Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

naše 6er

Vše o o E24, E63/E64, F06, F12/F13, G32
Odpovědět
Zpráva
Autor
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

Re: naše 6er

#1161 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Taky jsme natočili nějaké video:

Ten telefon ten zvuk dost utlumí, tak volume pořádně doprava...

A výsledek setkání....ačkoliv pocitově jede manuál líp, tak je to klam...v reálu je automat rychlejší....nedá se nic dělat....čekal jsem, že tomu automatu v pohodě nařežu, ale bohužel... :-)
Prostě manuální řazení ten proces zrychlování zdržuje a zpomaluje...je to asi zábavnější...ale bohužel pomalejší :-)
TT
Kontaktovat uživatele:

#1162 Příspěvek od TT »

...pěkné, kde jste se sčuchli ??
BMW E63 LCI - 650i Manuál + E84 - X1 20dX + E87 - 120i
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#1163 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Kolín - u TPCA. Tam je kolem toho areálu docela pěkná rovná silnice...bez provozu, takže se dá i polechtat plyn...

Příště dám vědět a můžeš dorazit také :-)
TT
Kontaktovat uživatele:

#1164 Příspěvek od TT »

Tak výlet ke Kolínu bych někdy mohl podniknout :)
BMW E63 LCI - 650i Manuál + E84 - X1 20dX + E87 - 120i
vita11 Moderátor
Moderátor

#1165 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Gerchan píše:A výsledek setkání....ačkoliv pocitově jede manuál líp, tak je to klam...v reálu je automat rychlejší....nedá se nic dělat....čekal jsem, že tomu automatu v pohodě nařežu, ale bohužel... :-)
Prostě manuální řazení ten proces zrychlování zdržuje a zpomaluje...je to asi zábavnější...ale bohužel pomalejší :-)
Podle tabulek by měl být manuál o desetinu rychlejší. Je ale asi potřeba tam ty kvalty pořádně sypat :D
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#1166 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

I to je možný, že je chyba ve mně :-) Ono teda papírová výhoda 0,1s nedává moc rezervy na chybu v řazení :-)
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#1167 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

0,1s vyjde nastejno, víc to asi ovlivní celkovej handling všech končetin. :) Nejen na sprintu můžeš podržet plyn do vyšších / ideálních otáček a kvalty muset házet fakt jak lopatou.
Kdo bude nakonec čtvrtmíli rychlejší těžko soudit.

Ps. ten šíber přes celou střechu je fakt pecka věc
CernyPetr

#1168 Příspěvek od CernyPetr »

Cau sestkari,

po letech marneho hledani jsem si udelal radost a na podvalu z Prahy privez nejlevnejsi e64 645Ci co byla v CR na prodej s mnoha zavadami ale s vybavou co jsem chtel s tim ze si ji rozhejbu a dodelam do stavu kdy se s ni nebudu bat jet dal od baraku. Hlavni zavady jsem vyresil behem jednoho vecera v garazi ale mam jeste par dotazu:

1) Auto ma Logic7, ale hraje tak nejak plose, bez basu. Necekal jsem dle zdejsich prispevku, ze to bude hrat stejne jako Logic7 v e65, ale nevim jestli je to tak normalni nebo jde o nejakou chybu. Lip hraje i manzelky e92.
At uz je to tak nebo onak, da se to audio nejak vylepšit (jiny repro/zesilovac/prenosnej repracek :) )?

2) Zatim nemam ulomeny ani jeden rozek blatniku, da se tomu nejak predejit, treba povolenim sroubu co ten roh blatniku drzi?

3) mam navic softclose zamky z e65, daji se nejak implementovat do e64?

4) da se a pripadne co je vse je potreba na dodelani bluetooth (mam vybavu S638 Car telephone professional s telefonem v loketce)
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#1169 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

gratulace k 645Ci :thumbsup:

1. hrajou všechny repráky?

3. podle mě ne, E65 by měla mít v SC i jednotky, tady je potřeba jednoduchej SC, do 645Ci jsem si to dodělal, super retrofit, sehnal jsem origo, ale kluci dávali i z E70 a jde to

4. dá, http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.p ... 8#p1086173 bod 5
Naposledy upravil(a) zddan01 dne stř 03.06.2020 10:10, celkem upraveno 1 x.
Itchythefirst

#1170 Příspěvek od Itchythefirst »

CernyPetr píše:Cau sestkari,

po letech marneho hledani jsem si udelal radost a na podvalu z Prahy privez nejlevnejsi e64 645Ci co byla v CR na prodej s mnoha zavadami ale s vybavou co jsem chtel s tim ze si ji rozhejbu a dodelam do stavu kdy se s ni nebudu bat jet dal od baraku. Hlavni zavady jsem vyresil behem jednoho vecera v garazi ale mam jeste par dotazu:

1) Auto ma Logic7, ale hraje tak nejak plose, bez basu. Necekal jsem dle zdejsich prispevku, ze to bude hrat stejne jako Logic7 v e65, ale nevim jestli je to tak normalni nebo jde o nejakou chybu. Lip hraje i manzelky e92.
At uz je to tak nebo onak, da se to audio nejak vylepšit (jiny repro/zesilovac/prenosnej repracek :) )?

