Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

7er vs ostatní prémiové vozy

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
kurevtor

Re: 7er vs ostatní prémiové vozy

#2001 Příspěvek od kurevtor »

Pajk: já se ptal z prdele, když tu zavládl údiv proč kupovat originální brzdový kotouče na posranýho supa :D Ta sada byl díl, kde bych nikdy nechtěl nic neorigo tak mě zajímalo kolik na tom škůdlil kdyžtak dokáže ušetřit :D
Stepan1

#2002 Příspěvek od Stepan1 »

Pajk85 píše:Všeobecně dle auta lze usoudit, jestli to tam je nebo ne. Pokud jezdí někdo ve staré ludře, byť je “bohatej”, tak těch peněz nemá akorát dost na vše.
Nesouhlas. Si o sobě klidně umím říct, že nejezdím v lepších autech, protože prostě nemám "dost". Mohl bych pořídit novou 7er, ale vzhledem k době, investicím (...) mi to přijde nerozumné. Stálo by to moc velkou část mých volných peněz. V tomhle kontextu jsem prostě chudák šupák, sorry. Ikdyž si dovedu představit, že jinej magor by to na mý pozici strechnul až na Fko. To italský, ne 750i z bazoše.
Nicméně znám magory na obou stranách spektra. Jednoho co na novou X6 musel 4 roky šetřit, druhýho co si koupí oktávku za týdenní čistej zisk.

Z mýho pohled má pravdu kurevtor. Ohledně aut se to pozná spíš na těch službách. Boháč jezdí do autorizáku, dává prvovýrobu a vůbec se s ním nesere. Chudák hustlí díly na alibabě a špekuluje jakou druhovýrobou teď co pošetří. Ale jestli to provozuje na škodovce nebo bavoráku neznamená vůbec nic.

A mimochodem, Jarise kámoše s nábytkárnou už se tady jednou probíral a pak se přišlo na to, že ta firma dělá 3 mega v čistým za rok. Takhle si "boháče" vopravdu nepředstavuju...

Edit: A abyste neměli pocit, že jako tady rozdávám moudra, co sem za geroje a jaký jsou všechni socky. Tak dneska budu měnit olej na svým autě úplně stejně, jako jsem ho měnil v únoru. Vezmu VZV, hodím proklady pod prahy, zvednu si to a jdu na to. Už jenom čekám až vypadne dopolední směna :lol: :lol: A pro ten filtr sem si byl v Kellyně, kámoš dává dobrý slevy.
Jaris330D

#2003 Příspěvek od Jaris330D »

Tech druhu kotoucu na Sup III je tam vice. Prumer 312 mm je na predni osu za 1200 kc a desky za 1100 kc sada. Takze predni naprava 2* kotouc + desky a cidla je za 3700 kc, ale musis si to namontovat sam, coz bych treba ja dokazal. Vse Textar.
Mechanici vetsinou nemontuji cizi dily bez rabatu. U originalu je to pomalu fuk, protoze maji rabat vetsinou 10%? Ale stejne neradi montuji cizi dily.

Stepan1: ja nikde slovo bohac nepsal, jen jsem psal, ze ma penize. Ja mit 3 000 0000 za rok, tak si piskam. Vzdyt jen ten areal, kde ma obchod je za 30 000 000 kc. Ma tam v pronajmu nekolik firem a to je zase dalsi zisk a nejake byty. A jezdi v dodavce Fiat Ducato, skromnej prima kluk.
kurevtor

#2004 Příspěvek od kurevtor »

tak ale už :lol:
Filozof

#2005 Příspěvek od Filozof »

Stepan si dobrej a nebojíš se jdi do toho olej je to nejjednodušší na autě s filtrem za servisní úkon a přesto jej většina servisu ojebává že nechá starej olej a napíše do servisky tomu "boháčovi" že byl vyměněnej. Narazil jsem na to několikrát většinou firemní auta. Docela ojeb na lidi tady v ČR co tomu nerozumí.

Kamarád dával škodovku co si koupil do servisu a na vše si dělal značky ... pak dojel domu a rozpálil se doběla ... samozřejmě tam bylo vše puvodní.
Takže zpátky do servisu tam omluva že prej asi nějaká chyba nebo co ... udělali na počkání on zkontroloval a bylo vše ok i olej čistej jak má bejt.

Takže ojebávají i originální servisy nejen škoda a fiat ale i jiné a je to smutné že žijeme v takovém státě plným ojebávačům a jen honit škváru.

Proto se pak lidi diví že je někdo vubec poctivej a udělal svoji práci jak měl a ještě ji zdokumentoval.

