílami som nevedel či ešte pridat alebo už brzdit, potom to bolo už iba o strachu.

Ked som sa pýtal Mr. Snejka či mám kupovat F02 alebo E66 tak na každu moju otazku odpovedal E66.

V8 je nadherny motor
V10 je proste šupa masaker
V12 je ale MAX. TOP. BRUTUS
TANN3R

#2015 Příspěvek od TANN3R »

Říkejte si co chcete, ale M5 nemá prostě s normální pětkou, klidně třeba 550i nic společného. To auto je úplně jinde, funguje úplně jinak. Kdo píše kraviny typu "malá M5" nebo "skoro" M5 u obyčejné 5er s V8, tak v tom prostě nikdy nejel nebo je hluchej, slepej a má poruchu orientace v prostoru a vnímání rychlosti. Na tu V10 se z pohledu nadšence do aut nechytá vůbec nic. V12 je prostě jen nudná lokomotiva s nekončícím přívalem výkonu. U V10 se neudává spotřeba, ale poměr smiles per gallon.

Kdo nesouhlasí, tak není nadšenec do aut, ale nadšenec do přepravy osob.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2016 Příspěvek od JaraX »

přesně, za poslední dva dny jsem s M5 ujel prd ale benzínu mě to stálo přes litr, prostě za 1200kč žadný km, ale sakra moc usměvů za 1200km!
prostě to je takovej automat na radost, přijdeš k tomu ,vhodíš litr, a dostaneš 5 kýblů radosti.
jak nemam rád E60 tak M5 je fantazie.
Jaris330D

#2017 Příspěvek od Jaris330D »

Me prave staci ten zvuk. Neco mezi motorkou a Ferrari. Kdyz koukam ve videu na ty lidi, co do toho sedaj a rikaj si (ono to nejak pojede, jako) a pak pri zatahu ty skriveny ksichty a rozesmate pusi od ucha k uchu. To bude asi fakt pecka. V zime jsem jel v novem Mercedesu S 500 coupe a sice to melo 450 koni, ale ten zvuk byl, takovej brumla. M5tka je fakt pila.
tommee

#2018 Příspěvek od tommee »

Pred par lety meli v BMW World v Mnichove povesenej skelet M5 e60 spolu s popisem, co je vse jinak uz na tom skeletu. Je to tak dlouhej seznam, ze kazdy pochopi, ze M5 je naprosto jiny auto. Kdybyste vzali vsechny veci z M5 a preskladali je do 550i, stejne to nebude M5 :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2019 Příspěvek od JaraX »

ja si všiml že ty výztuže zespoda jsou místo pásoviny z jeklu, dobrej upgrade dobudoucna pro větší pevnost kastle.

to s tou M5 by mě hodně zajimalo. nemá někdo link?

ta M5 je fakt skoro dokonalá, jen mi chyběl dynamic drive, dost se to nahýbá jak si člověk zvykne na 6er s dynamicem, ale i tak super.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#2020 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

KDyž se tady bavíte o výkonu a M, neřešil u Vás někdo třeba turbo kit do 745, nebo 750. Na kolik by taková sranda přišla a je to vůbec možné u těchro motorů u E65 ralizovat ?
Odpovědět