Nesouhlas. Si o sobě klidně umím říct, že nejezdím v lepších autech, protože prostě nemám "dost". Mohl bych pořídit novou 7er, ale vzhledem k době, investicím (...) mi to přijde nerozumné. Stálo by to moc velkou část mých volných peněz. V tomhle kontextu jsem prostě chudák šupák, sorry. Ikdyž si dovedu představit, že jinej magor by to na mý pozici strechnul až na Fko. To italský, ne 750i z bazoše.Pajk85 píše:Všeobecně dle auta lze usoudit, jestli to tam je nebo ne. Pokud jezdí někdo ve staré ludře, byť je “bohatej”, tak těch peněz nemá akorát dost na vše.
“Mohl bys, ale nekoupíš, protože Ti to přijde nerozumné.” Napsal jsi úplně to stejný co já, akorát sis možná představil jiný cifry na vstupu a výstupu. Nicméně nemusíme řešit jen auta. Můžem to přirovnat i k jídlu, chlastu anebo naopak ještě k dražším věcem jako jsou nemovitosti, firmy… Pokud vyděláváš řekněme kilo plus, tak zcela určitě jíš jinak, než průměrný člověk v republice. Nebo snad jíš housku s juniorem na oběd? A ještě jednou zmíním to slovo “všeobecně”. Protože rozhodně neplatí to, že bohatí jezdí v průměrných nebo dokonce starých autech. Volovina největší, to je malý procento.Stepan1 píše:Nesouhlas. Si o sobě klidně umím říct, že nejezdím v lepších autech, protože prostě nemám "dost". Mohl bych pořídit novou 7er, ale vzhledem k době, investicím (...) mi to přijde nerozumné. Stálo by to moc velkou část mých volných peněz. V tomhle kontextu jsem prostě chudák šupák, sorry. Ikdyž si dovedu představit, že jinej magor by to na mý pozici strechnul až na Fko. To italský, ne 750i z bazoše.Pajk85 píše:Všeobecně dle auta lze usoudit, jestli to tam je nebo ne. Pokud jezdí někdo ve staré ludře, byť je “bohatej”, tak těch peněz nemá akorát dost na vše.
Nicméně znám magory na obou stranách spektra. Jednoho co na novou X6 musel 4 roky šetřit, druhýho co si koupí oktávku za týdenní čistej zisk.
Z mýho pohled má pravdu kurevtor. Ohledně aut se to pozná spíš na těch službách. Boháč jezdí do autorizáku, dává prvovýrobu a vůbec se s ním nesere. Chudák hustlí díly na alibabě a špekuluje jakou druhovýrobou teď co pošetří. Ale jestli to provozuje na škodovce nebo bavoráku neznamená vůbec nic.
A mimochodem, Jarise kámoše s nábytkárnou už se tady jednou probíral a pak se přišlo na to, že ta firma dělá 3 mega v čistým za rok. Takhle si "boháče" vopravdu nepředstavuju...
Edit: A abyste neměli pocit, že jako tady rozdávám moudra, co sem za geroje a jaký jsou všechni socky. Tak dneska budu měnit olej na svým autě úplně stejně, jako jsem ho měnil v únoru. Vezmu VZV, hodím proklady pod prahy, zvednu si to a jdu na to. Už jenom čekám až vypadne dopolední směna![]()
A pro ten filtr sem si byl v Kellyně, kámoš dává dobrý slevy.
Filozof píše:Stepan si dobrej a nebojíš se jdi do toho olej je to nejjednodušší na autě s filtrem za servisní úkon a přesto jej většina servisu ojebává že nechá starej olej a napíše do servisky tomu "boháčovi" že byl vyměněnej. Narazil jsem na to několikrát většinou firemní auta. Docela ojeb na lidi tady v ČR co tomu nerozumí.
Já jsem akorát lakomej a u některých aut už prostě nemám péči. To je celýS STI to neprovozuju, stejně jako tátovo hlavní auto jezdí do autorizáku. Ale jenom proto, že jsou to broučínci a mám strach, že by mi to z tý ještěrky spadlo
![]()
Kamarád dával škodovku co si koupil do servisu a na vše si dělal značky ... pak dojel domu a rozpálil se doběla ... samozřejmě tam bylo vše puvodní.
Takže zpátky do servisu tam omluva že prej asi nějaká chyba nebo co ... udělali na počkání on zkontroloval a bylo vše ok i olej čistej jak má bejt.