2) Zatim nemam ulomeny ani jeden rozek blatniku, da se tomu nejak predejit, treba povolenim sroubu co ten roh blatniku drzi?

4) da se a pripadne co je vse je potreba na dodelani bluetooth (mam vybavu S638 Car telephone professional s telefonem v loketce)
Tak dovizt E64 se spousta viditelnyma zavadama je prakticky na hypoteku. Bud opravdu vis, co delas, nebo nemas nejmensi tuseni, co jsi zrovna provedl, nic mezi tim neni :D
Ja jsem v tom za 3 roky servisu asi za 250 kKc a to vizualne na prvni pohled nemela moc vad. No... ...preju hodne stesti.

K tvym bodum:
1) Muzou byt spatny konce v L7 zesiku, da se to repasovat. Tusim ze to tu asi dela Falcon. Upgrade audia z L7 tak, aby to melo nejaky smysl vyjde zhruba na 50kKc: MOST->S/PDIF convertor => zesik s DSP a S/PDIF vstupem => Focal K2 repra + rozumny SW misto tech papiraku. A pak uz jen hodiny ladeni :-)

2) Kdyz to montujes a utahujes, musis pouzit ten pripravek ("podlozku"), jinak se to pretahne a kdyz se zkrouti kastle, tak to prdne.

3) Nedaji se pouzit z E65. 6er ma svoje, co se prakticky nedaji sehnat a jako bonus casto odchazi.

4) Ano BT se da dodelat, ale BT pro HF, ne pro streamovani hudby. Na streamovani je potreba treba Dension gateway. Potrebujes k tomu mimo jine i kryt nad volant s mikrofony ;-)
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#1171 Příspěvek od Pavel 528 »

Itchythefirst píše:
CernyPetr píše:Cau sestkari,

Tak dovizt E64 se spousta viditelnyma zavadama je prakticky na hypoteku. Bud opravdu vis, co delas, nebo nemas nejmensi tuseni, co jsi zrovna provedl, nic mezi tim neni :D
Ja jsem v tom za 3 roky servisu asi za 250 kKc a to vizualne na prvni pohled nemela moc vad. No... ...preju hodne stesti.

K tvym bodum:
1) Muzou byt spatny konce v L7 zesiku, da se to repasovat. Tusim ze to tu asi dela Falcon. Upgrade audia z L7 tak, aby to melo nejaky smysl vyjde zhruba na 50kKc: MOST->SPDIF convertor => zesik s DSP a SPDIF vstupem => Focal K2 repra + rozumny SW miusto tech papiraku.

2) Kdyz to montujes a utahujes, musis pouzit ten pripravek ("podlozku"), jinak se to pretahne a kdyz se zkrouti kastle, tak to prdne.

3) Nedaji se pouzit z E65. 6er ma svoje, co se prakticky nedaji sehnat a jako bonus casto odchazi.

4) Ano BT se da dodelat, ale BT pro HF, ne pro streamovani hudby. Na streamovani je potreba treba Dension gateway. Potrebujes k tomu mimo jine i kryt nad volant s mikrofony ;-)

k bodu 1) je to zcela jiny zesilovac ,nez je v E65 a ten se nerepasuje a moc neodchazi....

Chce to zjistit,zda hraji vsechna repra a zda je vubec zapnuta funkce L7 v menu
vita11 Moderátor
Moderátor

#1172 Příspěvek od vita11 Moderátor »

A kdyby šlo tlusté do tenkého, tak třeba Bavsound dělá upgrade set repráků za cca 600$
Obrázek
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#1173 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

Itchythefirst píše:

K tvym bodum:
1) Muzou byt spatny konce v L7 zesiku, da se to repasovat. Tusim ze to tu asi dela Falcon. Upgrade audia z L7 tak, aby to melo nejaky smysl vyjde zhruba na 50kKc: MOST->S/PDIF convertor => zesik s DSP a S/PDIF vstupem => Focal K2 repra + rozumny SW misto tech papiraku. A pak uz jen hodiny ladeni :-)

když se v tom člověk vyzná, ví, jaký závady koupil a co s nima, cena je odpovídající, tak proč ne... horší situace je, když neví, co kupuje a pak bejt překvapenej

250k za servis je brutální, ale pokud si dobře pamatuju, tak ty jsi tam, Itchy, řešil dost nestandardní věci, jako tu nápravnici