Takovej Jarax je bych řekl sedmý div světa ohledně BMW. Samo že to něco stojí ale vše prostě je hotovo jak má bejt a už mi přijde co tak vidím kolem sebe že je člověk rád pokud daná firma splní co řekne.
Proto taky když jdu na jídlo s ženou jdeme do lepšího podniku kde mají opravdu kvalitu a není to humus co se nedá jíst. Asi jsem ji nakazil na stravu od farmářů z kvalitních surovin.
Na něčem se šetřit dá ale na něčem rozhodně ne.

Líbí se mi rčení za málo peněz hodně muziky. To je třeba to co tu jeden čas říkala jarax. Prostě koupí luxusní kávovar za pár korun oproti novému.
Nebo auto apod.
Proč vyhazovat několikanásobek za věc co funguje podobně nebo stejně.

Stejné je to s díly na auta. Některé jsou kvalitní a fungují stejně jako originál co stojí 3x tolik.
A pokud se servisuje více věcí je to znát a už jsou to velké částky.
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#2006 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Stepan1 píše:
Pajk85 píše:Všeobecně dle auta lze usoudit, jestli to tam je nebo ne. Pokud jezdí někdo ve staré ludře, byť je “bohatej”, tak těch peněz nemá akorát dost na vše.
Nesouhlas. Si o sobě klidně umím říct, že nejezdím v lepších autech, protože prostě nemám "dost". Mohl bych pořídit novou 7er, ale vzhledem k době, investicím (...) mi to přijde nerozumné. Stálo by to moc velkou část mých volných peněz. V tomhle kontextu jsem prostě chudák šupák, sorry. Ikdyž si dovedu představit, že jinej magor by to na mý pozici strechnul až na Fko. To italský, ne 750i z bazoše.
Nicméně znám magory na obou stranách spektra. Jednoho co na novou X6 musel 4 roky šetřit, druhýho co si koupí oktávku za týdenní čistej zisk.

Z mýho pohled má pravdu kurevtor. Ohledně aut se to pozná spíš na těch službách. Boháč jezdí do autorizáku, dává prvovýrobu a vůbec se s ním nesere. Chudák hustlí díly na alibabě a špekuluje jakou druhovýrobou teď co pošetří. Ale jestli to provozuje na škodovce nebo bavoráku neznamená vůbec nic.

A mimochodem, Jarise kámoše s nábytkárnou už se tady jednou probíral a pak se přišlo na to, že ta firma dělá 3 mega v čistým za rok. Takhle si "boháče" vopravdu nepředstavuju...

Edit: A abyste neměli pocit, že jako tady rozdávám moudra, co sem za geroje a jaký jsou všechni socky. Tak dneska budu měnit olej na svým autě úplně stejně, jako jsem ho měnil v únoru. Vezmu VZV, hodím proklady pod prahy, zvednu si to a jdu na to. Už jenom čekám až vypadne dopolední směna :lol: :lol: A pro ten filtr sem si byl v Kellyně, kámoš dává dobrý slevy.
“Mohl bys, ale nekoupíš, protože Ti to přijde nerozumné.” Napsal jsi úplně to stejný co já, akorát sis možná představil jiný cifry na vstupu a výstupu. Nicméně nemusíme řešit jen auta. Můžem to přirovnat i k jídlu, chlastu anebo naopak ještě k dražším věcem jako jsou nemovitosti, firmy… Pokud vyděláváš řekněme kilo plus, tak zcela určitě jíš jinak, než průměrný člověk v republice. Nebo snad jíš housku s juniorem na oběd? A ještě jednou zmíním to slovo “všeobecně”. Protože rozhodně neplatí to, že bohatí jezdí v průměrných nebo dokonce starých autech. Volovina největší, to je malý procento.
A eFkem jsi chtěl říct co? Dyť je to starý auto.
kourk

#2007 Příspěvek od kourk »

italskym eFkem asi myslel Férko.
Jaris330D

#2008 Příspěvek od Jaris330D »

kurevtor píše:tak ale už :lol:
Tak co resis?
Mrkni na dily http://www.autorozvody.cz
Stepan1

#2009 Příspěvek od Stepan1 »

Filozof píše:Stepan si dobrej a nebojíš se jdi do toho olej je to nejjednodušší na autě s filtrem za servisní úkon a přesto jej většina servisu ojebává že nechá starej olej a napíše do servisky tomu "boháčovi" že byl vyměněnej. Narazil jsem na to několikrát většinou firemní auta. Docela ojeb na lidi tady v ČR co tomu nerozumí.
Já jsem akorát lakomej a u některých aut už prostě nemám péči. To je celý :) S STI to neprovozuju, stejně jako tátovo hlavní auto jezdí do autorizáku. Ale jenom proto, že jsou to broučínci a mám strach, že by mi to z tý ještěrky spadlo :lol:

Kamarád dával škodovku co si koupil do servisu a na vše si dělal značky ... pak dojel domu a rozpálil se doběla ... samozřejmě tam bylo vše puvodní.
Takže zpátky do servisu tam omluva že prej asi nějaká chyba nebo co ... udělali na počkání on zkontroloval a bylo vše ok i olej čistej jak má bejt.
Dobrý je, když ti z autorizáku volají, že se nemůžeš divit, že se to celý posralo ve 100kkm na hovna, když v tom nikdy nikdo neměnil volej, z motoru nic neteklo, spíš vypadávalo, a že s uplatněním záruky teda takhle rozhodně nemůžeš počítat. nakonec přišly ještě nějaký dobropisy :lol:
Stepan1

#2010 Příspěvek od Stepan1 »

Pajk85 píše: “Mohl bys, ale nekoupíš, protože Ti to přijde nerozumné.” Napsal jsi úplně to stejný co já, akorát sis možná představil jiný cifry na vstupu a výstupu. Nicméně nemusíme řešit jen auta. Můžem to přirovnat i k jídlu, chlastu anebo naopak ještě k dražším věcem jako jsou nemovitosti, firmy… Pokud vyděláváš řekněme kilo plus, tak zcela určitě jíš jinak, než průměrný člověk v republice. Nebo snad jíš housku s juniorem na oběd? A ještě jednou zmíním to slovo “všeobecně”. Protože rozhodně neplatí to, že bohatí jezdí v průměrných nebo dokonce starých autech. Volovina největší, to je malý procento.
Že bych někde přebíral maso a za 600 Kč / kilo od šťastný krávy, kterou zemědělec hladil celej život po prdeli fakt nehrozí. Ale narozdíl od průměrnýho čecha žeru asi normálnějc. Ono žrát sračky (jakože párky a tak) je ve skutečnosti hrozně drahý. Lidi nepřemejšlej.

A když jsme u žrádla, teď Vám přesně popíšu, jak v Kauflandu platí capo di tutti capi. Filozof si to bude psát a navrhne to ve firmě jako benefit.

Unicredit Bank má nějakej deal s Kauflandem a Lidlem na stravenky. Stravenky jsou super věc, protože část žrádla (=který není daňově uznatelný) mi zaplatí firma a dá si to do nákladů (=je to daňově uznatelný). Za moje prachy si neúspěšnej podnikatel Stanjura prdel v bavoráku vozit nebude. Za určitej objem odebraných stravenek dostanu poukázku na 10% slevu na celý nákup, což se taky hodí žejo. Samozřejmě tam valím Kaufland Card. A pak je tam nějakej tríček, že jdeš na informace a tam za každých ukončených 500 na účtence dostaneš plastovou kartičku, kterou při příštím nákupu odevzdáš pokladní a ona ti dá 50 Kč slevu. Ale tím se snižuje celková hodnota toho nákupu.
Takže když to máš za 2100 a dáš 3 kartičky, musíš si pak rychle přihodit na pás ještě 5 Kitkatů, aby to zase přelezlo ty 2000 a tys dostal 4 kartičky a ne jenom 3.
Dycky když to provozuju, tak se u toho cítím jako strašnej čurák... :lol:
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#2011 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

kourk píše:italskym eFkem asi myslel Férko.
Já to nepřečetl správně. :D Už chápu.
Stepan1 píše:
Pajk85 píše: “Mohl bys, ale nekoupíš, protože Ti to přijde nerozumné.” Napsal jsi úplně to stejný co já, akorát sis možná představil jiný cifry na vstupu a výstupu. Nicméně nemusíme řešit jen auta. Můžem to přirovnat i k jídlu, chlastu anebo naopak ještě k dražším věcem jako jsou nemovitosti, firmy… Pokud vyděláváš řekněme kilo plus, tak zcela určitě jíš jinak, než průměrný člověk v republice. Nebo snad jíš housku s juniorem na oběd? A ještě jednou zmíním to slovo “všeobecně”. Protože rozhodně neplatí to, že bohatí jezdí v průměrných nebo dokonce starých autech. Volovina největší, to je malý procento.
Že bych někde přebíral maso a za 600 Kč / kilo od šťastný krávy, kterou zemědělec hladil celej život po prdeli fakt nehrozí. Ale narozdíl od průměrnýho čecha žeru asi normálnějc. Ono žrát sračky (jakože párky a tak) je ve skutečnosti hrozně drahý. Lidi nepřemejšlej.

A když jsme u žrádla, teď Vám přesně popíšu, jak v Kauflandu platí capo di tutti capi. Filozof si to bude psát a navrhne to ve firmě jako benefit.

