@Jaris -> Sorry, asi se nechápem, možná sem to blbě napsal... Reagoval jsem Filozofovo názory ohledně peněz. Který se dají shrnout jakože 1. Kdo má firmu, páááán podnikatel, ten si kupuje kde co a pohoda 2. Sám bych podnikat neuměl, nemám na to povahu a ani schopnosti 3. Peněz málo, doba špatná.
A já říkám hovno doba špatná. Prachy jsou, populace celkově degeneruje a poptávka po šikovných lidech je enormní. Upřímně i já si už zavolám odborníka na práce, který by můj děda vyšvihl holýma rukama po návratu z JZD a můj tatík by si taky poradil. Možná by si musel přečíst manuál, ale poradil

Těch 180 má předpokládám UKčko, co dělá pod nějakým pasákem. Pasák za něj přefakturuje stavařům, který nechtěj moc dát, protože co si budem povídat, většina "lidí na stavbách" jsou lopaty a jejich práce takovou hodnotu nemá... Pletu se?
A já říkám, že když přijede šikovnej řemeslník, ani neřeším vodu / elektriku, věci na který musíš mít nějaký vzdělání a lejstra, ale jenom někdo, kdo umí kvalitně a dobře dávat sádroše / izolace nebo lepit kachličky, přičemž nezkurví polovinu materiálu, tak těch 700 na hodinu dostane... Ale už je holt sám, zodpovědnej za svoje náklady a výnosy. Nedejbože kdyby měl mít jako "zaměstnavatel" nějaký lidi pod sebou, zodpovídat za to, že dodaj slíbenej výstup ve slíbeným čase a samozřejmě vydělávat na tom rozdílu mezi hodinou práce na faktuře a hodinou práce na výplatnici. Pak se bavíme, měsíčně, v naprosto jiných řádech. Dyť jeden čas tu chodil Popp a poměrně přesně vysvětloval co dělá a jak to dělá. On byl sice zrovna elektrikář, ale princip je všude stejnej...
Filozof na takovouhle zodpovědnost není očividně rdy, když se mu klepou kolena i z toho, že na nějaký firmě odchází z banky měsíčně moc peněz a on by to neuhlídal. Potom by bylo jenom fajn si odpustit velkopanský kecy o tom, co pááán podnikatel tady a támhle a neustálý kňučení nad tím, co je všechno drahý a jak nás systém ojebává. No, pravda to je. Bude teď rozhodně hůř. Ale pořád není válka, kdo bude ochotnej zvednout prdel a něco tomu obětovat, ten se bude mít pořád (velmi) dobře...