3) nemusí bejt přímo na šestku, ty SC zámky, Tomasis dával z E70, JaraX taky myslim, ty vyjdou dobře

4) nepotřebuje nic dalšího pro telefonování, než je v tom mým příspěvku, tj. jen TCU pro SA633, nakodovat jednotky, změnit výbavu auta, vyndat telefon z loketky, vše ostatní (mikrofon) tam už je

CernyPetr - no a barva, výbava, fotky? :)
Itchythefirst

#1174 Příspěvek od Itchythefirst »

zddan01 píše:když se v tom člověk vyzná, ví, jaký závady koupil a co s nima, cena je odpovídající, tak proč ne... horší situace je, když neví, co kupuje a pak bejt překvapenej
Pokud tomu clovek rozumi, umi si to sam opravit, ma kde si to opravit a ma moznost levnejsich dilu, pak to neni tak zly. Pokud nekdo koupi nepojizdnou sestku s hmoha viditelnyma poruchama a moc tomu nerozumi, pak se nebude stacit divit :-D Ale nevim, jaky je toto pripad :-)
zddan01 píše:250k za servis je brutální, ale pokud si dobře pamatuju, tak ty jsi tam, Itchy, řešil dost nestandardní věci, jako tu nápravnici
Ono se to poscita, posledni STK jsem mel v planu udelat za 1500Kc a vysla na 60kKc. Vsak jen predni origo brzdy stoji asi dvacku, takze udelas (jen) komplet brzdy a olej s filtrama a ses v tom za 50kKc :roll:
Jinak tech nestandardnich veci tam zas tak moc nebylo, snad jen ta napravnice, zbytek byly ciste sestkovy zalezitosti. Na druhou stranu jsem zas nepotreboval delat gufera ani rozvody, protoze vsechno bylo jako novy (nejspis meneny predchozim majitelem) :-)
zddan01 píše:3) nemusí bejt přímo na šestku, ty SC zámky, Tomasis dával z E70, JaraX taky myslim, ty vyjdou dobře
To je skutecne plug&play nebo se musi neco predelavat?
zddan01 píše:4) nepotřebuje nic dalšího pro telefonování, než je v tom mým příspěvku, tj. jen TCU pro SA633, nakodovat jednotky, změnit výbavu auta, vyndat telefon z loketky, vše ostatní (mikrofon) tam už je
Vazne uz tam mikrofony jsou pri tyhle vybave? Vim, ze zrovna s vybavou na telefonovani delalo BMW psi kusy.
CernyPetr

#1175 Příspěvek od CernyPetr »

Diky vsem za odpovedi,

prave ze asi vim (nebo spis tusim) co sem koupi e64 provedl, ze me cekaj vydaje jsem si zde nastudoval nez sem do toho sel. Par ruznejch bavoraku uz sem mel/mam, vim ze po roce 2008 uz nic nechci, tak myslim ze toto bude muj posledni model a pocitam ze to holt bude neco stat. Trica v kabru mi uz pomalu na denni dojizdeni par kilaku do prace prestava pres leto vyhovovat a deti ji davaj zbytecne docela zabrat, v 750i e65 se mi hrozne prijemne jezdi, ale motor je tam moc utlumenej a jizda je malo dramaticka :D tak mi prijde ze 645i dobre kombinuje ty dve auta. Se strechou dole je ten zvuk i se seriovejma vejfukama paradni, jsem z toho zatim nadsenej, rikam si proc sem to nekoupil uz davno.
Cena byla adekvatni zjistenym zavadam, kupoval sem to "na dily" (nejelo to na vsechny valce, nesla stahovat strecha, neslo sundat zadni okno, otevirat kufr), ktery jsem ale odstranil de facto s nulovejma nakladama prvni den. Motor dam jeste na kontrolu odbornikum, ted to jezdi a v motoru z chyb zustala uz jen Disa a seklej termostat, gufera jsou asi v poradku, po delsim volnobehu to nehuli, je tam ale mensi unik oleje nekde na motoru, pak jeste zadni mlhovky nesvitej a pravy predni PDC nefunguje a par plastu v interieru asi vymenim.

Ad 1) repraky hrajou vsechny, L7 zaply je, tak asi bude potreba nakej srazik kde si u nekoho poslechnu jak to ma hrat, ale ve finale me to asi zas tak trapit nebude, poslouchat motor je lepsi :)

Ad 3) SC zkusim teda kouknout po e70 zamkach, SC je navykovy a je divny jaky to pri zavirani dava rany

Ad4) modul na S633 asi bude horsi sehnat, ale zkusim, snad to budu i umet nakodovat, vse mimo sklapeni zrcatek pri zamceni dalkou (chybejici modul KGM) se zatim povedlo. Pasne tam modul na BT z e60 nebo je pro e63/4 unikatni, nevite nekdo?
Chci pres to jen telefonovat, hudbu pres to poslouchat nehodlam. Na to mi bude stacit changer pokud by umel MP3.