Unicredit Bank má nějakej deal s Kauflandem a Lidlem na stravenky. Stravenky jsou super věc, protože část žrádla (=který není daňově uznatelný) mi zaplatí firma a dá si to do nákladů (=je to daňově uznatelný). Za moje prachy si neúspěšnej podnikatel Stanjura prdel v bavoráku vozit nebude. Za určitej objem odebraných stravenek dostanu poukázku na 10% slevu na celý nákup, což se taky hodí žejo. Samozřejmě tam valím Kaufland Card. A pak je tam nějakej tríček, že jdeš na informace a tam za každých ukončených 500 na účtence dostaneš plastovou kartičku, kterou při příštím nákupu odevzdáš pokladní a ona ti dá 50 Kč slevu. Ale tím se snižuje celková hodnota toho nákupu.
Takže když to máš za 2100 a dáš 3 kartičky, musíš si pak rychle přihodit na pás ještě 5 Kitkatů, aby to zase přelezlo ty 2000 a tys dostal 4 kartičky a ne jenom 3.
Dycky když to provozuju, tak se u toho cítím jako strašnej čurák... :lol:
Z mýho pohledu je to velmi správně. Systém to umožňuje, jsi finančně gramotný, proč toho nevyužít.
Michal-E39

#2012 Příspěvek od Michal-E39 »

Jaris330D píše:Kurevtore :
...
Druhy priklad, dcera sestrenky si vzala jednoho znameho prvoligoveho fotbalistu a jezdi v nove Octavii RS a to je auto za jeho mesicni plat.
...
Ctvrty priklad, dlouholety kamarad jezdil nekolik let v nove Octavii a vlastni kamionovou dopravu.
...
Takze poznas prd, kdo ma jake finance pokud o nem nic nevis.
Na tom není nic divného. Nejsem bohatý, mám jen něco přes dvojnásobek průměrného platu. Přesto jsem na denní ježdění koupil E46 za méně než jeden čistý plat. A když se vysypal automat, raději si to sám překopu na manuál z vrakových dílů, než dělat generálku automatu za měsíční plat.
Můj kamarád má zhruba poloviční plat, narozdíl ode mě ještě furt splácí hypotéku a přesto koupil novou Oktávku na leasing. Nechápu to, ale nekritizuji mu to, každý to má jinak. Volba auta je jen otázkou osobních priorit.

Stejně tak při běžném nákupu jídla preferuji to v akci. Ne že bych na sobě vyloženě šetřil, ale proč rozhazovat prachy co se můžou hodit jinde. Podle tohohle také nejde poznat, jak na tom kdo finančně je.

Někdo si rád užívá pocitu z fungl nových věcí, někomu dělá dobře vypadat před ostatníma bohatší. Mě dělá dobře ten pocit klidu, že všechno důležité mám a nikde nic nedlužím.
PetoK píše:NJN, a ja som si naivne myslel, ze 40r clovek uz dospel... ale asi nie
Člověk stárne věkem, dospívá zkušenostma.
Já jsem ve 40 také retard, když se zapojuji do internetové diskuze.
soukupadam

#2013 Příspěvek od soukupadam »

ettore

#2014 Příspěvek od ettore »

Filozof

#2015 Příspěvek od Filozof »

Tak co by jste si vybrali za kousek z této sbírky aut ?

Kubrt na výletě ve švajcu pro auto a narazil na člověka co má jednu z největších sbírek aut v evropě či na světě ?
Dokonce jsem zahlédl mimo M5 e39 i E65 alpinu a jiné skvosty jako je Mclaren či RR a sběratelské ferrari :)
A nějaké limitované kusy ,,, bude asi někdo z elity Švajcu nebo si tam někdo pere miliardy v autech. :lol:

Ale fakt jaké by jste si vybrali ? Rols ? nebo Aston Martin ? Asi bych sám nevěděl.

50tá minuta.

horan

#2016 Příspěvek od horan »

Passata v kombiku v naftě a daroval bych ti ho. A na pristrojovku bych ti nožem napsal adresu vw klubu ať si tam taky úžijou.
jazet

#2017 Příspěvek od jazet »

horan píše:Passata v kombiku v naftě a daroval bych ti ho. A na pristrojovku bych ti nožem napsal adresu vw klubu ať si tam taky úžijou.
:lol: :lol: :lol: :thumbsup:
kurevtor

#2018 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše: Ale fakt jaké by jste si vybrali ? Rols ? nebo Aston Martin ? Asi bych sám nevěděl.
nevěděl, prže by sis vole ulámal hlavu nad servisníma fakin nákladama v tisícinách KÁ CASH KČ lomeno kalendářní měsíc krát koeficient úspory za el pí dží :lol: doporučil bych jedno z těch dětskejch autíček na baterky co jsou tam hozený, abys nemusel řešit preventivní výměnu předních tlumičů :D
JohnyB

#2019 Příspěvek od JohnyB »

vy jste ale zlí...! :D :D
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#2020 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

to je prd sběratel, když tam nemá Trabi :smich: :smich: ale jinak bych asi vyndal ruku z nočníku :lol:
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
Odpovědět