Dobrý je, když ti z autorizáku volají, že se nemůžeš divit, že se to celý posralo ve 100kkm na hovna, když v tom nikdy nikdo neměnil volej, z motoru nic neteklo, spíš vypadávalo, a že s uplatněním záruky teda takhle rozhodně nemůžeš počítat. nakonec přišly ještě nějaký dobropisy![]()
Že bych někde přebíral maso a za 600 Kč / kilo od šťastný krávy, kterou zemědělec hladil celej život po prdeli fakt nehrozí. Ale narozdíl od průměrnýho čecha žeru asi normálnějc. Ono žrát sračky (jakože párky a tak) je ve skutečnosti hrozně drahý. Lidi nepřemejšlej.Pajk85 píše: “Mohl bys, ale nekoupíš, protože Ti to přijde nerozumné.” Napsal jsi úplně to stejný co já, akorát sis možná představil jiný cifry na vstupu a výstupu. Nicméně nemusíme řešit jen auta. Můžem to přirovnat i k jídlu, chlastu anebo naopak ještě k dražším věcem jako jsou nemovitosti, firmy… Pokud vyděláváš řekněme kilo plus, tak zcela určitě jíš jinak, než průměrný člověk v republice. Nebo snad jíš housku s juniorem na oběd? A ještě jednou zmíním to slovo “všeobecně”. Protože rozhodně neplatí to, že bohatí jezdí v průměrných nebo dokonce starých autech. Volovina největší, to je malý procento.
A eFkem jsi chtěl říct co? Dyť je to starý auto.
Já to nepřečetl správně.kourk píše:italskym eFkem asi myslel Férko.
Z mýho pohledu je to velmi správně. Systém to umožňuje, jsi finančně gramotný, proč toho nevyužít.Stepan1 píše:Že bych někde přebíral maso a za 600 Kč / kilo od šťastný krávy, kterou zemědělec hladil celej život po prdeli fakt nehrozí. Ale narozdíl od průměrnýho čecha žeru asi normálnějc. Ono žrát sračky (jakože párky a tak) je ve skutečnosti hrozně drahý. Lidi nepřemejšlej.Pajk85 píše: “Mohl bys, ale nekoupíš, protože Ti to přijde nerozumné.” Napsal jsi úplně to stejný co já, akorát sis možná představil jiný cifry na vstupu a výstupu. Nicméně nemusíme řešit jen auta. Můžem to přirovnat i k jídlu, chlastu anebo naopak ještě k dražším věcem jako jsou nemovitosti, firmy… Pokud vyděláváš řekněme kilo plus, tak zcela určitě jíš jinak, než průměrný člověk v republice. Nebo snad jíš housku s juniorem na oběd? A ještě jednou zmíním to slovo “všeobecně”. Protože rozhodně neplatí to, že bohatí jezdí v průměrných nebo dokonce starých autech. Volovina největší, to je malý procento.
A eFkem jsi chtěl říct co? Dyť je to starý auto.
A když jsme u žrádla, teď Vám přesně popíšu, jak v Kauflandu platí capo di tutti capi. Filozof si to bude psát a navrhne to ve firmě jako benefit.
Unicredit Bank má nějakej deal s Kauflandem a Lidlem na stravenky. Stravenky jsou super věc, protože část žrádla (=který není daňově uznatelný) mi zaplatí firma a dá si to do nákladů (=je to daňově uznatelný). Za moje prachy si neúspěšnej podnikatel Stanjura prdel v bavoráku vozit nebude. Za určitej objem odebraných stravenek dostanu poukázku na 10% slevu na celý nákup, což se taky hodí žejo. Samozřejmě tam valím Kaufland Card. A pak je tam nějakej tríček, že jdeš na informace a tam za každých ukončených 500 na účtence dostaneš plastovou kartičku, kterou při příštím nákupu odevzdáš pokladní a ona ti dá 50 Kč slevu. Ale tím se snižuje celková hodnota toho nákupu.
Takže když to máš za 2100 a dáš 3 kartičky, musíš si pak rychle přihodit na pás ještě 5 Kitkatů, aby to zase přelezlo ty 2000 a tys dostal 4 kartičky a ne jenom 3.
Dycky když to provozuju, tak se u toho cítím jako strašnej čurák...
Na tom není nic divného. Nejsem bohatý, mám jen něco přes dvojnásobek průměrného platu. Přesto jsem na denní ježdění koupil E46 za méně než jeden čistý plat. A když se vysypal automat, raději si to sám překopu na manuál z vrakových dílů, než dělat generálku automatu za měsíční plat.Jaris330D píše:Kurevtore :
...
Druhy priklad, dcera sestrenky si vzala jednoho znameho prvoligoveho fotbalistu a jezdi v nove Octavii RS a to je auto za jeho mesicni plat.
...
Ctvrty priklad, dlouholety kamarad jezdil nekolik let v nove Octavii a vlastni kamionovou dopravu.
...
Takze poznas prd, kdo ma jake finance pokud o nem nic nevis.
Člověk stárne věkem, dospívá zkušenostma.PetoK píše:NJN, a ja som si naivne myslel, ze 40r clovek uz dospel... ale asi nie
horan píše:Passata v kombiku v naftě a daroval bych ti ho. A na pristrojovku bych ti nožem napsal adresu vw klubu ať si tam taky úžijou.
nevěděl, prže by sis vole ulámal hlavu nad servisníma fakin nákladama v tisícinách KÁ CASH KČ lomeno kalendářní měsíc krát koeficient úspory za el pí džíFilozof píše: Ale fakt jaké by jste si vybrali ? Rols ? nebo Aston Martin ? Asi bych sám nevěděl.