Jinak je to jedna z uplne prvnich e64 645i z unora 2004 (Vin B300401), chtel sem dle mistnich rad auto co ma sportovni sedacky, active steering, dynamic drive a drzak nápojů, sportovní sedacky to nema coz je skoda, ale prijde mi ze ty se z tech 4 nutnejch veci dodelaj/vymenej nejsnaz kdyz je sezenu, navic to ma ale zase vyhrejvanej volant a dynamicky svetla, za coz sem rad. Barva laku Stratos (440) bez vetsich vad, vevntr bezova taky ve slusnym stavu.
Fotku zatim poradnou jeste nemam :(

Dokoupil sem windschott a havarijne to pojistil, takze az bude nakej sraz treba zase u Kolina, rad bych se prijel podivat ;)
Naposledy upravil(a) CernyPetr dne stř 03.06.2020 14:13, celkem upraveno 1 x.
vita11 Moderátor
Moderátor

#1176 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Itchythefirst píše:
zddan01 píše:4) nepotřebuje nic dalšího pro telefonování, než je v tom mým příspěvku, tj. jen TCU pro SA633, nakodovat jednotky, změnit výbavu auta, vyndat telefon z loketky, vše ostatní (mikrofon) tam už je
Vazne uz tam mikrofony jsou pri tyhle vybave? Vim, ze zrovna s vybavou na telefonovani delalo BMW psi kusy.
Když máš v autě telefon, tak tam mikrofon logicky být musí. A S638 je telefon s HF, který jenom prostě nemluví s mobilem přes BT, ale jenom s tím svým vestavěným telefon.
Obrázek
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#1177 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

CernyPetr píše:Diky vsem za odpovedi,

prave ze asi vim (nebo spis tusim) co sem koupi e64 provedl, ze me cekaj vydaje jsem si zde nastudoval nez sem do toho sel.
...
Tak super, navíc už doma jeden N62 máš. Co si rychle vzpomenu, že se podělalo na mým autě kromě přetěsnění celýho motoru, bylo ložisko klimakompresoru, regulátor alternátoru a teď jsem měnil škrtící klapku; podvozek a brzdy beru jako provozní opotřebení

Souhlas, že kabriu stačí seriový vejfuky, ten zkus je parádní i tak, skvělý auto i jízdníma vlastnostma.

Koukám, že tvoje je o 16 dní starší než moje :D I výbava až na ty sedačky je stejná, já mám ale černou metalízu i kůži a ruthenium obložení.

3) pokud si dobře pamatuju, tak u toho z E70 je tam potřeba vyřešit upevnění toho motorku bowdenu, protože ten (bowden) je kratší než u origa (kluci třeba upřesní), ale i tam jsem musel vyvrtat díry u origa, 12V musíš někde sehnat tak i tak; každopádně je s tim pěkný sraní, ale stojí za to :lol:

4) TCU může bejt z jakýhokoli auta, najdi si číslo dílu podle ETK, moje je z E91 myslim, koupil jsem ho za 80€ přes ebay z Finska, nechal jsem si poslat vin dárcovskýho auta a prověřil výbavu, že tam SA633 bylo
Jasně mikrofon ve výbavě SA638 je :thumbsup:
Itchythefirst

#1178 Příspěvek od Itchythefirst »

vita11 píše:
Itchythefirst píše:
Když máš v autě telefon, tak tam mikrofon logicky být musí. A S638 je telefon s HF, který jenom prostě nemluví s mobilem přes BT, ale jenom s tím svým vestavěným telefon.
Mas recht, tohle dava smysl :-)
Kdyz ma auto jakejkoli telefon/pripravu, tak by melo mit 2 mikrofony, kdyz ma jen hlasovy ovladani, tak 1 mikrofon a kdyz nema nic z toho, tak nema ani mikrofon, ted jsem koukal do dokumentace ;-)
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#1179 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Černý Petr: nějaký srázek můžem udělat, ale máš to docela z ruky až z Jablonce... :-)
CernyPetr

#1180 Příspěvek od CernyPetr »

Kolin neni zas tak daleko ;)

Tak sem vymenil PDC cidlo, ale neni to cidlem, asi kabelaz nebo jednotka :-/

Koupil sem TCU s bluetooth, rozdelal sem celej kufr, ale jednotka nikde. Menil jste to uz nekdo? Ma byt nekde na panelu za levou zadni sedackou.

Vymenil jsem i deravou nalejvaci hadici co vede do nadobky ostrikovace, ale misel kvuli tomu dolu celej naraznik a nadobka :roll:
Aspon jsem u te prilezitosti odpojil ostrik svetel.
Odpovědět